Translate

Το Κυματικό Γονιδίωμα - Υποψήφιος για βραβείο Νόμπελ (2021) – Гаряев Пётр Петрович...vid


Through resonances.

 Ένας από τους σπουδαιότερους μοριακούς βιολόγους της εποχής μας, πρωτοπόρος επιστήμονας και αυτός που ανακάλυψε το “Κυματικό Γονιδίωμα”, ο Ρωσικής καταγωγής Δρ Πίτερ Γκαριάεφ πέθανε στις 17 Νοεμβρίου 2020, σε ηλικία 79 ετών.(Δείτε το βίντεο στο τέλος του άρθρου)

Καμία αναφορά για τον θάνατό του δεν μπορεί να βρεθεί στα ρωσικά ΜΜΕ και κατά συνέπεια καμία είδηση δεν έχει φθάσει ακόμη στο κοινό για τον θάνατό του στη Δύση.

Ο Πίτερ Γκαριάεφ ένας εξαιρετικός επιστήμονας, γενετιστής, άνοιξε μια νέα εποχή στην επιστήμη της γενετικής. Οι ανακαλύψεις του έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν ολόκληρη την αντίληψή μας για τη ζωή και την ύπαρξη προς το καλύτερο.

Όσοι τον γνώριζαν και διατηρούσαν επαφή μαζί του όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζουν ότι ο Πίτερ Γκαριάεφ απολάμβανε άκρας υγείας και ουσιαστικά δεν είχε καμία ασθένεια.

Ο Πίτερ Γκαριάεφ έφυγε από τη ζωή, ενώ βρισκόταν λιγότερο από ένα βήμα μακριά από το να αναγνωριστεί από τον κόσμο για τις ανακαλύψεις του (κυρίως για τη θεωρία του σχετικά με τη κυματική γενετική) και θα μπορούσε να έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση μαζί με τα μεγαλύτερα ονόματα της επιστήμης του 20ού και του 21ου αιώνα.

Ορισμένοι ακαδημαϊκοί συνάδελφοί του και άνθρωποι που τον γνώριζαν προβληματίζονται για το γεγονός ότι ο θάνατός του αυτή τη στιγμή, παρά την ηλικία των 79 ετών, ήταν ασυνήθιστος, καθώς ήταν γνωστό ότι η κατάστασή της υγείας του ήταν άριστη.

Ο Πίτερ Γκαριάεφ πέθανε από εγκεφαλικό οίδημα. Μάλιστα η επίσημη αναγνώρισή του ήταν ήδη προ των πυλών, καθώς μόλις λίγες εβδομάδες νωρίτερα έλαβε επιστολή από την Επιτροπή Νόμπελ για να τον ενημερώσει για την υποψηφιότητά του ως υποψηφίου για το Νόμπελ Ιατρικής το 2021.

Το έργο και η κληρονομιά του Πίτερ Γκαριάεφ είναι πρωτοποριακό: Έδειξε ότι η γενετική πληροφορία ενός ζωντανού οργανισμού είναι ενοποιημένη σε αυτό που αποκαλεί "χρωμοσωμικό συνεχές", ένα είδος σταθερού κυματοειδούς τρένου που ταξιδεύει σε ολόκληρο τον οργανισμό κατά μήκος της εξαιρετικά διατεταγμένης γεωμετρικής δομής του μορίου DNA.

Αυτό το πλέγμα ή το σχεδόν κρυσταλλικό τζελ αποθηκεύει τις γενετικές πληροφορίες με τη μορφή ηλεκτρομαγνητικών και ακουστικών ολογραμμάτων, τα οποία αναγνώρισε ως την πραγματική πηγή του αποτυπώματος της ζωής και της βιολογικής λειτουργίας.

Επιπλέον, το φάσμα αυτού του ηλεκτρομαγνητικού ολογραφικού κώδικα μπορεί να καταγραφεί μέσω της συμβολομετρίας λέιζερ με τη χρήση ενός ευρυζωνικού λέιζερ που εστιάζεται στο DNA, και παρουσιάζει παρόμοια συμπεριφορά με ένα λέιζερ, στις εξαιρετικά συνεκτικές εκπομπές των φωτονίων του.

Μέσω της χρήσης ενός ευρυζωνικού λέιζερ που εστιάζεται στο DNA, το οποίο εκπέμπει φωτόνια με υψηλή συνεκτικότητα, ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ η ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ του φάσματος αυτού του ολογραφικού κώδικα. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει την καταγραφή των ηλεκτρομαγνητικών ολογραμμάτων που περιέχουν τις γενετικές πληροφορίες, προσφέροντας έτσι μια μέθοδο για τη μελέτη της δομής και της πληροφορίας του DNA.

Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα ηλεκτρομαγνητικό μοτίβο παρεμβολών που μπορεί να αποθηκευτεί και να μεταδοθεί. Αυτό σημαίνει ότι η γενετική πληροφορία μπορεί να μεταδοθεί ή να "τηλεμεταφερθεί" μέσω του φωτός ακόμη και σε μεγάλη απόσταση. Οι θετικές αλλά και οι αρνητικές προεκτάσεις δεν είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτές.

Αυτό μας κάνει να σκεφτούμε τους σημερινούς παθογόνους ιούς που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο... Ο Γκαριάεφ είχε πλήρη επίγνωση της πιθανής κατάχρησης των ανακαλύψεών του και πάντοτε αντιδρούσε σθεναρά σε κάθε τέτοια πρακτική.

Αντίθετα, με τα δικά του πειράματα επεδίωκε να αποκτήσει τις ολογραφικές πληροφορίες των υγιών κυττάρων και οργάνων, και όταν αυτές ακτινοβολούνται πάνω στα άρρωστα κύτταρα μπορεί να προκύψει μια εκπληκτική θεραπεία και μακροζωία.

Διάσημο είναι το πείραμά του με αρουραίους που έπαθαν παγκρεατική δηλητηρίαση: οι γενετικές πληροφορίες των υγιών κυττάρων του παγκρέατος μεταδόθηκαν εκ νέου με λέιζερ και τα ζώα προγραμματίστηκαν ξανά υγιή.

Ο Γκαριάεφ απέδειξε επίσης ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ του γενετικού κώδικα και της δομής της γλώσσας, γεγονός που τον οδήγησε στη διατύπωση της "Γλωσσικής Κυματικής Γενετικής", κυριολεκτικά του συντονισμού μεταξύ της ανθρώπινης γλώσσας και του γονιδιώματος, ή με απλά λόγια: Το DNA μπορεί να κωδικοποιηθεί από τη γλώσσα ή τις λέξεις.

Ο ίδιος ο Δρ Γκαριάεφ συχνά ξεκινούσε τις διαλέξεις του με τα λόγια από το κατά Ιωάννην, κεφάλαιο 1: "Εν αρχή ήταν ο Λόγος, και ο Λόγος ήταν ως προς τον Θεόν... και ο Λόγος έλαβε σάρκα...", καθώς κατανοούσε, άμεσα, ότι υπάρχει Ζωή σε κάθε Λόγο που προέρχεται από τη Θεία συνείδηση.

Για τον Γκαριάεφ, το σημερινό και ξεπερασμένο πρότυπο της μοριακής γενετικής, συμπεριλαμβανομένων των τεχνικών CRISPR και της γονιδιακής τροποποίησης, θα οδηγήσει πάντα σε σοβαρές συνέπειες και ενδεχομένως σε ανεπανόρθωτες ζημίες, επειδή το μοντέλο είναι ελλιπές και λανθασμένο, καθώς αγνοεί τις κβαντο-οπτικές και κυματο-γλωσσικές αρχές του DNA.

Οι ανακαλύψεις του Δρ Πίτερ Γκαριάεφ και των ακαδημαϊκών Kaznacheev και Trofimov, Gennady Shipov, Hartmut Müller, Fritz Popp, Luc Montagnier, Jacques  Benveniste, Carlo Ventura κ.ά. αποτελούν μια πλήρη αλλαγή του μοντέλου που μια μέρα θα οδηγήσει σε μια εντελώς νέα κατανόηση τόσο της Βιόσφαιρας όσο και της Νοόσφαιρας.

Με όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στα λεγόμενα "εργαστήρια βιοασφάλειας" και με τον φαρμακευτικό ανταγωνισμό για την παραγωγή μη δοκιμασμένων εμβολίων DNA νέας γενιάς... αυτός ο σπoυδαίος και ανεξάρτητος ερευνητής και πρωτοπόρος των βιοεπιστημών δεν θα μπορούσε να έχει πεθάνει σε μια πιο κρίσιμη και επισφαλή στιγμή στην ιστορία της ιατρικής.

Το τελευταίο άρθρο του Γκαριάεφ ήταν αφιερωμένο σε αυτό το ζήτημα της ορθής αντιμετώπισης της καταπολέμησης της Κόβιντ-19. Ήταν πεπεισμένος ότι η κβαντο-βιολογική προσέγγιση θα προσέφερε πολύ πιο αποτελεσματικές θεραπείες και ασφαλή ανοσοποίηση χωρίς παρενέργειες, βασισμένη σε μια ολιστική επικοινωνία όλων των επιπέδων του βιόκοσμου.

ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ - Αυτό είναι το τελευταία άρθρο του Γκαριάεφ λίγο πριν πεθάνει

Λάβαμε μοναδικά πειραματικά αποτελέσματα, τα οποία, πιθανότατα, σχετίζονται με την πανδημία της Κόβιντ. Είδαμε και καταγράψαμε ότι τα υλικά γονίδια μπορούν να αποϋλοποιηθούν και να αποτελέσουν συστατικά άυλων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Και τα γονίδια μπορούν να επανεμφανιστούν ως ύλη, όπως αποδεικνύεται από την κβαντική φυσική για τα στοιχειώδη σωματίδια - φωτόνια, ηλεκτρόνια κ.λπ.

