Translate

Το Starlink αρχίζει να τηρεί την υπόσχεση του για δορυφορικό διαδίκτυο (5G)


 zdnet.com - 7spymania.com    Οι πρώτοι αριθμοί απόδοσης από την υπηρεσία δορυφορικού διαδικτύου Starlink της SpaceX έρχονται και φαίνονται υπέροχοι. Οι αριθμοί παραγωγής τερματικών τελικών χρηστών, ωστόσο, είναι ένα άλλο θέμα.
Πίσω στην πατρίδα μου  στην κομητεία Calhoun της Δυτικής Βιρτζίνια, ο φίλος μου στο λύκειο, Bill Bailey, λέει ότι η σύνδεση του DSL του δίνει μια "μέση ταχύτητα 27Kbps." Αυτό είναι Kilobits ανά δευτερόλεπτο. Μπορεί να κάνει καλύτερα με ένα μόντεμ. Δεν είναι μόνο αυτός. Δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί που ζουν στη χώρα μπορούν μόνο να ονειρευτούν να έχουν ευρυζωνική σύνδεση. Η απάντηση στα όνειρά τους στο Διαδίκτυο μπορεί να βρίσκεται στον ουρανό πάνω τους, με δορυφόρους SpaceX Starlink.5G
Η SpaceX έχει υποβάλει αίτηση για το Ταμείο Αγροτικής Ψηφιακής Ευκαιρίας (RDOF) ύψους έως και 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Ομοσπονδιακής Επιτροπής. Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα φέρει ευρυζωνική σύνδεση - με ταχύτητες λήψης τουλάχιστον 25Mbps - σε έξι εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις, που επί του παρόντος δεν διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση. Στο πλαίσιο της παρουσίασής του, το Starlink έδειξε δοκιμές απόδοσης στο Διαδίκτυο με ταχύτητες λήψης μεταξύ 102Mbps έως 103Mbps, ταχύτητες μεταφόρτωσης 40,5Mbps έως 42Mbps και καθυστέρηση 18 χιλιοστά του δευτερολέπτου έως 19 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτό είναι πολύ καλύτερο από το συμβατικό δορυφορικό Διαδίκτυο, συγκρίσιμο με το χαμηλού επιπέδου καλωδιακό internet, και πολύ πέρα ​​από αυτό που μπορούν να αποκτήσουν οι περισσότεροι αγροτικοί χρήστες του Διαδικτύου.


Άλλες ανεξάρτητες δοκιμές τρίτων δείχνουν χαμηλότερους αριθμούς απόδοσης. Οι χρήστες που δημοσιεύουν στο TestMy.Net εμφανίζουν μέση ταχύτητα λήψης 37,04Mbps, με τελική ταχύτητα 91,04Mbps. Άλλες δοκιμές δείχνουν έναν κορυφαίο αριθμό λήψης 103Mbps, ταχύτητα μεταφόρτωσης 41,99Mbps και καθυστέρηση 18 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Αυτό είναι ακόμη πολύ καλύτερο ευρυζωνικό από ό, τι πολλοί αγροτικοί χρήστες έχουν δει.

Φυσικά, οι δορυφόροι Starlink που υποστηρίζονται από Linux εξακολουθούν να είναι σε έκδοση beta. Και, με περίπου 775 δορυφόρους Starlink να βρίσκονται σε τροχιά, η υπηρεσία είναι πολύ χαμηλότερη από τον αρχικό της στόχο για 12.000 δορυφόρους. Η SpaceX έχει υποβάλει αίτηση στην FCC για την εκτόξευση 30.000 δορυφόρων Starlink. Σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της SpaceX, Elon Musk, η SpaceX χρειάζεται περίπου 400 δορυφόρους Starlink για να παρέχει "μικρή" κάλυψη και 800 για "μέτρια" κάλυψη.

