Translate

Ο γιγάντιος αστεροειδής τόσο ψηλός όσο το Burj Khalifa θα προσεγγίσει τη γη στις 29 Νοεμβρίου -Giant Asteroid As Tall As Burj Khalifa To Make Near-Earth Approach on November 29, Is it Dangerous?

Εκτός από τα διάφορα καταστροφικά γεγονότα που συνέβησαν το 2020, η χρονιά είδε επίσης μια επίθεση διαφόρων αστεροειδών που περνούν από τη Γη. Τώρα, ένας άλλος αστεροειδής, που έχει διάμετρο 0,51 χιλιόμετρα και τόσο ψηλό όσο το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, το Burj Khalifa του Ντουμπάι, πρόκειται να περάσει σε απόσταση 4.302.775 χιλιομέτρων από τη Γη

india.com - 7spymania.com

Giant Asteroid As Tall As Burj Khalifa To Make Near-Earth Approach on November 29, Is it Dangerous?

Η NASA επιβεβαίωσε ότι ο αστεροειδής με το όνομα 153201 2000 WO107, θα βρεθεί πέρα ​​από τη Γη την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και αυτή τη στιγμή επιταχύνεται μέσω του διαστήματος στα επιβλητικά 56.000 μίλια / ώρα. Είναι τρομερά τεράστιο καθώς το μέγεθός του κυμαίνεται μεταξύ 12,00ft και 2,5700ft απέναντι (370m και 820m).

Σύμφωνα με το   spacereference.org,, έχει χαρακτηριστεί ως αστεροειδής κοντά στη γη Near Earth Asteroid (NEA)  καθώς θα βρίσκεται εντός 1,3 αστρονομικών μιλίων από τη Γη, εκτός από το χαρακτηρισμό του ως δυνητικά επικίνδυνου αστεροειδούς. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες στο Νέο Μεξικό είχαν ανακαλύψει αυτόν τον αστεροειδή στις 29 Νοεμβρίου 2000 και έκτοτε το παρακολουθούν.

Πρέπει να ανησυχούμε;

Δεδομένου του τεράστιου μεγέθους και του μήκους του αστεροειδούς, υπάρχουν φυσικά λόγοι να ανησυχείτε. Εάν αυτός ο συγκεκριμένος αστεροειδής καταλήξει να εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης και να έχει αντίκτυπο, τα αποτελέσματα αναμφίβολα θα είναι καταστροφικά. Ωστόσο, ευτυχώς, η NASA είπε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ο αστεροειδής να χτυπήσει πραγματικά τον πλανήτη μας, καθώς χαρακτηρίζεται ως ΝΕΑ.

Σύμφωνα με τη NASA, οι αστεροειδείς είναι «βραχώδη, αέρος κατάλοιπα που έχουν απομείνει από τον πρώιμο σχηματισμό του ηλιακού μας συστήματος πριν από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια» και δηλώνει ότι υπάρχουν περίπου 1.031.488 από αυτά μέχρι σήμερα.

india.com - 7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com