Ωστόσο, τι σχέση έχει η πανδημία του κορονοϊού με αυτό; Τα γονίδιά του, ως σύνολο στοιχειωδών σωματιδίων, μπορούν επίσης (υποθέτω) να προσλάβουν την υπόσταση ενός ηλεκτρομαγνητικού πεδίου. Ως αποτέλεσμα, τα γονίδια εξαφανίζονται προσωρινά ως ύλη. Αυτό σημαίνει, ότι κάτω από ορισμένες συνθήκες τα γονίδια μας και τα γονίδια του ιού, που μας έχουν μολύνει, μπορούν να έχουν διακυμάνσεις με έναν τέτοιο κβαντικό τρόπο - πρώτα εξαφανίζονται και μετά εμφανίζονται.

Αν είναι έτσι, τότε μπορούμε τώρα να εξηγήσουμε την ασυνήθιστη και επικίνδυνη συμπεριφορά των γονιδίων του κορονοϊού Κόβιντ-19, ο οποίος έχει ήδη μολύνει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, πολλοί από τους οποίους πεθαίνουν.

Ποια είναι η ασυνήθιστη και επικίνδυνη, για την ακρίβεια, συμπεριφορά του νέου κορονοϊού;

Όταν γίνεται τεστ στους ανθρώπους, μπορεί να φανεί ή να μην φανεί στις εξετάσεις, με αποτέλεσμα να απειλούμαστε με όλο και περισσότερες μολύνσεις, αφού ο γιατρός θα έχει λάθος πληροφόρηση για το αν πρέπει ή όχι να θεραπεύσει τους ανθρώπους από έναν τέτοιο "αδρανή" και μη ανιχνεύσιμο ιό, προκαλώντας πανικό, ό όταν όλοι είναι καχύποπτοι και φοβούνται ο ένας τον άλλον.

Το ίδιο ισχύει και για τις ασυμπτωματικές καταστάσεις των ανθρώπων, όταν έχουν προσβληθεί από την Κόβιντ, αλλά δεν το γνωρίζουν.

Αν το καταλαβαίνουμε αυτό και δεν κλείνουμε τα μάτια, τότε εμείς, τουλάχιστον, θα έχουμε επίγνωση αυτού του κινδύνου, και θα κατανοήσουμε τους φυσικούς και γενετικούς μηχανισμούς του, για να αποφύγουμε τις συνέπειες. Αν κρυβόμαστε από αυτόν τον κίνδυνο, οι συνέπειες θα είναι πιο καταστροφικές.

Ένα άλλο φοβερό χαρακτηριστικό της κατάστασης με την Κόβιντ έγκειται σε εμάς, πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μια σημαντική παρανόηση από τους γενετιστές και τους ιολόγους του γενετικού μας κώδικα, παρά το γεγονός, ότι δύο βραβεία Νόμπελ απονεμήθηκαν για εργασίες στον τομέα αυτό το 1962 και το 1968.

Αυτό δημιούργησε την ψευδαίσθηση για πολλά χρόνια, ότι για το DNA και τον γενετικό κώδικα, γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα. Αλλά αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Η έλλειψη κατανόησης της λειτουργίας του γενετικού μηχανισμού του δικού μας και των ιών είναι ιδιαίτερα αισθητή τώρα, τη στιγμή που η ιατρική είναι σχεδόν ανίσχυρη απέναντι στην Κόβιντ-19.  

Εκτός από το να βάζει μάσκες και να απομονώνει τους ανθρώπους μεταξύ τους, δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει. Η ιατρική δεν μπορεί να δημιουργήσει εμβόλιο κατά της Κόβιντ, επειδή ο ιός αλλάζει συνεχώς και γρήγορα τα συστατικά του (μεταλλάσσεται), αντικαθιστώντας τα με άλλα παρόμοια, γεγονός που αποκλείει τη δημιουργία εμβολίου, όπως συμβαίνει ήδη με τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) και για σχεδόν 30 χρόνια συνεχίζονται ατελέσφορες εργασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κορονοϊός είναι χειρότερος, καθώς μεταλλάσσεται ακόμη ταχύτερα. Με την παλιά γενετική και ιολογία, θα παραμένουμε στο ίδιο σημείο, σπαταλώντας τεράστια χρηματικά ποσά σε άχρηστες εργασίες.

Χρειαζόμαστε μια ριζικά νέα γενετική και ιολογία. Και αυτή είναι πρώτα απ' όλα η Γλωσσική Κυματική Γενετική (LWG - Linguistic Wave Genetics), την οποία αναπτύσσουμε από το 1984, αντιμετωπίζοντας τεράστια αντίσταση και αποκλεισμούς από την πλευρά της κατεστημένης επιστήμης.

Τι μπορεί να προσφέρει η LWG (Γλωσσική Κυματογενετική  για την καταπολέμηση της Κόβιντ-19; Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα είναι η αναθεώρηση και η διόρθωση του παλαιού μοντέλου του γενετικού κώδικα. Το μοντέλο αυτό είναι στρατηγικά λανθασμένο και, ως εκ τούτου, εντελώς εσφαλμένο.

Ποιο είναι το λάθος του και πώς μπορεί η διόρθωσή του να βοηθήσει στην καταπολέμηση του κορονοϊού; Το λάθος του είναι, ότι αγνοεί το γλωσσικό (κειμενικό) μέρος της γενετικής κωδικοποίησης.

Απορρίπτει τη νοηματοδότηση (στο δικό της επίπεδο νόησης) των γονιδίων ως μέρη κειμένων με τα στοιχεία του δηλαδή τις λέξεις, τις ρίζες των λέξεων, τα προθέματα, τα μορφήματα, τα φωνήματα, τα σημεία στίξης, τις πτώσεις, τις κλίσεις, τις συζυγίες, ενίοτε τις πιθανολογικές πτυχές των νοημάτων των γενετικών κειμένων κ.λπ.

Το δεύτερο, αν και αγνοείται σε μικρότερο βαθμό από τη βιολογική επίσημη εξουσία, είναι η μελέτη του κβαντικού πλαισίου κωδικοποίησης της γενετικής πληροφορίας, της λειτουργίας των πρωτεϊνικών γονιδίων σε υλικό και κυματικό επίπεδο, που δεν αλληλοαποκλείονται, αλλά αλληλοσυμπληρώνονται.

Αυτό αντικατοπτρίζει μια ολιστική προσέγγιση στην κατανόηση της λειτουργίας των πρωτεϊνικών γονιδίων, που περιλαμβάνει τόσο τις φυσικές όσο και τις κυματικές πτυχές της.

Η άγνοια αλλά και η δίωξη των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτόν το τόσο σημαντικό τομέα της γνώσης, μας έφερε ήδη στην πραγματική παγκόσμια καταστροφή των γονιδίων, που σχετίζεται με τη χρήση γενετικά τροποποιημένων τροφίμων. Αλλά αυτό είναι ένα ιδιαίτερο θέμα και συζήτηση.

Πώς εκδηλώνεται αυτή η κατάσταση όταν οι "γενετικοί μηχανικοί" δραστηριοποιούνται με τον κορονοϊό;

Ένα απλό παράδειγμα, μια λέξη (δηλαδή ένα γονίδιο), όπως το 'Радость' (Χαρά), αλλάζει εντελώς το νόημά της προς το αντίθετο, αν αλλάξετε μόνο ένα γράμμα (π.χ. το πρώτο) σε αυτήν και πάρετε μια νέα λέξη (δηλαδή νέο γονίδιο) που είναι το 'Гадость' (Αηδία). Ή αν αλλάξετε το τελευταίο γράμμα της λέξης 'коД' (κώδικας) και πάρετε τη λέξη 'коЛ' (που δεν σημαίνει τίποτα). Ακόμη και ο μεταφοράς των κομμάτων σε κείμενα από ένα σημείο σε άλλο μπορεί πλήρως να αλλάξει τη σημασία τους.

Ακόμη και η μετακίνηση ενός κόμματος από το ένα σημείο στο άλλο σε κείμενα μπορεί επίσης να αλλάξει εντελώς το νόημά τους. Αυτό είναι που άλλαξε εντελώς τον άκακο κορονοϊό σε παθογόνο Κόβιντ-19 εξαιτίας τεχνητής εισαγωγής σύντομων γονιδίων (κείμενο) στη γενετική του διάταξη (χρωμόσωμα RNA).

Η εισαγωγή τεχνητών σύντομων γονιδίων στη γενετική δομή του κορονοϊού προκάλεσε τη μετάβαση από έναν μη παθογόνο στον παθογόνο Κόβιντ-19. Αυτό συνέβη μέσω της εισαγωγής γενετικού υλικού στη χρωμοσωμική δομή του ιού, συγκεκριμένα στο χρωμόσωμα RNA, με στόχο τη δημιουργία μιας νέας και μολυσματικής μορφής του ιού, της Κόβιντ-19.

Η "χρωμοσωμική δομή του ιού" αναφέρεται στο γενετικό υλικό του ιού, το οποίο στην περίπτωση των ιών που έχουν RNA (ριβονουκλεϊκό οξύ) ως γενετικό υλικό, αποτελείται από RNA. Το RNA αντιπροσωπεύει έναν από τους δύο κύριους τύπους γενετικού υλικού, ο άλλος είναι το DNA.

Στην περίπτωση του Covid-19, το γενετικό υλικό του ιού είναι μια μορφή RNA. Αυτό το RNA αναπαράγεται και ρυθμίζει τη λειτουργία του ιού κατά την αναπαραγωγή του στον οργανισμό του ξενιστή. Η χρωμοσωμική δομή αναφέρεται στην οργάνωση του γενετικού υλικού του ιού, παρόμοια με το πώς το DNA οργανώνεται σε χρωμοσώματα στα κύτταρα των οργανισμών που έχουν κυτταρικό πυρήνα.

