Earth 16,000 MPH Faster, 2000 Light-Years Closer to Supermassive Black Hole in the Center of the Milky Way

 Η ΓΗ  τρέχει 16.000 MPH γρηγορότερα, και είναι 2000 έτη φωτός πιο κοντά στην υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία

Milky Way Galaxy Position and Velocity Map

Position and velocity map of the Milky Way Galaxy. Arrows show position and velocity data for the 224 objects used to model the Milky Way Galaxy. The solid black lines show the positions of the Galaxy’s spiral arms. The colors indicate groups of objects belonging the same arm. The background is a simulation image. Credit: NAOJ                                  scitechdaily.com - 7spymania.com

Η Γη μόλις έφτασε τα 7 km / s (~ 16.000 mph) πιο γρήγορα και περίπου 2000 έτη φωτός πιο κοντά στην υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία μας black hole in the center of the Milky Way . Αλλά μην ανησυχείτε, αυτό δεν σημαίνει ότι ο πλανήτης μας βυθίζεται προς τη μαύρη τρύπα.

Αντ 'αυτού, οι αλλαγές είναι αποτελέσματα ενός καλύτερου μοντέλου του Γαλαξία που βασίζεται σε νέα δεδομένα παρατήρησης, συμπεριλαμβανομένου ενός καταλόγου αντικειμένων που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια περισσότερων από 15 ετών από το ιαπωνικό πρόγραμμα ραδιοαστρονομίας VERA.

Το VERA (VLBI Exploration of Radio Astrometry, by the way "VLBI" σημαίνει Very Long Baseline Interferometry) ξεκίνησε το 2000 για να χαρτογραφήσει τρισδιάστατες ταχύτητες και χωρικές δομές στον Γαλαξία μας. Η VERA χρησιμοποιεί μια τεχνική γνωστή ως ιντερφερομετρία για να συνδυάσει δεδομένα από ραδιο τηλεσκόπια διασκορπισμένα σε ολόκληρο το ιαπωνικό αρχιπέλαγος προκειμένου να επιτύχει την ίδια ανάλυση με το τηλεσκόπιο διαμέτρου 2300 χλμ. Η ακρίβεια των μετρήσεων που επιτυγχάνεται με αυτήν την ανάλυση, 10 μικρο-τόξα, είναι θεωρητικά αρκετά ευκρινής για να επιλύσει μια πένα των Ηνωμένων Πολιτειών που τοποθετείται στην επιφάνεια της Σελήνης.

Επειδή η Γη βρίσκεται μέσα στον Γαλαξία μας, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω και να δούμε πώς φαίνεται ο Γαλαξίας από έξω. Η αστρομετρία, η ακριβής μέτρηση των θέσεων και των κινήσεων των αντικειμένων, είναι ένα ζωτικό εργαλείο για την κατανόηση της συνολικής δομής του Γαλαξία και της θέσης μας σε αυτό. Φέτος, δημοσιεύτηκε ο Πρώτος Κατάλογος Αστρομετρίας VERA που περιέχει δεδομένα για 99 αντικείμενα.

Με βάση τον κατάλογο αστρομετρίας VERA και τις πρόσφατες παρατηρήσεις άλλων ομάδων, οι αστρονόμοι δημιούργησαν έναν χάρτη θέσης και ταχύτητας. Από αυτόν τον χάρτη υπολόγισαν το κέντρο του Γαλαξία, το σημείο που όλα περιστρέφονται. Ο χάρτης δείχνει ότι το κέντρο του Γαλαξία, και η υπερμεγέθη μαύρη τρύπα που βρίσκεται εκεί, βρίσκεται 25800 έτη φωτός από τη Γη. Αυτό είναι πιο κοντά από την επίσημη τιμή των 27700 ετών φωτός που υιοθέτησε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση το 1985. Το στοιχείο ταχύτητας του χάρτη δείχνει ότι η Γη ταξιδεύει με ταχύτητα 227 km / s καθώς περιστρέφεται γύρω από το Γαλαξιακό Κέντρο. Αυτό είναι ταχύτερο από την επίσημη τιμή των 220 km / s.

Τώρα η VERA ελπίζει να παρατηρήσει περισσότερα αντικείμενα, ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται κοντά στην κεντρική υπερμεγέθη μαύρη τρύπα, για να χαρακτηρίσει καλύτερα τη δομή και την κίνηση του Γαλαξία. Ως μέρος αυτών των προσπαθειών, η VERA θα συμμετάσχει στο EAVN (Δίκτυο VLBI Ανατολικής Ασίας) που αποτελείται από ραδιοτηλεσκόπιο που βρίσκεται στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Κίνα. Αυξάνοντας τον αριθμό των τηλεσκοπίων και το μέγιστο διαχωρισμό μεταξύ των τηλεσκοπίων, το EAVN μπορεί να επιτύχει ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια.

«Ο πρώτος κατάλογος αστρομετρίας VERA» από τη συνεργασία VERA et al. εμφανίστηκε στις Εκδόσεις της Αστρονομικής Εταιρείας της Ιαπωνίας τον Αύγουστο του 2020.

scitechdaily.com - 7spymania.com

Συνολικές προβολές σελίδας


Αναλαμβάνω Ασήμι - Μπρούτζο καθαρισμό, κατασκευές,λούστρα, προκάρφωμα σε κερί στο χώρο μου.Ταχύτητα, ποιότητα, εγγυημένα.Τηλ. επικοινωνίας 6974565895. Στεφανία. I undertake Silver - Bronze cleaning, polishing, jewelry making, pre-nailing in wax at my place. Speed, quality, guaranteed. Tel. contact 6974565895. Stefania.
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com