Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ:ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ , ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ... ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

Ο διορισμένος απο την νεοταξική συγκυβέρνηση υπουργός Νίκος Φίλης - ο οποίος έμελλε να καταστρέψει την παιδεία, ανακοίνωσε ότι εκτός απο το μάθημα των αρχαίων ελληνικών το οποίο έλαβε διαταγή να το καταργήσει σταδιακά, σειρά πήρε και το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας το οποίο θεωρείται απο την κυβέρνηση λιγότερο σημαντικό από το διάλειμμα και τα αρχαία ελληνικά.
Η Τρίτη Αποστασία, για την οποία έχουμε αναφέρει πολλές φορές από την Αθέατη γνώση προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Κόβεται μία ώρα Αρχαία, πιθανότατα στη Β΄ και Γ΄ τάξη του Γυμνασίου. Στην Α΄ τάξη η ώρα των Αρχαίων δίνεται στη Νεοελληνική Γλώσσα η οποία αυξάνεται κατά μία ώρα.

Επίσης μαθήματα λιγότερο σημαντικά όπως η Οικιακή Οικονομία εναλλάσσονται και έτσι μειώνεται η τρίτη ώρα στο ωρολόγιο πρόγραμμα .. και αυξάνεται ο χρόνος των διαλειμμάτων που θεωρείται μεγαλύτερης σημασίας.

Πολλοί απο εσάς, μπορέι να θεωρείται ότι το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας είναι περριτό και πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση που δεν το θεωρεί συμαντικό. 

Ομως αν διαβάσουμε τα ωφέλη που προσφέρει στον μαθητή αλλά και την σημαντική αναφορά στους τύπους της ελληνικής οικογένειας και της Oικογενειακής αγωγής, τότε γίνεται καταννοητό αμέσως γιατί το θεωρούν περριτό για τον μαθητή.

Η Oικιακή Oικονομία ασχολείται με την οικογένεια και γενικότερα με το ανθρώπινο περιβάλλον. Προσφέρει γνώση για τη δημιουργία ενός φυσικού, κοινωνικού, οικονομικού, πολιτισμικού αλλά και αισθητικού περιβάλλοντος, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την ευημερία του ατόμου, της οικογένειας και της κοινωνίας γενικότερα.

Το βιβλίο της Οικιακής Οικονομίας προσφέρει σημαντικές γνώσεις γύρω από πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής, όπως για την οικογένεια και τον κοινωνικό περίγυρο, τα οικονομικά της οικογένειας, τη διατροφή, την αγωγή υγείας και την πρόληψη των ατυχημάτων, την κατοικία και την ενδυμασία.

Το βιβλίο αναφέρει την σημερινή κοινωνία και την οικογένεια η οποία διακρίνεται σε:

Πυρηνική οικογένεια: αποτελεί την κύρια μορφή οικογένειας. Δημιουργείται με το γάμο και αποτελείται από τους συζύγους μόνο ή από τους συζύγους και τα παιδιά τους.

Μονογονεϊκή οικογένεια: αποτελείται από ένα ή περισσότερα παιδιά και τον έναν γονέα. Σε αυτόν τον τύπο οικογένειας συμπεριλαμβάνονται και οι ανύπαντρες μητέρες με παιδιά.

Oικογένεια χωρίς γάμο: αποτελείται από ζευγάρια που συζούν, με ή χωρίς παιδιά.

Εκτεταμένη οικογένεια: αποτελείται από τρεις ή περισσότερες γενιές που ζουν στο ίδιο σπίτι (π.χ. παππούς-γιαγιά, γονείς, παιδιά).

Αυτά που διαβάσατε θεωρούνται πλέον ξεπερασμένα και θα πρέπει να αλλάξουν και να προστεθούν και οι νέοι τύποι της Οικογένειας, αλλά και το πως θα πρέπει να αποδεχτούμε και να ενσωματώσουμε στην κοινωνία ενα παιδί το οποίο μεγαλώνει με δυο μπαμπάδες, δυο μαμάδες η ακόμη και δύο τραβεστί για γονείς ως κάτι το φυσιολογικό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Β.Πούτιν περιμένει στο ακουστικό του για την αποστολή του «τέρατος» : Γιατί δεν ζητάμε την συνδρομή ρωσικής εναέριας βοήθειας;- Δεν υπάρχει ανάλογο αεροσκάφος στη Δύση…ΣΥΡΙΖΙΣΤΑΝ

Σε πλήρη ανυπαρξία η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να συντονίσει το κρατικό μηχανισμό αφήνοντας στο «έλεος» των πυρκαγιών όλη την χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες . Τις τελευταίες ώρες  έχουμε

H NASA διέκοψε το σήμα ζωντανής μετάδοσης μόλις εντοπίστηκε παράξενη φιγούρα στο παράθυρο του ISS - vid

Μια αρκετά περίεργη φιγούρα φάνηκε να πλησιάζει το παράθυρο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού η οποία έδειχνε απόκοσμη από την εξωτερική κάμερα.  Σύμφωνα,  με το video που ακολουθεί, η

Την ώρα που οι ΗΠΑ σέρνονται σε εμφύλιο, η Ρωσία ισχυροποιείται (και) στην Αρκτική

Τα δόντια της σε όλα τα σημεία του ορίζοντα δείχνει η ισχυρή και κραταιά Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν, στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα στους επίδοξους...αντιπάλους που θα τολμήσουν να τα βάλουν μαζί

ΧΙΛΙΑΔΕΣ «ΑΓΡΙΜΙΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ vids

Είναι χαρακτηριστικό πως πάνω από 50% των βίαιων περιστατικών που συμβαίνουν στην Γερμανία προέρχονται από μουσουλμάνους λαθρομετανάστες.

Καίνε την Ελλάδα για να γλιτώσουν τα θαλασσοδάνεια. Αυτή είναι η παραγματικότητα.

Η ΠΥΡΙΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Οι Ολιγάρχες, τα βαποράκια τους και οι τσιμεντωμένοι βουλευτές του Σύριζα

''666'' ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ..ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ - ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΑΧΡΗΜΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ vid

ΗΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ....ΜΙΚΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΟΥΝ 

ΤΣΙΠΑΡΙΣΤΕΙ...ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ...ΕΡΧΕΤΑΙ...