Η αλλαγή στη χρωμοσωμική δομή του ιού μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία του ιού, όπως στην περίπτωση που αναφέρεστε, όπου η εισαγωγή τεχνητών σύντομων γονιδίων στο RNA του ιού συνέβαλε στη μετάβαση του από ένα μη παθογόνο ιό σε έναν παθογόνο ιό, όπως η Κόβιντ-19.

Το κείμενο και το νόημα του RNA του αρχικού κορονοϊού διαστρεβλώθηκε, και πήραμε αυτό που πήραμε δηλαδή έναν οπλοποιημένο ιό που δεν ξέρουμε πώς να ελέγξουμε επειδή ΔΕΝ καταλαβαίνουμε ακόμη τη γλώσσα των γονιδίων, συμπεριλαμβανομένων των ιικών γονιδίων.

Και τώρα τι μπορούμε να κάνουμε; Να μάθουμε αυτές τις γλώσσες. Έχω ήδη δημοσιεύσει 5 άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα. Αλλά διαβάζονται ελάχιστα, καθώς αλλάζουν το παλιό μοντέλο του γενετικού κώδικα, το οποίο είναι λανθασμένο, αλλά το έχουμε συνηθίσει.

Ναι, και είναι πάντα δύσκολο να επανεκπαιδευτείς. Το κείμενο του RNA του χρωμοσώματος της Κόβιντ-19 πρέπει να επανέλθει στην αρχική του μορφή. Αλλά αυτό δεν είναι δυνατό για κάθε κορονοϊό, και υπάρχουν δισεκατομμύρια από αυτούς στους ασθενείς.

Ωστόσο, μπορεί, όπως είπαμε παραπάνω, να υπάρχουν σε κβαντική, μη υλική κατάσταση και, βασικά, μπορούν να είναι τμήμα των χρωμοσωμάτων μας, αλλά μόνο αφού μετατραπούν σε υλική μορφή του και την επανεγγραφή του κειμένου τους από RNA σε DNA λόγω του ενζύμου της αντίστροφης μεταγραφάσης που υπάρχει στα κύτταρά μας.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο μετασχηματισμό του κορονοϊού σε έναν άλλο ρετροϊό μέσω μιας μάλλον πολύπλοκης μεταβολικής οδού, και αυτό πιθανόν να μας γλιτώσει από μια άμεση πανδημία.

Όμως οι "μηχανικοί της γενετικής", με ελλιπή γνώση της θεωρίας της γενετικής κωδικοποίησης, μπορούν να διαπράξουν εδώ ένα ακόμη έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, πέραν αυτού που έχει ήδη διαπραχθεί σε σχέση με τη δημιουργία του οπλοποιημένου Κόβιντ-19.

Ας πούμε ότι στο εργαστήριο έχουμε επαναφέρει την Κόβιντ-19 στην παλιά, μη απειλητική της κατάσταση. Πώς όμως θα το κάνουμε και να αντικαταστήσουμε το παθογόνο; Δεν ξέρουμε.

Να μεταμορφώσουμε με κβαντικό τρόπο τον κορονοϊό για να επανέλθει σε μια σχετικά ουδέτερη κατάσταση με όλους τους κορονοϊούς; Ας πούμε, ότι έγινε, αλλά θα οδηγήσει αυτό στο επιθυμητό αποτέλεσμα; Δεν είναι γνωστό.

Κβαντική υπέρθεση (να μεταμορφώσουμε με κβαντικό τρόπο) ενός κορονοϊού για να επανέλθει σε μια σχετικά ουδέτερη κατάσταση πάνω σε όλους τους κορονοϊούς; Ας πούμε ότι αυτό γίνεται, αλλά θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα; Δεν είναι γνωστό.

Η μόνη διέξοδος από αυτές τις (μάλλον ζοφερές) συνθήκες είναι να ξεκινήσει αμέσως παγκόσμια μαζική έρευνα στον τομέα της Γλωσσικής Κυματογενετικής.

Έχουμε ήδη ένα ορισμένο θεωρητικό και πειραματικό υπόβαθρο στον τομέα αυτό. Το κύριο μέρος του οποίου είναι ότι μπορούμε ήδη να λειτουργούμε με κβαντικά αντίγραφα γονιδίων, τα οποία στο μέλλον θα μας επιτρέψουν να απενεργοποιήσουμε τα γονίδια RNA της Κόβιντ-19 και άλλων παθολογικών ιών, που περιέχουν τόσο RNA όσο και DNA.

Η απενεργοποίηση των γονιδίων τους με κβαντικό τρόπο σημαίνει την αδρανοποίησή τους. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να λύσουμε το πρόβλημα της Κόβιντ-19.

Θα πρέπει να προσθέσω ότι έχουμε επιτύχει θετικά αποτελέσματα σε παθογόνα βακτήρια εισάγοντας ορισμένες καταστροφικές αλλαγές στη γενετική τους διάταξη.

Καταγράψαμε ένα φάσμα του στρεπτικού πεδίου (σπιντρονικό φάσμα - spintronic spectrum) αυτών των καταστροφικών αλλαγών.

Λάβαμε επίσης ένα σπιντρονικό φάσμα αυτών των καταστροφικών αλλαγών. Αυτό είναι που μπλόκαρε την ανάπτυξη των παθογόνων βακτηρίων.

Σημείωση: Η σπιντρονική (spintronics) είναι ένας κλάδος της φυσικής και της επιστήμης των υλικών που ασχολείται με τη χρήση του "σπιν" των ηλεκτρονίων για την μεταφορά, αποθήκευση και επεξεργασία πληροφοριών. Στην κανονική ηλεκτρονική, η πληροφορία κωδικοποιείται κυρίως με βάση το φορτίο του ηλεκτρονίου, αλλά στη σπιντρονική, εκμεταλλεύεται το σπιν του. Το "σπιν" είναι ένα κβαντικό χαρακτηριστικό των ηλεκτρονίων που μπορεί να ερμηνευτεί ως μια εσωτερική χαρακτηριστική περιστροφή τους. Η σπιντρονική έρευνα επιδιώκει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που βασίζονται στο σπιν των ηλεκτρονίων.

Στην πραγματικότητα, έχουμε ένα κβαντικό εμβόλιο κατά αυτών των βακτηρίων. Είναι λογικό να συνεχιστεί αυτό το έργο όσον αφορά την Κόβιντ-19.

Δρ. Πίτερ Π. Γκαριάεφ.

Ακαδημαϊκός της Ρωσιακής Ακαδημίας Επιστημών, της Ρωσικής Ακαδημίας Ιατρικής Τεχνολογίας και της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών της Μόσχας.


Αρχές της Γλωσσικής Κυματικής Γενετικής

Peter P. Gariaev*, Mark J. Friedman & Ekaterina A. Leonova-Gariaeva (Ιανουάριος 2011)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Για τη δημιουργία ενός οργανισμού απαιτούνται δύο γενετικά προγράμματα. Το πρώτο είναι γεωμετρικό, δηλαδή ένα πρόγραμμα, για το πώς θα σχεδιαστεί ο οργανισμός. Το δεύτερο πρόγραμμα έχει τη μορφή ενός νοηματικού κειμένου, το οποίο περιέχει οδηγίες και επεξηγήσεις για το πώς να χρησιμοποιηθεί το πρώτο πρόγραμμα, πώς να κατανοηθεί και να κατασκευαστεί ο οργανισμός.

Τα προγράμματα αυτά υπάρχουν με τη μορφή "βιντεοκασετών DNA", τις οποίες χρησιμοποιεί η γενετική μηχανή, λειτουργώντας σαν βιο-υπολογιστής. Όταν ο βιοϋπολογιστής διαβάζει αυτές τις βιντεοκασέτες, εμφανίζονται εικόνες ήχου και φωτός που αποτελούν το κινηματογραφικό πρόγραμμα της ανάπτυξης του οργανισμού. Όταν ολοκληρωθεί η δημιουργία ενός ενήλικου οργανισμού, η ταινία τελειώνει. Τότε ξεκινά η δεύτερη ταινία, η οποία περιέχει τις οδηγίες για τη συντήρηση του οργανισμού για απεριόριστα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς, οι βιντεοκασέτες που περιέχουν πληροφορίες για έναν απόλυτα υγιή οργανισμό, αλλοιώνονται με τον χρόνο, συσσωρεύονται λάθη (μεταλλάξεις του DNA). Οι οδηγίες συσσωρεύουν λάθη και ο οργανισμός αρρωσταίνει, γερνάει και πεθαίνει.

Είναι πολύ πιθανό ότι αυτές οι βιντεοκασέτες DNA μπορούν να ανανεωθούν και να διορθωθούν. Με αυτή τη νέα κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της γενετικής μας δομής, γίνονται εφικτές εντελώς νέες τεχνολογίες για τη θεραπεία ενός ατόμου και την παράταση της ζωής του. Και αυτή είναι η ουσία της κυματογενετικής και των πρακτικών εφαρμογών της που θα έρθουν.

Λέξεις-κλειδιά: DNA, γενετικό πρόγραμμα, βιολογική επιστήμη, κρίση, κυματογενετική (DNA, genetic program, biological science, crisis, wave genetics).

1.     Η γενετική και τα προβλήματά της

"Κεντρικό δόγμα" της γενετικής

Η γενετική δομή κάθε οργανισμού στη Γη, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου, αποτελείται από χρωμοσώματα, όπου αποθηκεύονται όλες οι γενετικές πληροφορίες ενός οργανισμού, όπως το DNA ή το RNA.

Το μοντέλο ή το "κεντρικό δόγμα" της γενετικής και της μοριακής βιολογίας αναφέρει ότι:

1) Η γενετική διάταξη λειτουργεί ως καθαρά υλική δομή.

