Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να πουλήσουν δολάρια και να αγοράσουν χρυσό ή λίρες – Ξεκίνησε οικονομικό πόλεμο στις ΗΠΑ

Οικονομικό πόλεμο στις ΗΠΑ ξεκίνησε ο Ερντογάν ζητώντας οι συναλλαγές στην χώρα να γίνονται σε τουρκικές Λίρες, κάτι για το οποίο συμφώνησε και με τον Ρώσο πρόεδρο  Β.Πούτιν.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους πολίτες στις 2 Δεκεμβρίου να πουλήσουν δολάρια κάνοντας τα χρυσό ή τουρκικές  λίρες, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη μείωση των επιτοκίων για την τόνωση της ανάπτυξης.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα λάβει μέτρα για να καταστεί ευκολότερο για τους κρατικούς θεσμούς να διενεργούν συναλλαγές σε λίρες και όχι σε  δολάρια,  και κάλεσε ο ίδιος τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να κάνουν το ίδιο σε μια προσπάθεια να καλύψουν το εθνικό  νόμισμα.
Μετά τις παρατηρήσεις του στην Άγκυρα, η λίρα έπεσε και άλλο χαμηλά έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.
«Εκείνοι που διατηρούν σε ξένο νόμισμα κάτω από το στρώμα τους, θα πρέπει να έρθουν  και να το  μετατρέψουν σε λίρες ή χρυσό», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του εγκαινιάζοντας την λειτουργία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας  στην Άγκυρα.
«Τέτοιες κινήσεις θα βλάψουν το παιχνίδι μερικών ανθρώπων. Μην ανησυχείτε. Εμείς θα καταστρέψουμε αυτό το παιχνίδι μαζί. Είδαμε τέτοια πράγματα το 2007 και το 2008. Στη συνέχεια οι ίδιοι άνθρωποι είπαν  ότι τα προβλήματα δεν θα επηρεάσουν την Τουρκία. Τώρα  λένε το ίδιο πράγμα. Τα προβλήματα δεν  μας αγγίζουν καν », πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Ερντογάν εξέφρασε επίσης την κριτική του ενάντια σε υψηλά επιτόκια, λέγοντας ότι δεν υπήρξε «καμία άλλη επιλογή», εκτός από τη μείωση των επιτοκίων.
«Εμείς θα ανοίξουμε το δρόμο για τους επενδυτές με τα χαμηλά επιτόκια», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.
Η θέση του είχε προηγουμένως είχε προκαλέσει την κόντρα με την  κεντρική τράπεζα, η οποία επιθυμούσε την διατήρηση  υψηλών επιτοκίων για να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό, ενώ η  κυβέρνηση επέμενε ότι τα επιτόκια θα πρέπει να μειωθούν για να υπάρχουν ευκαιρίες για τους επιχειρηματίες.
«Πρέπει να δούμε τον κόσμο. Είναι το επιτόκιο υψηλό  στην Αμερική, την Ιαπωνία, ή την Ευρώπη; Ενώ είναι τόσο χαμηλά εκεί, γιατί τα επιτόκια μας περιφέρονται γύρω από το 14, 15, ή 16 τοις εκατό; Εμείς θα ανοίξουμε  το δρόμο για τους επιχειρηματίες με χαμηλά επιτόκια. Τα υψηλά επιτόκια θα ωθήσουν μόνο το χρηματοπιστωτικό τομέα, και  τις δημόσιες τράπεζες », είπε Ερντογάν.
Η λίρα υποχώρησε στο ιστορικό χαμηλό του 3,55 έναντι του δολαρίου μετά την ομιλία του . Το τουρκικό νόμισμα έχει πέσει  περίπου 17 τοις εκατό έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους.
Μια οικονομική επιβράδυνση είναι επίσης μια πηγή ανησυχίας και τα νέα δεδομένα οδηγούν σε μια  μεικτή εικόνα.
Ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της μεταποίησης (PMI) υποχώρησε στο 48,8 το Νοέμβριο από 49,8 τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το  Βιομηχανικό Επιμελητήριο IHS Markit στην Κωνσταντινούπολη.
Εν τω μεταξύ, οι τουρκικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 5 τοις εκατό από έτος σε έτος το Νοέμβριο και αυτό είναι το στοίχημα του Τούρκου προέδρου , που σηκώνει μπαϊράκι και αυτός στην οικογένεια Ρότσιλντ θέλοντας να ελέγξει την χώρα του.   
πηγη

Σχόλια

ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Εμβόλιο Γρίππης 2- Συγκλονιστικά ευρήματα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ μελέτης

vasoula2908Πριν από 7 ώρες (τροποποιήθηκε) Μετά την αρνητικότατη αντιδραση ενος(μόνο ενος σε πάνω από 3000 άτομα) κυρίου ονοματι Ματεο στο προηγούμενο βίντεο λες κι είναι αστυνομία σκέψης, έχω να πω ό,τι είπα και στο σάιτ μου γι'αυτό το θέμα. Το μεταφέρω αυτολεξί:

Οι Εξωγήινοι Ερπετοειδείς Και Το Συμβούλιο Των 13 Βασιλικών Οικογενειών ... Πρώτο και Δεύτερο Μέρος

Μέρος Πρώτο 
 Ο ηγέτης των Illuminati της Γης ονομάζεται "Πίνδαρος".  Ο Πίνδαρος είναι μέλος μίας από τις 13 Illuminati οικογένειες που κυβερνούν, και είναι πάντα αρσενικός. Ο τίτλος, Πίνδαρος, είναι μια συντομογραφία του όρου "Κορυφή του Δράκοντα», επίσης γνωστού και ως το «πέος του Δράκου". Συμβολικά, αυτό αντιπροσωπεύει την

ΘΕΛΕΤΕ ''ΜΟΥΣΙΑ'' - Το ΝΑΤΟ προσομοίωσε επίθεση στην Τουρκία – Επιβεβαιώνονται τα σενάρια «Καλλίπολης» – Ο Ερντογάν απέσυρε τα στρατεύματα του

Τρομερές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα που πριν λίγο καιρό θα έμοιαζαν με φάρσα. Ο Ερντογάν απέσυρε και τους 40 Τούρκους στρατιώτες από προγραμματισμένη άσκηση του  ΝΑΤΟ «όταν το όνομα του προέδρου

Για κέντρο του Ισλάμ προορίζεται η Κύπρος

Πάνω από την πεδιάδα της Μεσαορίας και σε ύψος άνω των 60 μέτρων, χτίζεται το τζαμί Χάλα Σουλτάν στο βόρειο, κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου!

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...