Translate

Ανακαλύφθηκε ο 9ος πλανήτης; Οι ερευνητές βρίσκουν στοιχεία για «χαμένο πλανήτη» στο ηλιακό σύστημα- 9th planet discovered? Researchers find evidence of 'lost planet' in the solar system

 Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ένας «γίγαντας πάγου» εκδιώχθηκε ... από το ηλιακό σύστημα από άγνωστες δυνάμεις »

(Credit: NASA)

(Credit: NASA)foxnews.com - 7spymania.com

Αν και οι ερευνητές συνεχίζουν να κυνηγούν τον μυστηριώδη Πλανήτη 9, οι ειδικοί έχουν ανακαλύψει στοιχεία ότι ένας άλλος πλανήτης, που κατοικούσε μεταξύ του Ουρανού και του Κρόνου, «διέφυγε» πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Icarus, δείχνει ότι ένας «γίγαντας πάγου» «εκδιώχθηκε» στις πρώτες μέρες του ηλιακού συστήματος από άγνωστες δυνάμεις.

«Γνωρίζουμε τώρα ότι υπάρχουν μόνο χιλιάδες πλανητικά συστήματα στον Γαλαξία μας,» δήλωσε ο κύριος συγγραφέας της μελέτης, ο ερευνητής του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon, Matt Clement. «Αλλά αποδεικνύεται ότι η διάταξη των πλανητών στο δικό μας ηλιακό σύστημα είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη, οπότε χρησιμοποιούμε μοντέλα για την αναστροφή της μηχανικής και την αναπαραγωγή των διεργασιών του. Είναι σαν να προσπαθώ να καταλάβω τι συνέβη σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα μετά το γεγονός - πόσο γρήγορα πήγαιναν τα αυτοκίνητα, προς ποιες κατευθύνσεις και ούτω καθεξής. "

Οι ερευνητές δημιούργησαν 6.000 προσομοιώσεις για να δουν τις πρώτες μέρες του ηλιακού συστήματος και διαπίστωσαν ότι ο Δίας περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο τρεις φορές για κάθε δύο φορές που έκανε ο Κρόνος, υποδηλώνοντας ότι η σχέση τους έχει εξελιχθεί σημαντικά.

Το μοντέλο έδειξε επίσης ότι οι θέσεις του Ουρανού και του Ποσειδώνα, και οι δύο πάγοι γίγαντες, άλλαξαν από τη ζώνη Kuiper, καθώς και από τον προαναφερθέντα πλανήτη που εκδιώχθηκε.

"Αυτό δείχνει ότι ενώ το ηλιακό μας σύστημα είναι λίγο περίεργο, δεν συνέβαινε πάντοτε", εξήγησε ο Clement. «Επιπλέον, τώρα που έχουμε διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα αυτού του μοντέλου, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να μας βοηθήσουν να δούμε τον σχηματισμό των επίγειων πλανητών, συμπεριλαμβανομένου του δικού μας, και ίσως να ενημερώσουμε την ικανότητά μας να αναζητούμε παρόμοια συστήματα αλλού που θα μπορούσαν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν τη ζωή. "

Τον Οκτώβριο, οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν πλανήτη 'απατεώνα' σε μέγεθος Γης που βρέθηκε να επιπλέει στον Γαλαξία.

Δύο μήνες πριν, μια ξεχωριστή ομάδα ερευνητών πρότεινε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότεροι «απατεώνες» πλανήτες από ότι υπάρχουν αστέρια στον γαλαξία του Γαλαξία.

foxnews.com - 7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com