Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ:ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ , ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ... ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

Ο διορισμένος απο την νεοταξική συγκυβέρνηση υπουργός Νίκος Φίλης - ο οποίος έμελλε να καταστρέψει την παιδεία, ανακοίνωσε ότι εκτός απο το μάθημα των αρχαίων ελληνικών το οποίο έλαβε διαταγή να το καταργήσει σταδιακά, σειρά πήρε και το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας το οποίο θεωρείται απο την κυβέρνηση λιγότερο σημαντικό από το διάλειμμα και τα αρχαία ελληνικά.
Η Τρίτη Αποστασία, για την οποία έχουμε αναφέρει πολλές φορές από την Αθέατη γνώση προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Κόβεται μία ώρα Αρχαία, πιθανότατα στη Β΄ και Γ΄ τάξη του Γυμνασίου. Στην Α΄ τάξη η ώρα των Αρχαίων δίνεται στη Νεοελληνική Γλώσσα η οποία αυξάνεται κατά μία ώρα.

Επίσης μαθήματα λιγότερο σημαντικά όπως η Οικιακή Οικονομία εναλλάσσονται και έτσι μειώνεται η τρίτη ώρα στο ωρολόγιο πρόγραμμα .. και αυξάνεται ο χρόνος των διαλειμμάτων που θεωρείται μεγαλύτερης σημασίας.

Πολλοί απο εσάς, μπορέι να θεωρείται ότι το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας είναι περριτό και πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση που δεν το θεωρεί συμαντικό. 

Ομως αν διαβάσουμε τα ωφέλη που προσφέρει στον μαθητή αλλά και την σημαντική αναφορά στους τύπους της ελληνικής οικογένειας και της Oικογενειακής αγωγής, τότε γίνεται καταννοητό αμέσως γιατί το θεωρούν περριτό για τον μαθητή.

Η Oικιακή Oικονομία ασχολείται με την οικογένεια και γενικότερα με το ανθρώπινο περιβάλλον. Προσφέρει γνώση για τη δημιουργία ενός φυσικού, κοινωνικού, οικονομικού, πολιτισμικού αλλά και αισθητικού περιβάλλοντος, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την ευημερία του ατόμου, της οικογένειας και της κοινωνίας γενικότερα.

Το βιβλίο της Οικιακής Οικονομίας προσφέρει σημαντικές γνώσεις γύρω από πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής, όπως για την οικογένεια και τον κοινωνικό περίγυρο, τα οικονομικά της οικογένειας, τη διατροφή, την αγωγή υγείας και την πρόληψη των ατυχημάτων, την κατοικία και την ενδυμασία.

Το βιβλίο αναφέρει την σημερινή κοινωνία και την οικογένεια η οποία διακρίνεται σε:

Πυρηνική οικογένεια: αποτελεί την κύρια μορφή οικογένειας. Δημιουργείται με το γάμο και αποτελείται από τους συζύγους μόνο ή από τους συζύγους και τα παιδιά τους.

Μονογονεϊκή οικογένεια: αποτελείται από ένα ή περισσότερα παιδιά και τον έναν γονέα. Σε αυτόν τον τύπο οικογένειας συμπεριλαμβάνονται και οι ανύπαντρες μητέρες με παιδιά.

Oικογένεια χωρίς γάμο: αποτελείται από ζευγάρια που συζούν, με ή χωρίς παιδιά.

Εκτεταμένη οικογένεια: αποτελείται από τρεις ή περισσότερες γενιές που ζουν στο ίδιο σπίτι (π.χ. παππούς-γιαγιά, γονείς, παιδιά).

Αυτά που διαβάσατε θεωρούνται πλέον ξεπερασμένα και θα πρέπει να αλλάξουν και να προστεθούν και οι νέοι τύποι της Οικογένειας, αλλά και το πως θα πρέπει να αποδεχτούμε και να ενσωματώσουμε στην κοινωνία ενα παιδί το οποίο μεγαλώνει με δυο μπαμπάδες, δυο μαμάδες η ακόμη και δύο τραβεστί για γονείς ως κάτι το φυσιολογικό.

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mε ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχωρεί από την Κομοτηνή ο Ερντογαν – Επιστρέφει στην Τουρκία vid

Αποχώρησε με τέρμα τα γκάζια ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κομοτηνή. Εκνευρισμός, δεν πήγε ο σχεδιασμός όπως ήθελε ή φόβος για κάτι άλλο; Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε στους

Κλείνουν Ένα Ένα Τα Αεροδρόμια Για Τους Έλληνες!

Η Ελλάδα de facto εκτός Σένγκεν - Ακόμα και ευρωβουλευτές περνάνε από έλεγχο (photo)Tο «γερμανικό παράδειγμα» επιβολής εξονυχιστικών ελέγχων στους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα ακολουθούν ολοένα και

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

Το είπαν και αυτό: «Έγκλημα να θες να γίνεις μάνα ενώ χρωστάς»

Η Ελλάδα μας αλλάζει. Η Νέα Εποχή δεν εξαφανίζει σταδιακά μόνο τον όρο «ιδιοκτησία» αλλά και τον θεσμό της οικογένειας. Στα Ειρηνοδικεία μια Δευτέρα εκδικάζονται δεκάδες υποθέσεις

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...