2) Όλες οι λειτουργίες του γενετικού ελέγχου ενός οργανισμού εντοπίζονται στο 2% περίπου του DNA, το λεγόμενο κωδικοποιητικό DNA ενός οργανισμού.   Το υπόλοιπο 98% της γενετικής διάταξης δεν κωδικοποιεί τίποτα και είναι άχρηστο ή σκουπίδια DNA, τα οποία αποτελούν κυρίως ένα νεκροταφείο ιικού DNA.

Το 2% που κωδικοποιεί το DNA κωδικοποιεί τις πρωτεΐνες και το RNA. Σημειώστε ωστόσο ότι τα γονίδια ενός ανθρώπου ή τα γονίδια μιας μύγας ή τα γονίδια ενός σκουληκιού ή τα γονίδια ενός φυτού είναι σχεδόν δυσδιάκριτα.

Οι βιολόγοι και οι γενετιστές χρησιμοποιούν τη γλώσσα των αναλογιών και των μεταφορών για να εξηγήσουν πώς λειτουργεί η γενετική μηχανή.

Η γενετική δομή που αποτελείται από 46 χρωμοσώματα θεωρείται ως μια βιβλιοθήκη που αποτελείται από 46 τόμους ή βιβλία. Κάθε βιβλίο (ένα χρωμόσωμα), περιέχει ένα κείμενο (οδηγίες για το πώς να οικοδομηθεί ένας οργανισμός) το οποίο αποτελείται από προτάσεις (DNA) που αποτελούνται από λέξεις (γονίδια).

Και κάθε λέξη (ένα γονίδιο) αποτελείται από 4 γράμματα (ορισμένα "χημικά γράμματα"), δηλαδή το "γενετικό αλφάβητο" αποτελείται μόνο από 4 "γράμματα". Οι φυσικές υλοποιήσεις των μορίων του DNA είναι οι περίφημες διπλές έλικες, που αποτελούνται από τμήματα τα οποία είναι τα γονίδια.

Στην ουσία, η γενετική μηχανή λειτουργεί ως εξής.  Τα κείμενα, γραμμένα στη "γλώσσα του DNA", μεταφράζονται από τον οργανισμό πρώτα στη "γλώσσα του RNA" και στη συνέχεια στη "γλώσσα των πρωτεϊνών".

Και οι πρωτεΐνες είναι το υλικό από το οποίο είμαστε ως επί το πλείστον φτιαγμένοι (χωρίς να υπολογίζεται το νερό). Οι πρωτεΐνες επιτελούν δύο βασικές λειτουργίες στον οργανισμό: μεταβολίζουν τις ουσίες που τρώμε και συμμετέχουν στη μορφογένεση, δηλαδή στην ανάπτυξη της χωροχρονικής οργάνωσης ενός οργανισμού.

Εδώ τα κείμενα είναι 2% του κωδικοποιημένου DNA, το οποίο είναι ύλη και μόνο ύλη, όπως ένα φυσικό βιβλίο. Και η αναλογία με το βιβλίο τελειώνει εδώ.

Τι δεν μπορεί σήμερα να εξηγήσει η γενετική

Επισημαίνουμε εδώ ορισμένα σημαντικά εδραιωμένα γεγονότα στο πλαίσιο της γενετικής, τα οποία το "κεντρικό δόγμα" της γενετικής δεν μπορεί να εξηγήσει.

Όπως όλοι γνωρίζουν, τεράστιες βιολογικές διαφορές μεταξύ διαφορετικών ειδών μεταδίδονται από τους γονείς στα παιδιά. Με άλλα λόγια, υπάρχουν τεράστιες γενετικές διαφορές μεταξύ διαφορετικών οργανισμών.

Ταυτόχρονα, τα γονίδια και οι πρωτεΐνες είναι πρακτικά τα ίδια για διαφορετικά είδη. Ως εκ τούτου, μπορούμε να σκεφτούμε τις πρωτεΐνες ως ένα σύνολο από "τούβλα" που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτιστούν και να διατηρηθούν όλα τα είδη "σπιτιών", δηλαδή οργανισμοί: φυτά, ζώα, άνθρωποι.

Ένα άλυτο πρόβλημα: πώς εξηγούνται οι τεράστιες διαφορές στη μορφογένεση, δηλαδή στην ανάπτυξη ενός οργανισμού από ένα έμβρυο, μεταξύ διαφορετικών ειδών;

Το γονιδίωμα (συνολικό άθροισμα όλου του γενετικού υλικού) ενός οργανισμού δεν μπορεί να αποτελείται κατά 98% από σκουπίδια. Αυτό είναι ανοησία από τη σκοπιά της εξέλιξης, η οποία απορρίπτει οτιδήποτε περιττό.

Οι γενετιστές και οι εμβρυολόγοι ανακάλυψαν την ύπαρξη ειδικών πρωτεϊνών που καθορίζουν το σχήμα και το μέγεθος συγκεκριμένων τμημάτων ενός εμβρύου, π.χ. ενός χεριού, ενός αυτιού κ.λπ.

Ωστόσο, η περιγραφή αυτή εμπεριέχει ένα βασικό άλυτο πρόβλημα, ότι δηλαδή ορισμένες από αυτές τις πρωτεΐνες συντίθενται σε ένα σημείο του οργανισμού, ενώ η δράση τους με τη μορφή εντολής εκφράζεται αμέσως σε ένα άλλο σημείο του εμβρύου που απέχει από το πρώτο εκατοντάδες κύτταρα.

Δεν υπάρχει καμία εξήγηση για αυτή την άμεση απομακρυσμένη μετάδοση της εντολής.

2.     Τα πειραματικά δεδομένα αμφισβητούν το "κεντρικό δόγμα" της γενετικής και το πρότυπο των επιστημών της ζωής

Κάποια κρίσιμα πειραματικά δεδομένα συσσωρεύονται με ταχείς ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες. Τα δεδομένα αυτά υποδεικνύουν αναμφισβήτητα σημαντικά κενά και ασυνέπειες στο "κεντρικό δόγμα" της γενετικής. Επιπλέον, τα δεδομένα αυτά μας προκαλούν να βρούμε το θάρρος μέσα μας να επανεξετάσουμε και να αναθεωρήσουμε το σύνολο των προϋποθέσεων της κατανόησης της φύσης της ζωής. Συνοψίζουμε εδώ τα κυριότερα σημεία αυτών των δεδομένων.

Το φαινόμενο του φαντάσματος DNA

Μια φιάλη από χαλαζία με δείγμα DNA μετακινείται από τη μια θέση στην άλλη. Και ένα ίχνος, ένα φάντασμα, αφήνεται στον αέρα στην αρχική θέση του δείγματος.

Το φαινόμενο αυτό καταγράφηκε με τη μέθοδο της φασματοσκοπίας λέιζερ από τον Π. Γκαριάεφ το 1984 στη Ρωσία και από την ομάδα του Ρ. Πεκόρα το 1990 στις Η.Π.Α. Ο Γκαριάεφ διερεύνησε επίσης τη σταθερότητα του φαντάσματος και διαπίστωσε τα εξής.

Μετά την απομάκρυνση του φαντάσματος με αέριο άζωτο, επανέρχεται σε 5-8 λεπτά. Και το φάντασμα εξαφανίζεται εντελώς μετά από 1 μήνα. Παρατηρούμε ότι στα πειράματα αυτά καταγράφηκαν ηχητικά κύματα που εκπέμπονται από τα μόρια του DNA.

Το φαινόμενο DNA Φάντασμα. Εμφάνιση ενός "φαντάσματος DNA" με τη χρήση της μεθόδου φασματοσκοπίας συσχέτισης με λέιζερ (φασματόμετρο "Malvern").

1η εικόνα, από πάνω: οι μετρήσεις της φασματομέτρησης υποβάθρου πριν από την εισαγωγή υδατικού διαλύματος δείγματος DNA.

2η εικόνα από πάνω: Εισαγωγή δείγματος DNA με τη μορφή υδατικού διαλύματος (3ml, 1mg/ml σε κυψελίδα χαλαζία) στο φασματόμετρο. Καταγράφεται το δυναμικό φάσμα των διακυμάνσεων των μορίων DNA.

3η εικόνα από πάνω: η κυψελίδα με το δείγμα DNA αφαιρείται από το φασματόμετρο. Και φυσικά θα περίμενε κανείς να δει τις ενδείξεις του φασματομέτρου υποβάθρου, όπως στο 1ο σχήμα. Αντ' αυτού, όμως, το φασματόμετρο καταγράφει την παρουσία ορισμένων λεπτών δομών, ενός "φαντάσματος DNA", στην ίδια θέση όπου βρισκόταν αρχικά η κυψελίδα με το δείγμα DNA.

4η εικόνα από πάνω: οι μετρήσεις του φασματομέτρου μετά από 10 λεπτά από την αφαίρεση της κυψελίδας με το δείγμα DNA.

Αφού καθαρίστηκε το τμήμα της κυψελίδας του φασματόμετρου με αέριο άζωτο, το φασματόμετρο άρχισε να δίνει τις ενδείξεις υποβάθρου, όπως στο 1ο σχήμα παραπάνω, αλλά μετά από 5-8 λεπτά καταγράφηκε και πάλι ένα "φάντασμα". Η διαδικασία αυτή επαναλήφθηκε πολλές φορές και κάθε φορά επέστρεφε ένα "φάντασμα DNA". Περίπου σε ένα μήνα τα "φαντάσματα" σταδιακά εξαφανίζονταν ή έπαυαν να καταγράφονται, καθώς μετατοπίζονταν πέρα από τα όρια ευαισθησίας του φασματόμετρου.

