Από τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, στα μεταλλαγμένα εμβόλια και στους μεταλλαγμένους εμβολιασμένους, ένας δρόμος ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ. Η παραγωγή αντικορωνοϊκών εμβολίων σε χρόνο ρεκόρ (αν και κανένα δεν έχει λάβει μόνιμη άδεια αλλά έκτακτη) και ειδικά στα mRNA έδωσε στις εταιρείες, εφόσον είδαν προφανώς όχι μόνο τα τεράστια κέρδη αλλά και ότι μπορούν να τα κυκλοφορήσουν χωρίς τις παλαιότερες δεσμεύσεις αδειοδότησης, το πράσινο φως για νέους στόχους.
Η παραγωγή αντικορωνοϊκών εμβολίων σε χρόνο ρεκόρ (αν και κανένα δεν έχει λάβει μόνιμη άδεια αλλά έκτακτη) και ειδικά στα mRNA έδωσε στις εταιρείες, εφόσον είδαν προφανώς όχι μόνο τα τεράστια κέρδη αλλά και ότι μπορούν να τα κυκλοφορήσουν χωρίς τις παλαιότερες δεσμεύσεις αδειοδότησης, το πράσινο φως για νέους στόχους.
Έτσι και πάντα με “σίγουρο” τον κορωνοϊό και ότι οι κυβερνήσεις συνδέουν τον εμβολιασμό με την απρόσκοπτη κυκλοφορία των πολιτών, έχουν ως νέο πρότζεκτ την παραγωγή εμβολίων (αντικατάσταση των βασικών συστατικών τους τα οποία τώρα παράγονται στα εργαστήρια των φαρμακοβιομηχανιών) με συστατικά που θα προέρχονται από φυτά.
Βέβαια, αυτά τα φυτά θα είναι «μεταλλαγμένα».
Δηλαδή, οι γενετικώς τροποποιημένοι οργανισμοί θα είναι αυτοί που στο άμεσο μέλλον θα δίνουν την πρώτη ύλη για την παραγωγή των αντικορωνοϊκών εμβολίων.
Μάλιστα σχετική ανακοίνωση έχει ήδη γίνει στο Nature Medicine.
Επίσης, έχουν ήδη γίνει και οι πρώτες πειραματικές δοκιμές σε δύο ομάδες εθελοντών, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα όσον αφορά την «απόκριση αντισωμάτων». Το νέο βήμα της επιστήμης συνιστά στην κυριολεξία «πράσινη» παραγωγή.
Το θέμα είναι ότι ο κόσμος αντιδρά όταν ακούει για «μεταλλαγμένα», αφού οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί προκύπτουν ύστερα από επέμβαση στο DNA τους.
Η γενετική κληρονομιά τους έχει τροποποιηθεί μέσω της κατάλληλης βιοτεχνολογίας, με προσθαφαιρέσεις στοιχείων του φυσιολογικού DNA τους ή ακόμη και με χρήση του DNA άλλου ή άλλων οργανισμών, λόγου χάρη με το DNA ενός ιού, του κορωνοϊού εν προκειμένω.
Αυτή είναι η κύρια και δομική διαφορά των «μεταλλαγμένων» από την κανονική γενετική επιλογή της φύσης.
Ως προς τα «μεταλλαγμένα» φυτά, το κείμενο στην Corriere della Sera που υπογράφει η Ελενα Τέμπανο θυμίζει την καχυποψία κάποιων περιβαλλοντικών οργανώσεων όπως η Greenpeace, όμως προβάλλει και τη μεταστροφή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο θέμα.
Το Βατικανό έχει πειστεί πια ότι η μετατροπή των κανονικών φυτών σε «μεταλλαγμένα» παρουσιάζει οφέλη τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ τους όποιους κινδύνους κάτι που πλέον έχει δώσει μεγάλη ώθηση καθώς έπεσε και αυτό το “οχυρό!
