Translate

Οι επιστήμονες της NASA πρόκειται να κυκλοφορήσουν μια "μηχανή χρόνου"

 Οι επιστήμονες της NASA πρόκειται να κυκλοφορήσουν μια "μηχανή χρόνου"

Το 2021, η NASA σχεδιάζει να εκτοξεύσει το ισχυρό τηλεσκόπιο James Webb (JWST) στο διάστημα, το οποίο θα επιτρέψει στους ερευνητές να εξετάσουν πολύ βαθύτερα την ιστορία του σύμπαντος. Αυτό το χαρακτηριστικό το καθιστά ένα είδος "χρονομηχανής".

Η ανακοίνωση για την έναρξη ενός τέτοιου ασυνήθιστου έργου έγινε από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Πανεπιστημίων Έρευνας στην Αστρονομία Heidi Hammel . Το κόστος του έργου είναι 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το έργο JWST έχει αναπτυχθεί από τη NASA εδώ και δεκαετίες και εάν εφαρμοστεί με επιτυχία, το τηλεσκόπιο θα γίνει το πιο ισχυρό παρατηρητήριο που υπάρχει. Για παράδειγμα, θα είναι 100 φορές η δύναμη παρατήρησης του Χαμπλ.

Στις 31 Οκτωβρίου 2021, το όχημα εκτόξευσης Ariane-5 θα βγάλει τη συσκευή από την ατμόσφαιρα της Γης, μετά την οποία θα μεταβεί στο δεύτερο σημείο του Lagrange. Από εδώ, το τηλεσκόπιο θα μπορεί να καταγράφει αστρονομικά αντικείμενα που προηγουμένως δεν ήταν ορατά σε τέτοια τηλεσκόπια.

Οι επιστήμονες δεν αποκλείουν ότι άγνωστοι εξωπλανήτες του Γαλαξία, οι οποίοι μπορεί να είναι κατάλληλοι για τη ζωή, μπορεί να εμφανίζονται στο οπτικό πεδίο της συσκευής.

Η Heidi Hammel σημειώνει ότι το JWST θα επικεντρωθεί στο υπέρυθρο φάσμα. Το γεγονός είναι ότι σε αυτό το μέρος του φάσματος είναι δυνατόν να κοιτάξουμε πολύ βαθύτερα στο Σύμπαν από ό, τι είναι δυνατό αυτή τη στιγμή. Έτσι, μπορείτε να διορθώσετε τα κύματα αυτών των αντικειμένων που υπήρχαν πριν από 13 δισεκατομμύρια χρόνια.

esoreiter.ru - 7spymania.blogspot.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com