Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Συριακός στρατός στα 11 μίλια από την Τabqa. Πολιτική αναλύτρια: ως το τέλος του Ραμαζανιού ο στρατός θ΄απελευθερώσει τη Ράκα.

1040838346
O συριακός στρατός απέχει πλέον μόνο 11 από την πόλη AlTabqah στην επαρχία της Raqqa και πιέζει πλέον επιθετικά το προπύργιο της ISΙS ανέφερε στο  Sputnik ένας σύριος ταξίαρχος. H προέλαση περιπλέχθηκε από το γεγονός ότι σηκώθηκε αμμοθύελλα είπε ο στρατιωτικός.
Ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του σημαντικές στρατηγικές θέσεις στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί προς τη Raqqa, την ψευδοπρωτεύσουσα της Daesh στη Συρία έπειτα από το 2014.Ως αποτέλεσμα της προέλασής του ο στρατός διάνυσε ήδη ,περισσότερα από 40 km στον αυτοκινητόδρομο salamiyah-Raqqa.Το Syrian Observatory for Human Rights ανέφερε ότι ο στρατός και οι ειδικές του δυνάμεις γνωστές ως  « Desert Hawks » προσεγγίζουν την στρατιωτική αεροπορική βάση τηςTabqa. Το (AP) μεταφέρει ότι ο στρατός τη Δευτέρα κατέλαβε πολλές περιοχές στην προέλασή του για τη Raqqa.To (FNA) αναφέρει ότι ο στρατός απέχει πλέον 18 χλμ από την αεροπορική βάση της al-Tabaqa αφού δεσμεύθηκαν σε σκληρές μάχες με την ISIL στη διασταύρωση  al-Rasafeh και στον αστυνομικό σταθμό του διεθνούς αυτοκινητοδρόμου της  Raqqa και ανάγκασαν τους τρομοκράτες νά αποσυρθούν από την περιοχή.11529
Η Al-Tabqah είναι στα 34 μίλια περίπου δυτικά της Raqqa. Ο σύριος στρατιωτικός ανέφερε στο Sputnik ότι κατά την προέλαση του ο στρατός σκότωσε έναν απροσδιόριστο αριθμό τρομοκρατών και απώθησε την Daesh προς το βάθος της επαρχίας.
« Μια ομάδα μαχητών της Daesh αποπροσανατολίστηκε από την αμμοθύελλα και έτσι ο στρατός τους εντόπισε και τους εξόντωσε,« τόνισε προσθέτοντας ότι το συραικό στρατέτευμα δεν υπέστη απώλειες.
Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA), υποστηριζόμενος από τα ρωσικά αεροπλάνα και τους τοπικούς συμμάχους του θ΄απελευθερώσει την πόλη της Raqqa, που η Daesh μετέτρεψε σε πρωτεύουσα του χαλιφάτου του τρόμου είπε στο Radio Sputnik η πολιτική αναλύτρια Catherine Shakdam επισημαίνοντας ότι η απελευθέρωση της Παλμύρας ως την καμπή που άλλαξε τη ροή του πολέμου υπέρ της Δαμασκού.
Ο SAA και τα Γεράκια της Ερήμου, συριακές ειδικές δυνάμεις μετέφεραν ότι βρίσκονται μόνο 11 μίλια από την πόλη της al-Tabqa  που διαθέτει ένα μεγάλο φράγμα και ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο κλειδί που αιχμαλωτίστηκε από την Daesh τον Αύγουστο του 2014. Η πόλη βρίσκεται περί τα 34 miles ΝΔ της Raqqa .13347020_1067602743315150_7545127732105680280_n
Όλα ξεκίνησαν με την Παλμύρα.Η επίθεση αυτή δεν θα μπορούσε να είχε λάβει χώρα άνευ της στρατιωτικής βοήθεια που παρείχε η Ρωσία στη Δαμασκό το Σεπτέμβρη του 2015.
« Ο ψυχολογικός αντίκτυπος της νίκης της Παλμύρας είναι τεράστιος.Δείτε τα σημερινά αποτελέσματα.Είδατε στο Χαλέπι και τώρα στη Ράκακ.Οι δυνάμεις της Δαμασκού θα καθαρίσουν την επαρχία. Η de facto πρωτεύουσα της Daeshθ΄ανακτηθεί από το συριακό στρατό  » δήλωσε η διευθύντρια των προγραμμάτων του Shafaqna Institute for Middle Eastern Studies.
Η Shakdam εκτίμησε ότι ο συριακός στρατός θα έχει μεγάλα κέρδη στην Raqqa « ίσως ως το τέλος του Ραμαζανιού. » που τελειώνει στις αρχές Ιουλίου.Το φθινόπωρο στη Συρία μπορεί να δούμε μια μαζική αλλαγή αναφορικά με την Daesh. Η οργάνωση « δύναται κυριολεκτικά να το βάλει στα πόδια » ή να εξαφανιστούν όλοι μαζί. Αυτή η διαδικασία είναι ήδη σ΄εξέλιξη..sputnik 6.06.2016
dimpenews

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.