Το ιταλικό Μέσο παραθέτει και απόψεις του βιολόγου Ενρίκο Μπούτσι με σκοπό να διαλύσει τις τυχόν επιφυλάξεις του κόσμου. «Αυτές οι ανησυχίες είναι αβάσιμες», λέει ο βιολόγος, «η φύση ασκεί από μόνη της γενετική μηχανική, και σε γκάμα αδιανόητη από τον άνθρωπο μόλις πριν από λίγα χρόνια».
Ετσι ο Μπούτσι πιστεύει ότι έχει και ο ίδιος κάθε δικαίωμα «να μιμηθεί τη φύση» εργαζόμενος στο εργαστήριό του, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει. Διότι «ιοί, βακτήρια, μύκητες, φυτά και έντομα», όπως επίσης «ακόμη και σπονδυλωτά», ήδη «έχουν αναμείξει τα γονιδιώματά τους».
Με άλλα λόγια, η μεταφορά DNA μεταξύ διαφορετικών οργανισμών είναι μία διαδικασία που συμβαίνει ήδη στη φύση. Αυτή είναι η απάντηση του Μπούτσι σε όσους κατηγορούν για «αφύσικη» τεχνολογία τον εμπλουτισμό του γονιδιώματος των φυτών από τα οποία θα προκύψουν τα συστατικά για τα εμβόλια.
Πείτε στο FDA (αμερικανικός ΕΦΕΤ) ότι τα μεταλλαγμένα δεν είναι «φυσικά»
Εξαγριωμένοι καταναλωτές που έμαθαν για τους κινδύνους της γενετικής μηχανικής μηνύουν τις λεγόμενες «φυσικές» μάρκες που έκρυβαν GMOs στα αγαπημένα τους τρόφιμα. Σε μια προσπάθεια να αναβληθούν οι αγωγές, οι δικηγόροι της υπεράσπισης έπεισαν τουλάχιστον έναν δικαστή ότι ο Οργανισμός Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA), και όχι τα δικαστήρια, θα πρέπει να αποφασίσουν τι είναι GMO και τι «φυσικό».
Είναι μια έξυπνη στρατηγική, δεδομένου ότι ο Αναπληρωτής Επίτροπος των Τροφίμων του FDA δεν είναι άλλος από τον πρώην δικηγόρο της Μονσάντο, Michael Taylor. Με ποιο μέρος λέτε να πάει το FDA;
Παρακαλούμε πείτε στο FDA: τα μεταλλαγμένα δεν είναι φυσικά!
Το FDA λέει ότι «φυσικό» είναι αυτό που «τίποτα τεχνητό ή συνθετικό… δεν έχει συμπεριληφθεί ή δεν έχει προστεθεί, σε ένα τρόφιμο που φυσιολογικά δεν αναμένεται να βρίσκεται μέσα σ’αυτό το τρόφιμο».
Ποιος θα φανταζόταν ότι τρόφιμα που κυκλοφορούν στην αγορά ως «φυσικά» περιέχουν γονίδια μηχανικής βακτηριδίων που παράγουν εντομοκτόνα και / ή γονίδια βακτηριδίων ανθεκτικά σε ζιζανιοκτόνα;
10 λόγοι γιατί τα μεταλλαγμένα δεν είναι φυσικά.
1. Η γενετική μηχανική είναι μια ασαφής τεχνολογία. Δημιουργεί απρόβλεπτες αλλαγές στο DNA, στις πρωτεΐνες και στη βιοχημική σύνθεση του γενετικώς τροποποιημένου οργανισμού (GMO) που προκύπτει, συμπεριλαμβανομένων μη αναμενόμων τοξικών, αλλεργιογόνων και διατροφικών διαταραχών.
2. Τα μεταλλαγμένα δημιουργούνται χρησιμοποιώντας ένα γονίδιο-όπλο που πυροβολεί ξένα γονίδια μέσα σε εκατομμύρια μη συνδεδεμένων κυττάρων ή ενώνοντας τα ξένα γονίδια με βακτήρια που μπορούν να μολύνουν τα κύτταρα του DNA. Τα περισσότερα από τα ξένα γονίδια δε θα καταφέρουν να μπουν στο κυτταρικό DNA. Όταν τα ξένα γονίδια διεισδύσουν με επιτυχία στο κυτταρικό DNA είναι αδύνατον να προβλεφθεί που θα χτυπήσουν ή ποιες μη προβλεπόμενες συνέπειες θα διαμορφωθούν για τα αρχικά γονίδια.
