Translate

Το SpaceX ετοιμάζει δύο εκτοξεύσεις Falcon 9 και προσγειώσεις σε δέκα ώρες. Το Starlink V1 L15 που αφορά τα 5Gασύρματα δορυφορικά συστήματα ετοιμάζεται...


teslarati.com - 7spymania.com

Το SpaceX φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να επιχειρήσει δύο ξεχωριστές εκκινήσεις και προσγειώσεις Falcon 9 εντός της ίδιας δέκα ωρών, σηματοδοτώντας επίσης την 14η αποστολή Starlink της εταιρείας φέτος και την πρώτη εκκίνηση της West Coast σε ενάμιση χρόνο.

Αφού ξεπέρασε μια σειρά από μικρά ζητήματα, αντικαθιστώντας δύο κινητήρες Falcon 9, επανενεργοποιώντας αποτελεσματικά ένα αδρανές τροχιακό συγκρότημα εκτόξευσης και κάνοντας όλα τα παραπάνω σε ένα πρότυπο ικανό να ικανοποιήσει τις αυστηρές προσδοκίες της NASA, το SpaceX είναι επίσημα έτοιμο να ξεκινήσει τον δορυφόρο ωκεανογραφίας Sentinel 6A όχι νωρίτερα από (NET) 9:17 π.μ. PST (16:17 UTC) Σάββατο 21 Νοεμβρίου : Το Falcon 9 θα ξεκινήσει για πρώτη φορά από τη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Vandenberg (VAFB), Καλιφόρνια ,από τον Ιούνιο του 2019.

Εν τω μεταξύ, πίσω στην Ανατολική Ακτή, η SpaceX ολοκλήρωσε επιτυχώς το επιχειρησιακό ντεμπούτο του αστροναύτη του Crew Dragon, αφήνοντας την εταιρεία να επικεντρωθεί στην αποστολή της τρίτης Νοεμβρίου - Starlink V1 L15. Το Starlink-15, το οποίο θα είναι η 14η αποκλειστική εκκίνηση Starlink το 2020, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου από τις 10 Νοεμβρίου EDET (03:17 UTC).

Η εκκίνηση του SpaceX Sentinel 6A θα κάνει το ντεμπούτο του νέου Falcon 9 booster B1063, που πρωτοεμφανίστηκε στο δρόμο από τις εγκαταστάσεις δοκιμών της εταιρείας McGregor, Texas στο VAFB στα τέλη Αυγούστου. Δυστυχώς, όταν το αναμνηστικό Falcon 9 B1062 υπέστη μια τελευταία ματαίωση στις 2 Οκτωβρίου, το ζήτημα του κινητήρα Merlin 1D που τελικά θεωρήθηκε υπεύθυνο για την ανωμαλία εντοπίστηκε επίσης στα B1061 και B1063.

Falcon 9 booster B1063 was spotted on its way west from McGregor, Texas to Vandenberg Air Force Base, California in August. (D. Stamos)

Ως αποτέλεσμα, η SpaceX επέλεξε να αντικαταστήσει κατά μέσο όρο δύο κινητήρες Merlin 1D σε καθέναν από τους τρεις ενισχυτές σε μια διαδικασία που χρειάστηκε αρκετές εβδομάδες. Προστέθηκε επιπλέον δυσκολία λόγω του γεγονότος ότι και οι τρεις νέοι ενισχυτές ανατέθηκαν σε αποστολές υψηλού προφίλ για εξαιρετικά αυστηρούς στρατιωτικούς πελάτες της NASA και των ΗΠΑ, απαιτώντας επιπλέον προσοχή και επαλήθευση. Ανεξάρτητα από τα εμπόδια, η SpaceX κατάφερε να ολοκληρώσει μια ολόκληρη σύνθετη έρευνα ανωμαλίας κινητήρα πυραύλων σε λιγότερο από έξι εβδομάδες, προσδιορίζοντας τη βασική αιτία, επαναλαμβάνοντας τη λειτουργία αστοχίας με μεμονωμένες στατικές πυρκαγιές κινητήρα, αντικαθιστώντας πολλούς κινητήρες σε πολλαπλούς ενισχυτές και επαναβεβαιώνοντας και τους τρεις ενισχυτές για τις αντίστοιχες πτήσεις τους.

Το Falcon 9 B1062 ξεκίνησε με επιτυχία τον δορυφόρο GPS III SV04 του αμερικανικού στρατού στις 5 Νοεμβρίου, ακολουθούμενος από την άψογη εκτόξευση Falcon 9 B1061 με τέσσερις αστροναύτες στις 15 Νοεμβρίου. Από τους τρεις ενισχυτές που έχουν επηρεαστεί, παραμένει μόνο το B1063 και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μόλις τέσσερις ημέρες από τώρα. Χωρίς εκπλήξεις, και οι τρεις πιθανότατα θα υποστηρίξουν μία ή περισσότερες δεκάδες ακόμη εκτοξεύσεις τα επόμενα χρόνια. 

Falcon 9 booster B1061 lifts off with four astronauts aboard. (Richard Angle)

Εν τω μεταξύ, η κυκλοφορία του StarX στις 21 Νοεμβρίου Starlink-15 αναμένεται να φέρει το Falcon 9 B1049 σε αυτό που θα γίνει η πρώτη φορά που ο ίδιος ενισχυτής πυραύλων πετά για έβδομη φορά. Στην ουσία, εάν είναι επιτυχής, το Starlink-15 σημαίνει ουσιαστικά ότι το SpaceX είναι το 70% του δρόμου προς την επίτευξη του μακροχρόνιου στόχου του για δέκα εκτοξεύσεις ανά ενισχυτή.

Falcon 9 booster B1062 lands aboard drone ship OCISLY after a flawless launch debut. (SpaceX)

Meanwhile, SpaceX’s November 21st Starlink-15 launch is expected to feature Falcon 9 B1049 in what will become the first time the same rocket booster flies for the seventh time. In essence, if successful, Starlink-15 will effectively mean that SpaceX is 70% of the way towards achieving its longstanding goal of ten launches per booster.

Falcon 9 B1049 launched and landed for the sixth time on August 18th. (Richard Angle)

teslarati.com - 7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com