Translate

Η νεοταξική κυβέρνηση «ξεκόβει» κάθε χριστουγεννιάτικη χαρά: «Καμία χαλάρωση - Μπορεί να επιβάλλουμε και άλλα lockdowns»

 


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των Oργουελιανών μέτρων τις γιορτές, ενώ τόνισε ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες επαφές με πολλά άτομα αυτές τις μέρες. «Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο».

 Ερωτηθείς για το καμπανάκι κινδύνου😀💥😂 σε περιοχές που θεωρούνται «πορτοκαλί»-«κοκκινες», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως «όταν χτυπάνε τέτοια καμπανάκια κινδύνου😂😂 πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψη και να παρεμβαίνουμε έγκαιρα. Εαν χρειαστεί θα το κάνουμε και σε άλλες περιοχές. Μακάρι να μην χρειαστεί» 

Αναφερόμενος στις γιορτές ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι να έχουμε ένα κλειστό κύκλο και «να μην ανοίγουμε τις επαφές μας». «Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ίδια πρόσωπα οι επαφές μας» σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε πως μέχρι τον Φεβρουάριο - Mάρτιο θα έχει εμβολιάστει ένα μεγάλο ποσοστό των ευάλωτων συμπολιτών μας. Υπογράμμισε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων παράλληλα με το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς ενώ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός θα εμβολιαστεί πρώτος.😂😁..που λέτε θα δείχνουν μπροστα στις κάμερες των ΜΜΕξαπάτησης ότι εμβολιάζονται ,,,,, αλλά το δήθεν εμβόλιο που θα τους τρυπήσει θα είναι καθαρός ορός...και φυσικά τα 😷😷😷😷😷θα τρέξουνε να εμβολιασθούν με το πραγματικό και επικινδυνο εμβόλιο!!

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: Κάλεσε τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο, να προσέρχονται στο ρανετβου και να μην το απορρίπτουν. Σημειώνεται ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της εταιρείας Pfizer θα φθάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου. Την αμέσως επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Όπως τόνισε ο κ Πέτσας είναι σημαντικό να μην εφησυχάσουμε και σημείωσε πως εάν τα μέτρα τηρούνται, αποδίδουν και δεν υπάρχει λόγος να παραταθούν.


Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι πολύ σημαντικό μέτρο είναι και αυτό που ανακοινώθηκε χθες για δωρεάν μαζικά γρήγορα τεστ για τον κορωνοϊό. Όπως εξήγησε, μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, οι πολίτες😷😷😷😷 μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον να υποβληθούν σε τεστ, στα 386 σημεία ελέγχου που έχουν καθοριστεί. Η πλατφόρμα θα ανοίξει τη Δευτέρα. Σχετικά με τις γιορτές ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι να έχουμε ένα κλειστό κύκλο, «να μην ανοίγουμε τις επαφές μας».

 «Ας προσπαθήσουμε να είναι τα ιδια πρόσωπα, οι επαφές μας». Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ Πέτσας επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει την οικονομία από τις συνέπειες της πανδημίας.

 Για το θέμα της μείωσης του ορίου των ηλεκτρονικών αποδείξεων για το αφορολόγητο, ο κ Πέτσας τόνισε πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί όταν κλείσει η χρονιά. Επιπλέον και μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης σημείωσε ότι η πρόβλεψη αφορά συνέχιση της αποκλιμάκωσης πανελλαδικά, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι υπάρχουν περιοχές όπως η Δυτική Αττική, η Κοζάνη, η Καρδίτσα, η Μαγνησία, η Χίος, η Αχαϊα, η Θάσος και η Λάρισα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι σε αυτές τις περιοχές υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αναζωπύρωσης μετά τα Χριστούγεννα. «Η περίοδος η δύσκολη είναι ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα όπου ο καιρός θα είναι και χειρότερος. Αυτό δεν βοηθάει καθόλου. Αυξάνει την μεταδοτικότητα του ιού», σημείωσε ο κ. Σαρηγιάννης. Σαρηγιάννης: Να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία 🙈🙉😁

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το άνοιγμα των σχολείων ο καθηγητής σημείωσε ότι τα σενάρια που εξετάζονται, προβλέπουν άνοιγμα στις 7 Γενάρη αλλά «πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν». ΧΟΥΝΤΑ- Τέλος, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι μέχρι τον Μάιο πρέπει να διατηρηθούν μέτρα προστασίας και τόνισε ότι τα μέτρα σε συνδυασμό με το εμβόλιο είναι ο κατάλληλος τρόπος για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com