Το 2005 μια ομάδα του Π. Γκαριάεφ στη Ρωσία πραγματοποίησε το ακόλουθο πείραμα. Δείγματα DNA εκτέθηκαν σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία σε ορισμένες περιοχές συχνοτήτων. Ως αποτέλεσμα, διάφορες φωτεινές κυματοειδείς δομές δημιουργήθηκαν στον αέρα γύρω από το σημείο.

Καταγράφηκαν σε φιλμ. Διαπιστώθηκε ότι αυτές οι καταπληκτικές δομές-φαντάσματα κινούνταν σε περίπλοκες τροχιές. Επιπλέον, μιμούνταν το σχήμα του δείγματος DNA και ορισμένων αντικειμένων που το περιέβαλλαν.

Επίδραση του πολλαπλού πολλαπλασιασμού του δείγματος DNA και ορισμένων αντικειμένων που το περιβάλλουν.

Ένα δείγμα DNA από τον σπλήνα μιας αγελάδας με τη μορφή αεροξηραμένου παρασκευάσματος τοποθετείται σε ένα κουτί από αλουμινόχαρτο.

Πάνω από το παρασκεύασμα τοποθετούνται οι πηγές των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων διέγερσης στην περιοχή από το υπεριώδες έως το υπέρυθρο.

Στα αριστερά: ο έλεγχος, οι πηγές των ΗΜ πεδίων είναι απενεργοποιημένες. Στα δεξιά: το πείραμα, οι πηγές των ΗΜ πεδίων είναι ενεργοποιημένες.

Είναι ορατά διάφορα φωτεινά μοτίβα κυμάτων. Είναι αντίγραφα του DNA, των πηγών φωτός και του εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε για τη διέγερση του DNA. Όλα τα αντίγραφα κινούνται αρχικά προς τα δεξιά.

Ωστόσο, μόλις το παρασκεύασμα DNA αγγιχτεί μηχανικά, τα αντίγραφα αρχίζουν να κινούνται προς τα αριστερά και στη συνέχεια εξαφανίζονται σε 5-8 δευτερόλεπτα.

Το φαινόμενο των φύλλων φαντασμάτων

Το 1975 ο Β. Ανταμένκο στη Ρωσία πραγματοποίησε το ακόλουθο πείραμα. Αφού κόπηκε ένα μέρος ενός ζωντανού φύλλου και το υπόλοιπο μέρος τοποθετήθηκε σε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο υψηλής συχνότητας, εμφανίστηκε μια οπτική εικόνα ολόκληρου του φύλλου. Με άλλα λόγια, εμφανίστηκε μια φανταστική εικόνα του κομμένου τμήματος, η οποία έζησε για 10-15 δευτερόλεπτα και μπορούσε να καταγραφεί σε φιλμ. Το πείραμα αναπαράχθηκε από την ομάδα του Γκαριάεφ και από πολλά άλλα εργαστήρια στον κόσμο.

Κυτταροπαθητικό φαινόμενο "καθρέφτη"

Κατά την περίοδο από το 1980 έως το 1990 μια ομάδα του Β. Καζνατσίεφ (V. Kaznacheev) στη Ρωσία διεξήγαγε μια σειρά πειραμάτων για τη διερεύνηση των ακόλουθων φαινομένων. Δύο πανομοιότυπες κυτταρικές καλλιέργειες τοποθετήθηκαν σε ερμητικά κλειστά γυάλινα δοχεία που χωρίζονταν μεταξύ τους με ένα φράγμα χαλαζία. Σε μία από αυτές τις καλλιέργειες εισήχθη μια παθολογία. Μέσα σε 2-3 ημέρες η δεύτερη κυτταρική καλλιέργεια εμφάνισε την ίδια παθολογία.

Αλληλεπίδραση από απόσταση μεταξύ εμβρύων

Το 2000 ο Β. Μπουρλάκοφ στη Ρωσία ανακάλυψε τα ακόλουθα φαινόμενα. Δύο έμβρυα ορισμένων ψαριών σε διαφορετικά εμβρυακά στάδια της ανάπτυξής τους τοποθετήθηκαν σε ερμητικά κλειστά γυάλινα δοχεία που χωρίζονταν μεταξύ τους με ένα φράγμα χαλαζία. Μετά από αρκετές εβδομάδες τα έμβρυα άρχισαν να εμφανίζουν δυσμορφίες. Και αυτό που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον, οι τύποι των δυσμορφιών εξαρτώνταν από τις διαφορές στα εμβρυακά στάδια ανάπτυξης μεταξύ των δύο εμβρύων. Συγκεκριμένα, για το ίδιο εμβρυϊκό στάδιο του ενός εμβρύου, διαφορετικά εμβρυϊκά στάδια του άλλου προκαλούσαν διαφορετικές δυσμορφίες στο πρώτο. Σύμφωνα με την καθιερωμένη εμβρυογενετική θεωρία και τη βιολογία γενικότερα, οποιαδήποτε εξ αποστάσεως αλληλεπίδραση μεταξύ εμβρύων είναι αδύνατη.

Ολογραφική μετάδοση και προγραμματισμός των μορφογενετικών πληροφοριών

Το 2000 ο Β. Μπουντακόφσκι στη Ρωσία πραγματοποίησε το ακόλουθο πείραμα. Κατέγραψε ένα τμήμα ενός ιστού ενός φυτού βατόμουρου σε ένα ολόγραμμα χρησιμοποιώντας ένα ερυθρό λέιζερ και στη συνέχεια μετέδωσε το ολόγραμμα σε έναν όγκο φυτού βατόμουρου (κάλος). Και μετά από αρκετούς μήνες ο κάλος εξελίχθηκε σε φυτό βατόμουρο. Η επιστήμη των φυτών δεν μπορεί να εξηγήσει αυτά τα αποτελέσματα.

Τα κυματικά γονίδια θεραπεύουν τον διαβήτη σε αρουραίους

Πρόκειται για πιο προηγμένα πειράματα από αυτά που περιγράφηκαν προηγουμένως και βασίζονται στις αρχές και την τεχνολογία της Κυματικής γενετικής (βλ. ενότητα για την κυματική γενετική παρακάτω). Τρεις σειρές πειραμάτων με πανομοιότυπο πρωτόκολλο διεξήχθησαν από τις ομάδες του Π. Γκαριάεφ το 2000 στη Μόσχα της Ρωσίας, το 2001 στο Τορόντο του Καναδά και το 2005 στο Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας. Στόχος των πειραμάτων ήταν να δοκιμαστεί μία νέα τεχνολογία για την αναγέννηση του κατεστραμμένου παγκρέατος. Το πάγκρεας είναι ένας ενδοκρινής αδένας που έχει πολλές σημαντικές λειτουργίες, με κυριότερη την παραγωγή ινσουλίνης, μιας ορμόνης υπεύθυνης για τον μεταβολισμό του σακχάρου.

Σε μια ομάδα αρουραίων ελέγχου χορηγήθηκε με ένεση θανατηφόρα δόση ενός δηλητηρίου που ονομάζεται αλλοξάνη και καταστρέφει το πάγκρεας, την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ινσουλίνης σε έναν οργανισμό. Ως αποτέλεσμα, όλοι οι αρουραίοι της ομάδας ελέγχου εμφάνισαν διαβήτη τύπου 1 (υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης γλυκόζης στο αίμα) και πέθαναν μέσα σε 4-6 ημέρες. Στη συνέχεια, η ίδια θανατηφόρα δόση αλλοξάνης χορηγήθηκε με ένεση σε μια άλλη ομάδα αρουραίων. Και όταν οι αρουραίοι αυτής της δεύτερης ομάδας έφτασαν στην κρίσιμη κατάσταση, εκτέθηκαν σε θεραπευτικές κυματικές πληροφορίες. Ως αποτέλεσμα αυτής της έκθεσης, οι άρρωστοι αρουραίοι θεραπεύτηκαν: το επίπεδο σακχάρου στο αίμα τους ομαλοποιήθηκε και το πάγκρεας τους αναγεννήθηκε.

Αυτή η θεραπευτική κυματική πληροφορία παρήχθη από έναν βιο-υπολογιστή λέιζερ όπου η ακτίνα λέιζερ σάρωσε τη θεραπευτική μήτρα.

Και αυτή η θεραπευτική μήτρα δημιουργήθηκε όταν ο βιοϋπολογιστής διάβασε πληροφορίες από το πάγκρεας και τον σπλήνα που αφαιρέθηκαν χειρουργικά από υγιείς νεογέννητους αρουραίους του ίδιου είδους με αυτούς που χρησιμοποιήθηκαν στα πειράματα αλλοξάνης.

Μπορεί κανείς να εξηγήσει τα αποτελέσματα του πειράματος χρησιμοποιώντας την ακόλουθη αναλογία. Ο αδένας του παγκρέατος περιέχει στη γενετική του δομή "βιντεο-ταινίες" DNA με πληροφορίες σχετικά με την υγιή κατάσταση του παγκρέατος. Και αυτό το βίντεο μορφογενετικών πληροφοριών προγραμμάτισε τα βλαστικά κύτταρα των άρρωστων αρουραίων να αναγεννήσουν τον αδένα του παγκρέατός τους. Τα συνδυασμένα στατιστικά στοιχεία και για τις 3 σειρές πειραμάτων έχουν ως εξής. Συνολικά, σε ποσοστό περίπου 90% όλων των αρουραίων αποκαταστάθηκε ο αδένας του παγκρέατος και η υγεία τους ανέκαμψε.

Σε ορισμένα από τα πειράματα ο βιοϋπολογιστής τροποποιήθηκε ώστε να επιτρέπει την επιτυχή μετάδοση των θεραπευτικών πληροφοριών σε άρρωστους αρουραίους σε απόσταση έως και 20 χιλιομέτρων. Να σημειωθεί, ότι κανένα γνωστό φυσικό πεδίο δεν έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει τέτοια εξαιρετικά ασθενή σήματα με τόσο απίστευτα ισχυρά αποτελέσματα.

Συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα με την πάροδο του χρόνου ως συνάρτηση της ένεσης αλλοξάνης και της διαδοχικής επεξεργασίας με βιοϋπολογιστή λέιζερ μέσω της κυματικής πληροφορίας.
Μέρα του Πειράματος

Το θεραπευτικό αποτέλεσμα της θεραπείας άρρωστων αρουραίων με την κυματική πληροφορία που παράγεται από έναν βιοϋπολογιστή λέιζερ. Σε αυτό το πείραμα, η απόσταση από την θεραπευτική μήτρα, που σαρώθηκε από την ακτίνα λέιζερ, στους άρρωστους αρουραίους ήταν 1 cm.

3.     Ένα νέο μοντέλο για τις βιοεπιστήμες

Τα πειραματικά δεδομένα που παρουσιάστηκαν παραπάνω αποτελούν κρίσιμα στοιχεία που μας αναγκάζουν να συμπεράνουμε ότι ορισμένα βασικά στοιχεία λείπουν από την τρέχουσα κατανόησή μας για τη ζωή. Με άλλα λόγια, το δυτικό επιστημονικό μας μοντέλο είναι ελλιπές. Και τώρα διατυπώνουμε ένα διευρυμένο μοντέλο που παρέχει ένα φυσικό και απλό εννοιολογικό πλαίσιο για να εξηγήσουμε αυτά τα πειράματα. Φυσικά, πολλοί ερευνητές συνέβαλαν σε αυτόν τον τομέα και δεν διεκδικούμε τα πρωτεία. Ελπίζουμε ότι η έμφαση που δίνουμε στις σχέσεις με τα πειραματικά δεδομένα θα τονώσει την έρευνα σε αυτόν τον νέο και συναρπαστικό τομέα.

Καθοδηγούμαστε από μια διάσημη αρχή στη φιλοσοφία της επιστήμης, γνωστή ως αρχή του ξυραφιού του Όκαμ. Η αρχή αυτή λέει ότι πρέπει πάντα να γίνονται οι απλούστερες δυνατές ή "ελάχιστες" θεωρητικές παραδοχές για να ληφθεί υπόψη η νέα γνώση που ενσωματώνεται σε μια υπάρχουσα θεωρία. Παρατηρούμε ότι η θεωρία του Κυματικού γονιδιώματος, που αναπτύσσεται από την ομάδα του Π. Γκαριάεφ, είναι ένα από τα πρώτα αποτελέσματα μιας επιστημονικής θεωρίας που αναδύεται στο πλαίσιο αυτού του νέου μοντέλου. Και θα περιγραφεί παρακάτω.

Τα αξιώματα του νέου μοντέλου

1) Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί αποτελούνται από δύο ουσίες: την υλική ουσία και την ενεργειακή πληροφοριακή (EΠ) (ή λεπτή) ουσία.

2) Η βασική ιδιότητα που διακρίνει την EΠ ουσία, και το αντίστοιχο σε αυτήν EΠ πεδίο, από όλες τις ουσίες και τα πεδία που είναι γνωστά στη σύγχρονη φυσική είναι ότι η EΠ ουσία είναι πανταχού παρούσα, δηλαδή είναι παρούσα ταυτόχρονα σε κάθε σημείο του χώρου του τρισδιάστατου υλικού μας κόσμου. Αυτό σημαίνει, ειδικότερα, ότι η απόσταση μεταξύ των ουσιών EΠ δύο οποιωνδήποτε υλικών αντικειμένων στον τρισδιάστατο κόσμο μας είναι πάντα μηδέν, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά βρίσκονται φυσικά η μία από την άλλη.

3) Σε συμφωνία με το αξίωμα 1), υποθέτουμε ότι κάθε ζωντανός οργανισμός υπάρχει σε δύο επίπεδα: το υλικό επίπεδο και το EΠ επίπεδο.

4) Τα δύο επίπεδα ενός οργανισμού είναι στενά συνδεδεμένα μεταξύ τους και επηρεάζουν την κατάσταση του ενός από το άλλο καθώς και αντανακλούν την κατάσταση του άλλου. Επιπλέον, το επίπεδο EΠ είναι το κυρίαρχο επίπεδο.

5) Ορίζουμε τη ζωή ως μια δυναμική ανταλλαγή ενέργειας και πληροφοριών μεταξύ ενός φυσικού οργανισμού και του αντίστοιχου EΠ (ή λεπτού) οργανισμού του.

Βασικές αρχές της Κυμματικής γενετικής

1) Το 98% του Σκουπίδια DNA δεν είναι στην πραγματικότητα "σκουπίδια DNA", αλλά είναι ένας υπερκώδικας, και αυτός ο κώδικας (ή οι κώδικες) είναι υψηλότερου επιπέδου από εκείνους που κωδικοποιούν το RNA και τις πρωτεΐνες. Αυτό το "ανώτερο επίπεδο" είναι το "επίπεδο των κυμάτων".

2) Το γονιδίωμα είναι ένα οιονεί ευφυές σύστημα.

3) Η λειτουργία του κυματικού επιπέδου της γενετικής κωδικοποίησης είναι ο προγραμματισμός της χωροχρονικής οργάνωσης ενός οργανισμού. Παραδοσιακά, η γενετική μιλάει μόνο για το DNA, το RNA και τις πρωτεΐνες. Οι τυπικές γλωσσικές δομές του γονιδιώματος υλοποιούνται σε υλικό επίπεδο με τη μορφή αλληλουχιών "χημικών γραμμάτων" σε μια αλυσίδα DNA που αποτελείται από το 2% που κωδικοποιεί το DNA.

Στη Κυματική γενετική τα κείμενα υλοποιούνται στο υλικό επίπεδο με τη μορφή εξελιγμένων δυναμικών ολογραμμάτων (γονιδιακών ολογραμμάτων) σε υγρούς κρυστάλλους του χρωμοσωμικού συνεχούς.

Βιο-υπολογιστής του Κυματικού DNA

Οι βραχυπρόθεσμες πληροφορίες για τα γονιδιακά ολογράμματα είναι το αποτέλεσμα της καταγραφής παρεμβολών στις διακυτταρικές δομές νερού του χωρικού φωτός και των ηχητικών εικόνων της τρέχουσας κατάστασης των κυττάρων. Και αυτές οι εικόνες διαβάζονται από τις ακτινοβολίες φωτός και ήχου των χρωμοσωμάτων, μεταδίδονται στα γειτονικά κύτταρα ενημερώνοντάς τα για την κατάσταση του κυττάρου που στέλνει την πληροφορία.

Μια τέτοια λειτουργία εκτελείται από κάθε κύτταρο του οργανισμού, και υπάρχουν δισεκατομμύρια τέτοια κύτταρα. Έτσι, όλα τα κύτταρα του οργανισμού σχηματίζουν έναν συνδυασμένο ενιαίο πληροφοριακό χώρο, ο οποίος λειτουργεί σαν βιοϋπολογιστής με κύματα DNA. Αυτός ο βιοϋπολογιστής επεξεργάζεται, σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες σχετικά με τις μεταβολικές διεργασίες στα κύτταρα.

Ωστόσο, είναι ένα είδος βιο-ολογραφικής πληροφορίας μορφογενετικής φύσης και, ως εκ τούτου, είναι σταθερή για έναν συγκεκριμένο οργανισμό. Αλλάζει στο χρόνο πολύ αργά κατά τη διαδικασία εξέλιξης των βιοσυστημάτων και κληρονομείται.

Ο βιοϋπολογιστής του κυματικού DNA είναι ένα οιονεί ευφυές σύστημα, το οποίο λειτουργεί με τις δικές του γλώσσες, παρόμοιες με τις ανθρώπινες, τις οποίες μόλις αρχίζουμε να κατανοούμε.

Οι γλωσσικές δομές του γονιδιώματος σε αυτό το επίπεδο είναι ένας αληθινός λόγος και αληθινά κείμενα. Με αυτό εννοούμε ότι λαμβάνονται οιονεί ευφυείς αποφάσεις σχετικά με τη ρύθμιση της δομής και των λειτουργιών ενός οργανισμού και των μερών του.

Γονιδίωμα: ένα οιονεί ευφυές σύστημα

Η κλασική γενετική ανακάλυψε πειραματικά ότι τα γενετικά κείμενα RNA περιέχουν πολυσήμαντες λέξεις (ομώνυμες) οι οποίες μπορεί να έχουν περισσότερες από μία έννοιες και η επιλογή της έννοιας καθορίζεται από το περιβάλλον (περιεχόμενο).

Η σημασία αυτής της ανακάλυψης, η οποία έχει διαφύγει της γενετικής, είναι η εξής. Αυτές οι λέξεις (ομώνυμα) κωδικοποιούν κρίσιμα σημαντικά μόρια: τις πρωτεΐνες. Εάν μια τέτοια λέξη-κώδικας έχει δύο σημασίες και η μία από αυτές είναι λανθασμένη για τη δημιουργία μιας συγκεκριμένης απαιτούμενης πρωτεΐνης, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ένα βιοχημικό ατύχημα και το θάνατο του οργανισμού.

Έτσι, για παράδειγμα, η λέξη "δακτύλιος (ring)" μπορεί να κωδικοποιεί δύο διαφορετικές έννοιες: "ένας κύκλος (ring)" και "ένας τόπος ανταγωνισμού (ring)" των πυγμάχων.

Προκειμένου να δοθεί η ακριβής και μοναδική σημασία σε ένα ομώνυμο, η γενετική μηχανή πρέπει πρώτα, να "κατανοήσει" τη σημασία του κειμένου RNA και μόνο στη συνέχεια να λάβει απόφαση, ποια ακριβή σημασία θα δώσει σε μια λέξη-ομώνυμο.

