Translate

Tεχνητός ΉΛΙΟΣ με 100 εκατομμύρια βαθμούς ...Vid

Man-made Sun Sets World Record At 100 Million Degrees

 Ερευνητές στη Νότια Κορέα χτίζουν τεχνητό ήλιο εδώ και χρόνια και μόλις έσπασαν ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Χρησιμοποίησαν μια υπεραγώγιμη συσκευή σύντηξης που ονομάζεται KSTAR (Korea Superconducting Tokamak Advanced Research) ή Korean Artificial Sun.

Έχουν δημιουργήσει νέο ρεκόρ διατηρώντας πλάσμα υψηλής θερμοκρασίας για 20 δευτερόλεπτα μαζί με θερμοκρασία ιόντων 100 εκατομμυρίων βαθμών.

Για να το θέσουμε σε προοπτική, σύμφωνα με τη NASA (ποτέ μια απλή απάντηση, όπως λένε ορισμένοι) η θερμοκρασία του ήλιου μας είναι 27 εκατομμύρια βαθμοί. Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο τεχνητός ήλιος που παράγεται στη Νότια Κορέα είναι δυνητικά 4 φορές πιο ζεστός από τον πραγματικό μας ήλιο. Αυτό θα μπορούσε να μας οδηγήσει σε πολλές ερωτήσεις ή συμπεράσματα. Ένα ερώτημα είναι ότι δημιουργήθηκε τεχνητά ο ήλιος μας; Εάν έχει δημιουργηθεί ένα που έχει σχεδόν 4 φορές τη θερμική ικανότητα, γιατί όχι; Αυτό το έργο είναι η δημιουργία τριών οργανισμών. Το Korea Institute of Fusion Energy μαζί με το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ και το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια στις ΗΠΑ. Το ρεκόρ ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ μιας λειτουργίας 8 δευτερολέπτων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της KSTAR Plasma Campaign του περασμένου έτους. Ο τεχνητός ήλιος μπόρεσε να διατηρήσει μια θερμοκρασία ιόντων 100 εκατομμυρίων βαθμών πριν για πρώτη φορά το 2018. Αλλά διήρκεσε μόνο 1,5 δευτερόλεπτα. Πολύ μακριά από 20 δευτερόλεπτα.

Το εργαστήριο τεχνητού ήλιου της Νότιας Κορέας. Οι ερευνητές έχουν επίσης δημιουργήσει ξανά τις αντιδράσεις σύντηξης στο φεγγάρι. Αυτό πήρε τη βοήθεια των ισοτόπων υδρογόνου που τοποθετήθηκαν μέσα στο KSTAR, το οποίο δημιούργησε μια κατάσταση πλάσματος όπου τα ιόντα και τα ηλεκτρόνια διαχωρίστηκαν, θερμαίνοντας τα ιόντα σε ακραίες θερμοκρασίες, η οποία διατηρήθηκε επίσης. Το KSTAR δεν είναι η μόνη συσκευή σύντηξης που δημιουργεί αυτές τις αντιδράσεις. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι καμία από τις άλλες συσκευές σύντηξης δεν κράτησε ακόμη και δέκα δευτερόλεπτα. Το KSTAR κατάφερε να διαρκέσει συνολικά 20 δευτερόλεπτα, θέτοντας τη γραμμή πολύ ψηλά. Ο διευθυντής Si-Woo Yoon του Κέντρου Ερευνών του KSTAR μοιράζεται: «Οι τεχνολογίες που απαιτούνται για μεγάλες εργασίες 100 εκατομμυρίων πλάσματος είναι το κλειδί για την υλοποίηση της ενέργειας σύντηξης και η επιτυχία της KSTAR στη διατήρηση του πλάσματος υψηλής θερμοκρασίας για 20 δευτερόλεπτα θα είναι ένα σημαντικό σημείο καμπής στον αγώνα για την εξασφάλιση των τεχνολογιών για τη μακρά λειτουργία υψηλής απόδοσης στο πλάσμα, ένα κρίσιμο συστατικό ενός εμπορικού πυρηνικού αντιδραστήρα σύντηξης στο μέλλον. " Οι ερευνητές στο έργο KSTAR εργάζονται για να επιτύχει η αντίδραση σύντηξης συνεχώς για 300 δευτερόλεπτα (5 λεπτά κατ 'ευθείαν) με θερμοκρασία ιόντων μεγαλύτερη από 100 εκατομμύρια βαθμούς. Ο στόχος είναι να το επιτύχει έως το 2025. Ο Δρ Young-Seok Park του Πανεπιστημίου της Κολούμπια πρόσθεσε, «Είμαστε τιμή να συμμετέχουμε σε ένα τόσο σημαντικό επίτευγμα που έγινε στο KSTAR. Η θερμοκρασία ιόντων 100 εκατομμυρίων βαθμών που επιτυγχάνεται με την ενεργοποίηση της αποτελεσματικής θέρμανσης πλάσματος πυρήνα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απέδειξε τη μοναδική ικανότητα της υπεραγωγικής συσκευής KSTAR και θα αναγνωριστεί ως μια επιτακτική βάση για υψηλής απόδοσης, σταθερής κατάστασης πλάσματα σύντηξης. Ο ήλιος έχει πολύ σημαντικό ρόλο στον γαλαξία μας. Για εμάς, διατηρεί τη ζωή σε πολλά επίπεδα. Η διάθεσή μας, η ενέργεια και οι κύκλοι ύπνου ρυθμίζονται από τα φωτόνια φωτός (από τον ήλιο) που εισέρχονται στα μάτια μας. Τα φυτά χρησιμοποιούν τον ήλιο για να χρησιμοποιήσουν τη φωτοσύνθεση ως διαδικασία ανάπτυξης και εξέλιξης. Εξαρτάται από αυτά τα ίδια τα φυτά για επιβίωση. Το ερώτημα είναι πού οδηγεί αυτός ο τεχνητός ήλιος; Ποια είναι η εμπορική ή ανθρώπινη χρήση ενός τεχνητού ήλιου; Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να διατηρήσουμε τη ζωή; ή θα οπλιστεί;
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com