Η αυξανόμενη ζήτηση για γρήγορο διαδικτυακό Orbit (LEO) της Starlink αυξάνεται επίσης. Η SpaceX πρόσφατα υπέβαλε αίτηση για άδεια FCC για να κυκλοφορήσει πέντε εκατομμύρια τερματικά τελικού χρήστη «UFO σε ένα stick» πάνω από το αρχικό αίτημά του για ένα εκατομμύριο τερματικά. Αυτό συνέβη αφού 700.000 κάτοικοι των ΗΠΑ υπέγραψαν για ενημέρωση σχετικά με τη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας.

Δεν είναι μόνο άτομα που θέλουν ευρυζωνικές υπηρεσίες που θέλουν υπηρεσίες Starlink. Οι αγροτικές κυβερνήσεις, όπως η Ομοσπονδία των Δήμων του Βόρειου Οντάριο (FONOM), αναζητούν επίσης τον ουρανό για ευρυζωνική σύνδεση. "Γνωρίζουμε σήμερα ότι οι πολίτες μας απαιτούν μεγαλύτερη συνδεσιμότητα από 50/10 megabit ανά δευτερόλεπτο", δήλωσε ο πρόεδρος της FONOM, Ντάνι Γουάλλεν, σε πρόσφατο δελτίο τύπου. Και, "Η FONOM πιστεύει ότι το πρόγραμμα Starlink είναι η καλύτερη επιλογή μας."

Λοιπόν, γιατί δεν βλέπουμε περισσότερους δοκιμαστές beta ή ακόμη και πρόγραμμα πρόωρης κυκλοφορίας; Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά τερματικά στον αγωγό παραγωγής. Μια προσεκτική ανάγνωση του αιτήματος SpaceX FCC για τροποποίηση των τροχιών αστερισμού δορυφόρων Starlink αποκαλύπτει ότι το SpaceX "βρίσκεται σε καλό δρόμο για την παραγωγή χιλιάδων τερματικών χρηστών καταναλωτών ανά μήνα, με κατεύθυνση προς παραγωγή υψηλού επιπέδου". Εάν είναι σε καλό δρόμο για να παράγουν χιλιάδες, αυτό σημαίνει ότι τώρα παράγουν μόνο εκατοντάδες τερματικά το μήνα.                                               


Αυτή η θεωρία υποστηρίζεται περαιτέρω από μια αναζήτηση για θέσεις εργασίας SpaceX Starlink. Αυτή η αναζήτηση στο LinkedIn αποκάλυψε ότι η εταιρεία αναζητά ενεργά "ταλαντούχους συνεργάτες παραγωγής για να βοηθήσει στη δημιουργία μιας νέας διαδικασίας παραγωγής και δοκιμών και τελικά να βελτιώσει την παραγωγή πλήρους κλίμακας για το τερματικό χρήστη." Η εταιρεία αναζητά επίσης "εξειδικευμένους και στρογγυλούς τεχνικούς συντήρησης για να εξασφαλίσει υψηλή παραγωγικότητα και αξιοπιστία της μεγάλης χωρητικότητας μονάδας παραγωγής Starlink User Terminal." Η SpaceX επιδιώκει επίσης "μηχανικούς κατασκευής να ηγηθούν της ανάπτυξης εκατομμυρίων συσκευών που απευθύνονται σε καταναλωτές και θα κάθονται στα σπίτια των πελατών μας."

Συγκεντρώστε τα όλα και αυτό που βλέπω είναι ότι, ενώ οι δορυφόροι Starlink είναι σε θέση να παραδώσουν τα ευρυζωνικά αγαθά, θα εξακολουθούν να είναι μήνες ακόμα, πριν αρκετό εργοστάσιο με έδρα το SpaceX να ικανοποιήσει τη ζήτηση για πρώτες εκατοντάδες χιλιάδες και τελικά εκατομμύρια τερματικά.          zdnet.com - 7spymania.com                        
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com