Αυτό το παράδειγμα δείχνει σαφώς ότι η γενετική μηχανή διαθέτει οιονεί νοημοσύνη και είναι ικανή να σκέφτεται οιονεί σε μοριακό επίπεδο και σε επίπεδο γονιδιώματος-βιοϋπολογιστή.

Η Kυματική γενετική εξηγεί μερικά αινιγματικά φαινόμενα της πραγματικής ζωής

Τηλεγονία

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που είναι γνωστό ότι εμφανίζεται τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους και το οποίο δεν μπορεί να εξηγηθεί από τις προοπτικές της κλασικής γενετικής.

Συνίσταται στο ότι όταν ένα θηλυκό έχει την πρώτη του σεξουαλική επαφή και μετά από χρόνια γεννά παιδί από άλλο αρσενικό, το παιδί του μπορεί να έχει γενετικά χαρακτηριστικά του πρώτου σεξουαλικού του συντρόφου.

Για παράδειγμα, μια λευκή γυναίκα που είχε αρχικά σεξουαλική επαφή με έναν μαύρο άνδρα, μπορεί αργότερα στη ζωή της να γεννήσει ένα μωρό μικτής φυλής από έναν λευκό άνδρα.

Η Κυματική Γενετική θεωρεί αυτό ως ένα πραγματικό παράδειγμα του φαινομένου του DNA-φάντασμα και το βλέπει ως μια εντυπωσιακή επιβεβαίωση των αρχών της Κυματικής Γενετικής.

Στην περίπτωση αυτή ο πρώτος άνδρας αφήνει την κυματική του υπογραφή, δηλαδή "αποτυπώνει" το DNA-φάντασμα του στη γενετική συσκευή της γυναίκας. Φαίνεται ότι αυτό το φάντασμα είναι πιο ισχυρό από τα φαντάσματα DNA άλλων αρσενικών.

Έκτρωση

Μια παρόμοια εξήγηση ισχύει προφανώς και στην περίπτωση που μια γυναίκα μετά από έκτρωση βιώνει κάτι σαν συστολές κατά τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης. Τέτοιες οδύνες, καθώς και κάποια άλλα αρνητικά φαινόμενα υγείας, μπορεί να ακολουθούν τη γυναίκα για χρόνια. Μια πιθανή εξήγηση θα ήταν ότι το σκοτωμένο έμβρυο αφήνει το φάντασμά του στη μήτρα της μητέρας.

Προοπτικές

Σήμερα έχουμε μια παράδοξη κατάσταση στη γενετική, τη μοριακή βιολογία και την ιατρική, γενικότερα, η οποία είναι ταυτόχρονα σοβαρή και ελπιδοφόρα. Πριν από πολύ καιρό, η επιστήμη αποφάσισε να διερευνήσει τους γενετικούς κώδικες των ανθρώπων.

Η επιστήμη ολοκλήρωσε πρόσφατα τη δεκαετή προσπάθεια, που ονομάζεται Γονιδίωμα, για τη χαρτογράφηση των αλληλουχιών του DNA του ανθρώπου. Όλα τα γράμματα και οι αλληλουχίες των κωδικών του DNA των ανθρώπων είναι πλέον γνωστά.

Χάρη σε αυτά τα αποτελέσματα, οι δυνάμεις της διαγενετικής μηχανικής έχουν αποκτήσει ολοένα και μεγαλύτερη δυναμική. Ήδη, οι επιστήμονες έχουν εισάγει τεχνητές αλληλουχίες γονιδίων σε ομάδες φυτών, ζώων και βακτηρίων, τα οποία χρησιμοποιούνται ως φορείς αυτών των τεχνητά εισαγόμενων γονιδίων.

Τέτοια πειράματα θεωρείται ότι έχουν μεγάλες δυνατότητες σε εφαρμογές για την ανθρώπινη υγεία, υποσχόμενα πιθανές θεραπείες για πολλές ασθένειες και αναπηρίες, και στη δημιουργία ανθεκτικών στις ασθένειες τροφίμων, υποσχόμενα μεγαλύτερη αφθονία τροφίμων.

Παραδόξως, όσο μεγαλύτερη επιτυχία έχουμε σε τέτοιες τεχνολογίες γενετικής και μοριακής βιολογίας, τόσο πιο μακριά φαίνεται να βρισκόμαστε από την κατανόηση των πραγματικών θεμελιωδών αρχών, των εσωτερικών λειτουργιών του γενετικού κώδικα.

Μέχρι στιγμής, οι επιτυχίες προς αυτή την κατεύθυνση αφορούσαν κυρίως τις λειτουργίες συγκεκριμένων αλληλουχιών γονιδίων που δρουν για την κατασκευή διαφόρων πρωτεϊνών, οι οποίες αποτελούν δομικά υλικά για τα κύτταρα.

Αυτές οι συγκεκριμένες αλληλουχίες γονιδίων αποτελούν µόνο το 2% της γενετικής µνήµης που βρίσκεται στα χρωµοσώµατα. Το υπόλοιπο 98%, το μεγαλύτερο μέρος των χρωμοσωμάτων, δεν είναι κατανοητό από τη γενετική και για κάποιο περίεργο λόγο έχει χαρακτηριστεί ως "άχρηστο" DNA.

Πολλές υποθέσεις έχουν διατυπωθεί για να προσπαθήσουν να εξηγήσουν τους λόγους ύπαρξης αυτού του "άχρηστου" DNA, από το να θεωρηθεί ότι αυτό το 98% της πλειοψηφίας του DNA μπορεί να λειτουργεί ως " βοηθητικό υλικό" για τις πρωταρχικές αλληλουχίες του DNA, μέχρι να εξηγηθεί ότι αυτό το 98% της πλειοψηφίας του DNA προκύπτει ως "νεκροταφείο των ιών", μια μάλλον περίεργη ιδέα.

Το να αγνοεί κανείς, ή να υποτιμά, με τόσο επικριτικό τρόπο, τον ρόλο του 98% του ανθρώπινου γονιδιώματος, αποτελεί ένα αξιοσημείωτο σφάλμα.

Επιπλέον, το κατά πόσον βλέπουμε σωστά τον πραγματικό ρόλο της γενετικής πληροφορίας που αντιπροσωπεύει το γνωστό 2% του DNA, είναι ακόμη ένα ανοιχτό ερώτημα, ειδικά στην περίπτωση που το υπόλοιπο 98% του DNA είναι προς το παρόν "terra incognita", ένα άγνωστο έδαφος.

Επί του παρόντος, η κατανόησή μας για το DNA είναι πολύ περιορισμένη. Με τη σημερινή μας κατανόηση, δεν μπορούμε να θεραπεύσουμε τον καρκίνο, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το AIDS, δεν έχουμε νικήσει τη φυματίωση, ούτε μπορούμε προς το παρόν να παρατείνουμε σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων.

Οι αρχικές υποσχέσεις για λαμπρό μέλλον, βασισμένες σε δημιουργήματα της διαγενετικής έρευνας, αποδείχθηκαν στην πραγματικότητα μόνο επικίνδυνα διαγενετικά τρόφιμα, επικίνδυνα για τη βιόσφαιρα από την οποία εξαρτάται η ίδια μας η ζωή.

Η κλωνοποίηση των ζώων έχει δημιουργήσει μόνο άσχημα και άχρηστα πλάσματα ή ζώα που γερνούν και πεθαίνουν αφύσικα γρήγορα, όπως στη γνωστή περίπτωση του κλωνοποιημένου προβάτου Dolly. Και είναι απολύτως φυσικό τα αποτελέσματα αυτά να προκαλούν ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα. Μια μεγάλη ομάδα Σουηδών επιστημόνων παρουσίασε πρόσφατα το ακόλουθο παράδειγμα.

Πώς θα ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση της πληθώρας ελαττωματικών και επικίνδυνων πειραμάτων, όπου πολλά ασυνεπή και επικίνδυνα αποτελέσματα προκαλούνται από την έλλειψη σωστής κατανόησης του 98% των αλληλουχιών του DNA και από μια δραματική ανεπάρκεια στην κατανόηση των πραγματικών θεμελιωδών αρχών των λειτουργιών του DNA, των χρωμοσωμάτων και του ανθρώπινου γονιδιώματος;

Η ίδια ομάδα Σουηδών επιστημόνων επισήμανε ότι μία από τις κύριες κατευθύνσεις για τη βελτίωση της κατανόησης του DNA αντιπροσωπεύεται από εξελίξεις όπως o Βιο-υπολογιστής του Kυματικού DNA.

Η ουσία των ιδεών μας, οι οποίες έχουν ήδη βρει κάποιες πρακτικές εφαρμογές, είναι η εξής. Προχωρούμε σε πολύ απλούς στρατηγικούς συλλογισμούς.

Για να πετύχουμε στις προσπάθειές μας να θεραπεύσουμε διάφορα ιατρικά ζητήματα και να επιβραδύνουμε απότομα τις διαδικασίες της ανθρώπινης γήρανσης, είναι σαφώς απαραίτητο να κατανοήσουμε τις γλώσσες με τις οποίες τα κύτταρα επικοινωνούν μεταξύ τους.

Έχουμε καταφέρει να το πετύχουμε αυτό, σε κάποιο βαθμό. Φαίνεται ότι οι γλώσσες που ψάχναμε, είναι στην πραγματικότητα κρυμμένες στο 98%, του "άχρηστου" DNA, που περιέχεται στη δική μας γενετική δομή.

Η βασική αρχή αυτών των γλωσσών είναι παρόμοια με τη γλώσσα των ολογραφικών εικόνων με βάση τις αρχές των ακτινοβολιών λέιζερ των γενετικών δομών, οι οποίες λειτουργούν μαζί ως οιονεί ευφυές σύστημα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι γενετικοί μας μηχανισμοί εκτελούν στην πραγματικότητα πραγματικές διεργασίες που συμπληρώνουν το τριπλό μοντέλο του γενετικού κώδικα.

