Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Σουλτάνος Ερντογάν θέλει να κατακτήσει τώρα και την Ανταρκτική!

Νέο σχέδιο της Τουρκίας, (μετά την απαίτηση για το μισό Αιγαίο), είναι η δημιουργία  βάσης στην Ανταρκτική, αναφέρει το υπουργείο επιστήμης, βιομηχανίας και τεχνολογίας , σύμφωνα με σύμβουλο του Ερντογάν.
Μιλάμε για πραγματικά νέο-οθωμανικά σχέδια και πλάνα σε μια περιοχή εκατομμύρια μίλια  μακριά από τις ακτές της σημερινής Τουρκίας.
Η Τουρκία εντείνει τις προσπάθειές της για να δημιουργήσει μια βάση στην Ανταρκτική, αναφέρουν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενέκρινε προσωπικά προηγούμενες μελέτες οι οποίες είχαν υλοποιηθεί από ορισμένα πανεπιστήμια και μη κυβερνητικές οργανώσεις στο πλαίσιο αυτό. Το όλο σχέδιο έχει αναλάβει το υπουργείο υπουργείο επιστήμης, βιομηχανίας και τεχνολογίας.
Το υπουργείο έχει  δημιουργήσει για τον σκοπό αυτόν ένα «οδικό χάρτη» με πολλές δράσεις, ομάδες και σχέδια .
Σύμφωνα με αυτόν το χάρτη , μια ομάδα εργασίας η οποία θα περιλαμβάνει  εμπειρογνώμονες από το γνωστό ίδρυμα ITU TUBITAK και  επιστήμονες από άλλα ιδρύματα θα υλοποιήσει το όλο έργο .
Η αντιπροσωπεία θα κάνει μια μελέτη σκοπιμότητας για την υλοποίηση του όλου έργου, καθορίζοντας το απαιτούμενο μέγεθος και  θέση στην οποία θα δημιουργηθεί  μια τουρκική επιστημονική βάση.
Η αντιπροσωπεία θα καθορίσει με απόλυτη σαφήνεια  τα δομικά υλικά και γενικώς όλο τον απαιτούμενο επιστημονικό εξοπλισμό που απαιτείται  για την κατασκευή της βάσης στην Ανταρκτική .
Το σχέδιο προβλέπει ότι η επιστημονική ομάδα θα αποτελείται από ειδικούς σε τομείς της βιολογίας, μηχανικής, φυσικής, θαλάσσιες επιστήμες , γεωφυσική , αλλά και άλλους  εμπειρογνώμονες .
Για τον σκοπό αυτόν θα αποσταλεί τουρκικήεπιστημονική αντιπροσωπεία στην Ανταρκτική  την « ειδική περίοδο» για τα δεδομένα της ηπείρου, δηλαδή από  5 Νοεμβρίου 2017 έως και 15 Φεβ 2018 .

Το τουρκικό υπουργείο επιστήμης, βιομηχανίας και εμπορίου , θα διασφαλίσει τα απαιτούμενα  πλοία, τα οποία θα διέρχονται από την περιοχή, αλλά και πλοίο που  θα είναι σε θέση να σπάσει τον πάγο.
Το ταξίδι της επιστημονικής ομάδας από την Τουρκία θα διαρκέσει 24 ημέρες, ενώ το κονδύλιο ανέρχεται σε 2 εκατομμύρια 800 χιλιάδες δολάρια για την πρώτη φάση.
ΠΗΓΗ

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Mε ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχωρεί από την Κομοτηνή ο Ερντογαν – Επιστρέφει στην Τουρκία vid

Αποχώρησε με τέρμα τα γκάζια ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κομοτηνή. Εκνευρισμός, δεν πήγε ο σχεδιασμός όπως ήθελε ή φόβος για κάτι άλλο; Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε στους

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Το είπαν και αυτό: «Έγκλημα να θες να γίνεις μάνα ενώ χρωστάς»

Η Ελλάδα μας αλλάζει. Η Νέα Εποχή δεν εξαφανίζει σταδιακά μόνο τον όρο «ιδιοκτησία» αλλά και τον θεσμό της οικογένειας. Στα Ειρηνοδικεία μια Δευτέρα εκδικάζονται δεκάδες υποθέσεις

Η εθνική δεξιά του Τραμπ δείχνει τον δρόμο - Η ΑΛΗΘΕΙΑ πρέπει επιτέλους να ακουστεί και στην Ελλάδα

Είναι μάλλον περιττό να πούμε το πόσο έχει κουράσει η συζήτηση γύρω από τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδας, αλλά και στην Ευρώπη και κυρίως το πόσο ΛΑΘΟΣ αποδεικνύονται οι τρόποι αντιμετώπισής της.