Translate

What did NASA discover on the Moon, and what is it so excited to tell us? Tι θα ανακοινώσει η NASA για τη Σελήνη σε λίγες μέρες;

bgr.com - 7spymania.com
 Γνωρίζουμε αρκετά για τη Σελήνη χάρη στη NASA. Ως το πρώτο διαστημικό πρακτορείο που έστειλε τους ανθρώπους στη σεληνιακή επιφάνεια, το έργο της NASA και το έργο των επιστημόνων που χρησιμοποιούν δεδομένα που συλλέγονται από τη NASA έχουν τραβήξει την κουρτίνα πίσω σε πολλά από τα μυστικά της Σελήνης. Ακόμα, απομένουν πολλά να αποκαλυφθούν, και οι επερχόμενες αποστολές της Άρτεμις θα μπορούσαν να προχωρήσουν πολύ προς την περιγραφή μιας πολύ πιο σαφούς εικόνας του χλωμού γείτονά της.

Τώρα, η NASA ανακοίνωσε ότι έχει κάτι πολύ συναρπαστικό να μοιραστεί για τη μεγάλη σκονισμένη σφαίρα που κυριαρχεί στον νυχτερινό μας ουρανό. Τι είναι αυτό? Βρήκαν εκείνους τους φευγαλέους άνδρες της Σελήνης; Είναι πραγματικά το φεγγάρι φτιαγμένο από τυρί; Δυστυχώς, δεν θα το μάθουμε μέχρι τη Δευτέρα.😃

Τι ανακάλυψε η NASA στη Σελήνη και γιατι είναι τόσο ενθουσιασμένοι γι αυτό που θανακοινώσουν;

Σε ένα ενημερωτικό δελτίο που κυκλοφόρησε το διαστημικό πρακτορείο, η NASA λέει ότι έχει κάποια συναρπαστικά νέα για να μοιραστεί για τη Σελήνη. Δεν θα πει ακριβώς τι είναι, αλλά η NASA λέει ότι η ανακάλυψη έγινε δυνατή χάρη στη SOFIA, το Στρατοσφαιρικό Παρατηρητήριο για την υπέρυθρη αστρονομία.

Το SOFIA είναι βασικά ένα αστεροσκοπείο. Είναι ένα εξαιρετικά τροποποιημένο τζετ 747 που είναι γεμάτο με επιστημονικά όργανα και είναι ικανό να πετά πάνω από το 99% των υδρατμών στην ατμόσφαιρα της Γης. Αυτός είναι ο υδρατμός που τείνει να παρακάμπτει τις παρατηρήσεις που γίνονται από τη Γη και χάρη στα υπέρυθρά της όργανα, είναι σε θέση να ανιχνεύει πράγματα που απλά δεν μπορούμε να δούμε στο φάσμα του ορατού φωτός.

"Αυτή η νέα ανακάλυψη συμβάλλει στις προσπάθειες της NASA να μάθει για τη Σελήνη για την υποστήριξη της εξερεύνησης σε βάθος διαστήματος", λέει η NASA στο δελτίο της. «Στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis της NASA, το πρακτορείο θα στείλει την πρώτη γυναίκα και τον επόμενο άνδρα στην σεληνιακή επιφάνεια το 2024 για να προετοιμαστεί για το επόμενο τεράστιο άλμα μας - την εξερεύνηση του Άρη από τον άνθρωπο ήδη από τη δεκαετία του 2030. Η κατανόηση της επιστήμης της Σελήνης βοηθά επίσης στη συγκέντρωση της ευρύτερης ιστορίας του εσωτερικού ηλιακού συστήματος. "

Η εκδήλωση για την αποκάλυψη της ανακάλυψης (ή ανακαλύψεις) έχει προγραμματιστεί για τις 12 μ.μ. EDT τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου. Δεδομένου ότι η πανδημία κοραναϊού εξακολουθεί να μαίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ολόκληρη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Ωστόσο, υπάρχει μια λίστα επισκεπτών τεσσάρων πολύ σημαντικών ατόμων που θα κάνουν την ανακοίνωση.

The participants, via NASA:

AD

  • Paul Hertz, Astrophysics division director at NASA Headquarters, Washington
  • Jacob Bleacher, chief exploration scientist for the Human Exploration and Operations Mission Directorate at NASA Headquarters
  • Casey Honniball, postdoctoral fellow at NASA’s Goddard Space Flight Center, Greenbelt, Maryland
  • Naseem Rangwala, project scientist for the SOFIA mission, NASA’s Ames Research Center, Silicon Valley, California
  • If you want to listen in to the announcements, audio of the call will be streamed on NASA’s website. We’re not quite sure what to expect, but NASA sure seems excited about it, and that’s enough to capture our interest.
  • bgr.com - 7spymania.com
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com