Σε ποιο στάδιο ανάπτυξης βρίσκεται αυτή η νέα γνώση και τι μπορεί να μας προσφέρει;

Κάνουμε τα πρώτα βήματα στη διερεύνηση των μηχανισμών των σχετικών φυσικών διεργασιών και στην ανάπτυξη μαθηματικών περιγραφών των πληροφοριακών διεργασιών, οι οποίες συντελούνται στις γενετικές δομές.

Έχουμε δημιουργήσει κάποιο εργαστηριακό εξοπλισμό που μας επιτρέπει να μοντελοποιήσουμε με ακρίβεια τις πληροφοριακές λειτουργίες του ζωντανού κυττάρου και του DNA του. Τέτοιες συσκευές αποτελούν τους πρώτους κβαντικούς βιοϋπολογιστές.

Οι συσκευές αυτές μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε εξ αποστάσεως μεταφορές πολλών χιλιομέτρων ορισμένων γενετικών/μεταβολικών πληροφοριών, την εισαγωγή αυτών των πληροφοριών σε ένα βιοσύστημα-δέκτη και μας επέτρεψαν να εκτελέσουμε λειτουργίες στρατηγικής διαχείρισης βιοσυστημάτων, βιοχημικών συστημάτων και πραγματικών φυσιολογικών συνθηκών.


Βιογραφικό του Πίτερ Γκαριάεφ:

PPφωτογραφία

Πίτερ Πέτροβιτς Γκαριάεφ γεννήθηκε στην πόλη Περμ, όπου αποφοίτησε από το γυμνάσιο. Εισήχθη στο Perm State University, Faculty of Biology. Στο 3ο έτος του, του ζητήθηκε να μεταφερθεί σε παρόμοιο τμήμα του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας (MSU) στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας. Μετά την αποφοίτησή του από το MSU, ο Πίτερ Πέτροβιτς Γκαριάεφ παρέμεινε ως μεταπτυχιακός φοιτητής και 3 χρόνια αργότερα υπέβαλλε τη διδακτορική του διατριβή αφιερωμένη στη μελέτη της δομής και της φυσικοχημείας σε μία από τις πιο σύνθετες πρωτεΐνες.

Από το 1984 ο Πίτερ Πέτροβιτς Γκαριάεφ ξεκίνησε έρευνα στον τομέα των νέων κατευθύνσεων στη γενετική κωδικοποίηση, η οποία αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία το 1994 μιας νέας κατεύθυνσης στη γενετική. Η κατεύθυνση αυτή ονομάστηκε Κυματική Γενετική, και στη συνέχεια Γλωσσική-Κυματική Γενετική.

Το 1997 ο Πίτερ Πέτροβιτς Γκαριάεφ υπέβαλε τη διδακτορική του διατριβή στην Ανώτατη Διεθνή Επιτροπή Πιστοποίησης (HIAC) με θέμα "Το γονιδίωμα ως χειριστής των σημειακών φυσικών πεδίων των βιοσυστημάτων" στο Κρατικό Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας (Bauman Moscow State Technical University). Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών ο Π. Π. Γκαριάεφ έγινε ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Φυσικών Επιστημών (RAEN), της Ρωσικής Ακαδημίας Ιατρικών-Τεχνικών Επιστημών (RAMTN) και μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης.

Το 2013, με πρωτοβουλία του Π. Π. Γκαριάεφ, ιδρύθηκε η LLC "Ινστιτούτο Κβαντικής Γενετικής", διευθυντής και επιστημονικός υπεύθυνος της οποίας, φυσικά, ήταν ο ίδιος ο Πίτερ Πέτροβιτς Γκαριάεφ.

Ο Πίτερ Πέτροβιτς Γκαριάεφ ήταν υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής του 2021. Ωστόσο, ο πρόωρος θάνατός του δεν επέτρεψε την πραγματοποίησή του.

Ιστορία της Γενετικής των Γλωσσικών Κυμάτων ως παρακλάδι του κύριου κορμού της βιολογίας και της κλασικής γενετικής

Εργαζόμενος στο Ινστιτούτο Φυσικοτεχνικών Προβλημάτων της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ ως ανώτερος ερευνητής και επικεφαλής ομάδας (1984 - 1998), ο Πίτερ Πέτροβιτς Γκαριάεφ ανακάλυψε δύο άγνωστους μέχρι τότε, ασυνήθιστους τύπους μνήμης των μορίων DNA, οι οποίοι καταγράφηκαν με φασματοσκοπία συσχέτισης με λέιζερ.

Ο πρώτος τύπος μνήμης είναι η μη γραμμική δυναμική των σκευασμάτων DNA με επανεμφάνιση των πρωταρχικών τρόπων διέγερσης. Η εξήγηση αυτού του φαινομένου μπορεί να βρεθεί στη φυσική των μη γραμμικών διεργασιών, πρόκειται για την επαναφορά Fermi-Pasta-Ulam (FPU return).

Η γενετική µηχανή χρησιµοποιεί αυτό το φαινόµενο για να απευθύνει αιτήµατα στα δικά της χρωµοσώµατα για να επικαλεστεί τα απαραίτητα ολογραφικά προγράµµατα.

Τέτοια αιτήματα πραγματοποιούνται στα βιοσυστήματα στις διαδικασίες αναγέννησης οργάνων και ιστών, όταν απαιτείται να "θυμηθούν", να "επιστρέψουν" πληροφορίες, για παράδειγμα, για τη δομή ενός αναγεννημένου ανθρώπινου συκωτιού, οι δαγκάνες του καβουριού, μιας ουράς σε μια σαύρα κ.λπ.

Δηλαδή, αυτές οι "επαναφορές", όπως έχουν δείξει μελέτες, δεν είναι σύμφυτες μόνο με τα βιομακρομόρια (DNA, RNA, ριβοσώματα, πρωτεΐνες, κολλαγόνο κ.λπ.), αλλά λειτουργούν και σε υψηλότερα επίπεδα οργάνωσης.

Ο δεύτερος τύπος μνήμης είναι το φαινόμενο του φαντάσματος, η μνήμη του περιβάλλοντος για τις δυναμικές κυματοσήμαντες συναρτήσεις των μορίων του DNA. Το περιβάλλον μπορεί να είναι τόσο ο χώρος των ζωντανών κυττάρων και ιστών όσο και ο χώρος του διαμερίσματος της κυψελίδας του φασματόμετρου.

Πιθανώς, το φαινόμενο αυτό χρησιμοποιείται από τους οργανισμούς για έναν από τους τύπους μετάδοσης σε μεγάλες αποστάσεις των κβαντικών καταστάσεων σηματοδότησης των μορίων DNA με τη μορφή "φαντασμάτων".

Στην πράξη μπορεί να υλοποιηθεί με τη δημιουργία τεχνητών κβαντικών φυσικών μητρών που χαρακτηρίζουν έναν οργανισμό, με θραύσματα DNA που συμπληρώνουν και αντικαθιστούν τμήματα DNA σε διάφορες γενετικές βλάβες στους ανθρώπους.

Ένα ακόµη ουσιαστικό τµήµα της εργασίας που πραγµατοποιήθηκε είναι η διόρθωση του υπάρχοντος µοντέλου τριπλέτας ("τριάδας ατόµων") για την κωδικοποίηση των πρωτεϊνών από τον γενετικό µηχανισµό των οργανισµών.

Η ουσία αυτών των διορθώσεων είναι ότι τεκμηριώνεται το σύστημα των πλαισιακών προσανατολισμών των ριβοσωμάτων επί του πληροφοριακού ριβονουκλεϊκού οξέος (RNA) κατά τη διαδικασία της βιοσύνθεσης των πρωτεϊνών.

Αυτό σημαίνει, ότι εισάγεται μια ισχυρή θεώρηση της πραγματικς (όχι μεταφορικής) γλωσσικής κειμενικότητας των γονιδίων και της οιονεί συνειδητής αντίληψης του γονιδιώματος ως κβαντικού βιοϋπολογιστή.

Με τον τρόπο αυτό, χρησιμοποιείται η έννοια της φρακταλικότητας1 σε σχέση με τα επίπεδα της συνείδησης-νοημοσύνης στα βιοσυστήματα. Το τελευταίο σημείο-κλειδί είναι η χρήση του "Μοντέλου του Σύμπαντος Boma-Berkovich" για την πρακτική εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών.

Αυτά τα τμήματα της επιστημονικής έρευνας παρείχαν τη βάση για την αναθεώρηση και τη συμπλήρωση των ήδη γνωστών λειτουργιών του DNA κατά τη διαδικασία της γενετικής κωδικοποίησης.

Δημιουργήθηκε η θεωρία του Γλωσσικού-Κυματικού Γονιδιώματος και δημοσιεύθηκαν δεκάδες επιστημονικά άρθρα σε συνεργασία με σημαντικούς φυσικούς και ξένους ερευνητές.

Εκδόθηκαν τέσσερις μονογραφίες (από τον συγγραφέα Πίτερ Πέτροβιτς Γκαριάεφ). Έχουν αποκτηθεί διπλώματα ευρεσιτεχνίας και προτεραιότητες. Το κύριο πρακτικό αποτέλεσμα της επιστημονικής έρευνας είναι η ανάπτυξη θεμελιωδώς νέων προσεγγίσεων για την κατανόηση της ανθρώπινης υγείας και των δυνατοτήτων παράτασης της ενεργού ανθρώπινης ζωής.

Το βασικό σημείο των τεχνολογιών που αναπτύχθηκαν είναι η δυνατότητα κβαντικού προγραμματισμού των βλαστικών κυττάρων στο πλαίσιο των φυσικών προγραμμάτων που χρησιμοποιεί ο ίδιος ο οργανισμός.


Πηγές:




ενεργό link
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com