Translate

Ο Συριακός στρατός στα 11 μίλια από την Τabqa. Πολιτική αναλύτρια: ως το τέλος του Ραμαζανιού ο στρατός θ΄απελευθερώσει τη Ράκα.

1040838346
O συριακός στρατός απέχει πλέον μόνο 11 από την πόλη AlTabqah στην επαρχία της Raqqa και πιέζει πλέον επιθετικά το προπύργιο της ISΙS ανέφερε στο  Sputnik ένας σύριος ταξίαρχος. H προέλαση περιπλέχθηκε από το γεγονός ότι σηκώθηκε αμμοθύελλα είπε ο στρατιωτικός.
Ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του σημαντικές στρατηγικές θέσεις στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί προς τη Raqqa, την ψευδοπρωτεύσουσα της Daesh στη Συρία έπειτα από το 2014.Ως αποτέλεσμα της προέλασής του ο στρατός διάνυσε ήδη ,περισσότερα από 40 km στον αυτοκινητόδρομο salamiyah-Raqqa.Το Syrian Observatory for Human Rights ανέφερε ότι ο στρατός και οι ειδικές του δυνάμεις γνωστές ως  « Desert Hawks » προσεγγίζουν την στρατιωτική αεροπορική βάση τηςTabqa. Το (AP) μεταφέρει ότι ο στρατός τη Δευτέρα κατέλαβε πολλές περιοχές στην προέλασή του για τη Raqqa.To (FNA) αναφέρει ότι ο στρατός απέχει πλέον 18 χλμ από την αεροπορική βάση της al-Tabaqa αφού δεσμεύθηκαν σε σκληρές μάχες με την ISIL στη διασταύρωση  al-Rasafeh και στον αστυνομικό σταθμό του διεθνούς αυτοκινητοδρόμου της  Raqqa και ανάγκασαν τους τρομοκράτες νά αποσυρθούν από την περιοχή.11529
Η Al-Tabqah είναι στα 34 μίλια περίπου δυτικά της Raqqa. Ο σύριος στρατιωτικός ανέφερε στο Sputnik ότι κατά την προέλαση του ο στρατός σκότωσε έναν απροσδιόριστο αριθμό τρομοκρατών και απώθησε την Daesh προς το βάθος της επαρχίας.
« Μια ομάδα μαχητών της Daesh αποπροσανατολίστηκε από την αμμοθύελλα και έτσι ο στρατός τους εντόπισε και τους εξόντωσε,« τόνισε προσθέτοντας ότι το συραικό στρατέτευμα δεν υπέστη απώλειες.
Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA), υποστηριζόμενος από τα ρωσικά αεροπλάνα και τους τοπικούς συμμάχους του θ΄απελευθερώσει την πόλη της Raqqa, που η Daesh μετέτρεψε σε πρωτεύουσα του χαλιφάτου του τρόμου είπε στο Radio Sputnik η πολιτική αναλύτρια Catherine Shakdam επισημαίνοντας ότι η απελευθέρωση της Παλμύρας ως την καμπή που άλλαξε τη ροή του πολέμου υπέρ της Δαμασκού.
Ο SAA και τα Γεράκια της Ερήμου, συριακές ειδικές δυνάμεις μετέφεραν ότι βρίσκονται μόνο 11 μίλια από την πόλη της al-Tabqa  που διαθέτει ένα μεγάλο φράγμα και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κλειδί που αιχμαλωτίστηκε από την Daesh τον Αύγουστο του 2014. Η πόλη βρίσκεται περί τα 34 miles ΝΔ της Raqqa .13347020_1067602743315150_7545127732105680280_n
Όλα ξεκίνησαν με την Παλμύρα.Η επίθεση αυτή δεν θα μπορούσε να είχε λάβει χώρα άνευ της στρατιωτικής βοήθεια που παρείχε η Ρωσία στη Δαμασκό το Σεπτέμβρη του 2015.
« Ο ψυχολογικός αντίκτυπος της νίκης της Παλμύρας είναι τεράστιος.Δείτε τα σημερινά αποτελέσματα.Είδατε στο Χαλέπι και τώρα στη Ράκακ.Οι δυνάμεις της Δαμασκού θα καθαρίσουν την επαρχία. Η de facto πρωτεύουσα της Daeshθ΄ανακτηθεί από το συριακό στρατό  » δήλωσε η διευθύντρια των προγραμμάτων του Shafaqna Institute for Middle Eastern Studies.
Η Shakdam εκτίμησε ότι ο συριακός στρατός θα έχει μεγάλα κέρδη στην Raqqa « ίσως ως το τέλος του Ραμαζανιού. » που τελειώνει στις αρχές Ιουλίου.Το φθινόπωρο στη Συρία μπορεί να δούμε μια μαζική αλλαγή αναφορικά με την Daesh. Η οργάνωση « δύναται κυριολεκτικά να το βάλει στα πόδια » ή να εξαφανιστούν όλοι μαζί. Αυτή η διαδικασία είναι ήδη σ΄εξέλιξη..sputnik 6.06.2016
dimpenews

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com