Translate

Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι δεν θα συμμετάσχει στην προτεινόμενη ''εικονική συζήτηση'' virtual debate με τον Τζο Μπάιντεν


Trump and Biden at the first debate in Cleveland. Photograph: Brian Snyder/Reuters

theguardian.com - 7spymania.com
Ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συζήτηση της επόμενης εβδομάδας με τον Τζο Μπάιντεν αφού ανακοινώθηκε ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ουσιαστικά λόγω της διάγνωσης του κοροναϊού του προέδρου.

Η Επιτροπή Προεδρικών Συζητήσεων (CPD) είχε δηλώσει σε μια δήλωση: «Προκειμένου να προστατευθεί η υγεία και η ασφάλεια όλων, η δεύτερη προεδρική συζήτηση θα έχει τη μορφή μιας δημοτικής συνάντησης, στην οποία οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν από ξεχωριστές απομακρυσμένες τοποθεσίες. "

Λίγο αργότερα, ο Τραμπ εμφανίστηκε σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Fox Business, λέγοντας: «Άκουσα ότι η επιτροπή άλλαξε πριν λίγο καιρό. Αυτό δεν είναι αποδεκτό από εμάς. Δεν πρόκειται να κάνω μια εικονική συζήτηση. Δεν θα σπαταλήσω τον χρόνο μου σε μια εικονική συζήτηση, αυτό δεν είναι το θέμα της συζήτησης. Καθίστε πίσω από έναν υπολογιστή και το κάνετε, άντε συζήτα; Γελοίο. Και μετά σε κόβουν όποτε θέλουν. "

Ο Τραμπ φάνηκε να ισχυρίζεται ότι το CPD είχε κάνει την ανακοίνωση χωρίς να ενημερώσει πρώτα την εκστρατεία του.

Μια επίσημη δήλωση από την εκστρατεία του Τραμπ ανέφερε: «Ο Πρόεδρος Τραμπ κέρδισε την πρώτη συζήτηση παρά τον φοβερό και μεροληπτικό συντονιστή του Chris Wallace και όλοι το γνωρίζουν. Για τα βαλτώδη πλάσματα στην Προεδρική Επιτροπή Συζητήσεων να βιαστούν τώρα για την υπεράσπιση του Τζο Μπάιντεν, ακυρώνοντας μονομερώς μια προσωπική συζήτηση είναι αξιολύπητη. Αυτό δεν είναι το θέμα των συζητήσεων ή το πώς γίνονται. "

Η δήλωση στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ο Τραμπ θα είχε αρνητικό τεστ για τον Κόβιντ πριν από την εκδήλωση και ότι θα σχεδίαζε να πραγματοποιήσει ράλι αντί να λάβει μέρος.

Σύμφωνα με το σχέδιο της CPD, το κοινό και ο συντονιστής, ο Steve Scully του C-Span, θα εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο Adrienne Arsht Center for the Performing Arts στο Μαϊάμι της Φλόριντα, όπως είχε προγραμματιστεί. Η τηλεοπτική συζήτηση έχει προγραμματιστεί για τις 15 Οκτωβρίου.

Η αναθεωρημένη μορφή θα είχε καταργήσει τυχόν ζητήματα σχετικά με το πόσο μακριά πρέπει να είναι οι δύο υποψήφιοι ο ένας από τον άλλο ή εάν πρέπει να τοποθετηθούν οθόνες μεταξύ τους. Αυτό έγινε πηγή διαμάχης πριν από τη συζήτηση των αντιπροέδρων των Mike Pence και Kamala Harris την Τετάρτη το βράδυ. Τελικά οι ομάδες τους συμφώνησαν στη συζήτηση να προχωρήσει μαζί τους καθισμένοι και τουλάχιστον 12 πόδια ο ένας από τον άλλο, με οθόνες μεταξύ τους.

Δεν υπήρχε καμία λέξη για το αν η Scully θα ήταν εξοπλισμένη με ένα κουμπί σίγασης. Η πρώτη συζήτηση μεταξύ του προέδρου και του Τζο Μπάιντεν επικρίθηκε ευρέως για το πόσες φορές ο Τραμπ επέτρεψε να διακόψει τον πρώην αντιπρόεδρο. Και οι δύο καμπάνιες θα πρέπει να συμφωνήσουν σε τυχόν αλλαγές κανόνα.

Ο Έρικ Τραμπ, ο γιος του προέδρου, προέβαλε αντιρρήσεις για την προτεινόμενη αλλαγή μορφής, επιστρέφοντας σε έναν κοινό αβάσιμο ισχυρισμό από την εκστρατεία του Τραμπ ότι ο Μπάιντεν χρησιμοποιούσε βοήθεια.

Μετά την πρώτη συζήτηση, ''η εκστρατεία Trump'' ανέφερε την είδηση που ''έτρεξε'' στο Facebook  ισχυριζόμενη ότι ο Μπάιντεν χρησιμοποίησε ένα ακουστικό.

Υπάρχει προηγούμενο για τις εκλογές των ΗΠΑ να διεξάγουν μια εικονική συζήτηση. Το 1960, ο Τζον Φ Κένεντι και ο Ρίτσαρντ Νίξον συζήτησαν εξ αποστάσεως, με τον Νίξον στο Λος Άντζελες και τον Κένεντι στη Νέα Υόρκη.

Τέσσερα ακόμη χρόνια του Ντόναλντ Τραμπ ...

… Είναι μια πραγματική πιθανότητα. Η Αμερική αντιμετωπίζει μια επική επιλογή τον Νοέμβριο και το αποτέλεσμα θα έχει παγκόσμιες επιπτώσεις για τη δημοκρατία, την πρόοδο και την αλληλεγγύη για γενιές. Οι διατλαντικοί δεσμοί, οι σχέσεις της υπερδύναμης και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα βρίσκονται σε ισορροπία. ..

theguardian.com - 7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com