3. Οι γενετιστές δεν «ελέγχουν τη δουλειά τους» ψάχνοντας για πιθανές παράπλευρες απώλειες, μολονότι η διαδικασία της γενετικής μηχανικής αναμένεται να αναδιαμορφώσει, σβήσει ή αλλάξει τη λειτουργία σημαντικών γονιδίων.
4. Το DNA των μεταλλαγμένων παράγει νέες πρωτεΐνες που μπορεί να είναι τοξικές ή αλλεργιογόνες. Οι μεταλλαγμένες πρωτεΐνες που είναι σχετικά καλοήθεις είναι παρ’όλ’αυτά ξένες προς τον οργανισμό έτσι ώστε το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα αντιδράει σ’αυτές σαν να είναι ξένοι εισβολείς. Αυτό μπορεί να διεγείρει αλλεργικές αντιδράσεις, ανοσοποιητικές διαταραχές και πεπτικά προβλήματα.
5. Τα νέα γονίδια που εισέρχονται στον οργανισμό από γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα δεν αποσυντίθονται κατά την πέψη. Μπορούν να φτάσουν μέχρι τα εντερικά τοιχώματα, να μεταφερθούν στο αίμα, και όπως κάποιοι επιστήμονες εξηγούν «μπορεί να βρεθούν στο αίμα, στους μύες και το ήπαρ σε μεγάλα κομμάτια έτσι ώστε να γίνονται εύκολα αναγνωρίσιμα».
6. Οι εταιρείες φυτοφαρμάκων είχαν δύο σημαντικούς σκοπούς όταν άρχισαν να χρησιμοποιούν τη γενετική μηχανική στα φυτά. Πρώτον, να εφεύρουν νέους οργανισμούς που θα μπορούσαν να πατενταριστούν και δεύτερον να πουλήσουν εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα.
7. Πάνω από το 75% των γενετικά μεταλλαγμένων φυτών έχουν τροποποιηθεί ώστε να αντέχουν ένα ζιζανιοκτόνο. Τρόφιμα που περιέχουν τροποποιημένο χαρακτηριστικό ανθεκτικό σε ζιζανιοκτόνα έρχονται με επιπλέον βοήθημα σε ζιζανιοκτόνα. Από το 1996 ως το 2011, η τεχνολογία καλλιεργειών ανθεκτικών σε ζιζανιοκτόνα οδήγησε σε αύξηση χρήσης ζιζανιοκτόνων στις ΗΠΑ κατά 636 εκατομμύρια ευρώ.
8. Η πιο διαδεδομένη μεταλλαγμένη καλλιέργεια είναι η σόγια, η οποία τροποποιήθηκε ώστε να αντέχει το ζιζανιοκτόνο Roundup της Μονσάντο. Το Roundup προκαλεί γενετικές ανωμαλίες σε έμβρυα βατράχου και κοτόπουλου σε δόσεις πολύ χαμηλότερες απ’αυτές που χρησιμοποιούνται στους αγροτικούς ψεκασμούς. Εμπλέκεται επίσης, σε ορμονικές διαταραχές, καταστροφή του DNA καρκίνο και νευρολογικές διαταραχές.
9. Το Roundup έχει ανιχνευθεί στον αέρα, στη βροχή, σε υπόγεια ύδατα, σε ανθρώπινα ούρα και σε αίμα γυναικών.
10. Το Bt καλαμπόκι έχει τροποποιηθεί γενετικά ώστε να παράγει μία τοξίνη από το βακτήριο Bacillus thuringiensis (Bt) το οποίο προκαλεί ρήξη του εντέρου στα έντομα προκαλώντας άμεσο θάνατο των παρασίτων από τη στιγμή που θα καταπιούν το μεταλλαγμένο καλαμπόκι. Η τοξίνη Bt βρέθηκε στο 93% των εγκύων γυναικών και στο 80% των μωρών.
Παρακαλούμε πείτε στο FDA: τα GMO δεν είναι φυσικά!