Translate

Τραγική γενετική κληρονομιά: New Propaganda Order: Ο αρχαίος Νεάντερταλ ''ευθύνεται'' για το COVID-19... (sic)

 

Από την πρώτη εμφάνισή του στα τέλη του 2019, ο νέος ιός, SARS-CoV-2, είχε μια σειρά επιπτώσεων σε αυτούς που μολύνει. Μερικοί άνθρωποι αρρωσταίνουν σοβαρά με το COVID-19, την ασθένεια που προκαλείται από τον ιό και απαιτούν νοσηλεία, ενώ άλλοι έχουν ήπια συμπτώματα ή είναι ακόμη ασυμπτωματικοί.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την ευαισθησία ενός ατόμου σε σοβαρή αντίδραση, όπως η ηλικία και η ύπαρξη άλλων ιατρικών παθήσεων. Αλλά η γενετική κάποιου παίζει επίσης ρόλο και, τους τελευταίους μήνες, η έρευνα της πρωτοβουλίας Genetics Host COVID-19 έδειξε ότι οι γενετικές παραλλαγές σε μια περιοχή στο χρωμόσωμα 3 επιβάλλουν μεγαλύτερο κίνδυνο ότι οι φορείς τους θα αναπτύξουν μια σοβαρή μορφή της ασθένεια.

Τώρα, μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Nature, αποκάλυψε ότι αυτή η γενετική περιοχή είναι σχεδόν πανομοιότυπη με εκείνη ενός Νεάντερνταλ 50.000 ετών από τη νότια Ευρώπη. 😠Περαιτέρω ανάλυση έδειξε ότι, μέσω της διασταύρωσης, οι παραλλαγές ήρθαν στους προγόνους των σύγχρονων ανθρώπων πριν από περίπου 60.000 χρόνια.

«Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η γενετική κληρονομιά από τους Νεάντερταλ έχει τόσο τραγικές συνέπειες κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας», δήλωσε ο καθηγητής Svante Pääbo, ο οποίος ηγείται της Μονάδας Ανθρώπινης Εξελικτικής Γονιδιωματικής στο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Okinawa.

Είναι σοβαρό COVID-19 γραμμένο στα γονίδιά μας;😃

Τα χρωμοσώματα είναι μικροσκοπικές δομές που βρίσκονται στον πυρήνα των κυττάρων και φέρουν το γενετικό υλικό ενός οργανισμού. Έρχονται σε ζεύγη με ένα χρωμόσωμα σε κάθε ζεύγος που κληρονομούνται από κάθε γονέα. Οι άνθρωποι έχουν 23 από αυτά τα ζευγάρια. Έτσι, 46 χρωμοσώματα μεταφέρουν το σύνολο του DNA μας - εκατομμύρια σε εκατομμύρια ζεύγη βάσεων. Και παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία είναι η ίδια μεταξύ των ανθρώπων, οι μεταλλάξεις συμβαίνουν και οι παραλλαγές παραμένουν, σε επίπεδο DNA.

Η έρευνα του COVID-19 Host Genetics Initiative εξέτασε πάνω από 3.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των δύο ατόμων που νοσηλεύτηκαν με σοβαρό COVID-19 και των ατόμων που είχαν μολυνθεί από τον ιό, αλλά δεν νοσηλεύτηκαν. Προσδιόρισε μια περιοχή στο χρωμόσωμα 3 που επηρεάζει εάν ένα άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό θα αρρωστήσει σοβαρά και πρέπει να νοσηλευτεί.

Η αναγνωρισμένη γενετική περιοχή είναι πολύ μεγάλη, εκτείνεται σε 49,4 χιλιάδες ζεύγη βάσεων και οι παραλλαγές που ενέχουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρό COVID-19 συνδέονται στενά - εάν ένα άτομο έχει μία από τις παραλλαγές τότε είναι πολύ πιθανό να έχει και τα δεκατρία από τους. Παραλλαγές όπως αυτές έχουν βρεθεί στο παρελθόν ότι προέρχονται από τους Neanderthals ή Denisovans, οπότε ο καθηγητής Pääbo, σε συνεργασία με τον καθηγητή Hugo Zeberg, πρώτο συγγραφέα της εφημερίδας και ερευνητή στο Max Planck Institute for Evolutionary Anthropology and Karolinska Institutet, αποφάσισαν να διερευνήσουν εάν αυτό ήταν η υπόθεση.

These genetic variants are almost completely absent in Africa and occur in the highest frequency in Bangladesh. Credit: Professor Svante Pääbo and Professor Hugo Zeberg. This figure appeared in the publication in Nature.

Διαπίστωσαν ότι ένας Νεάντερταλ από τη νότια Ευρώπη έφερε μια σχεδόν ίδια γενετική περιοχή, ενώ δύο Νεάντερταλ από τη νότια Σιβηρία και έναν Ντενισοβάν όχι.

Στη συνέχεια, αμφισβήτησαν εάν οι παραλλαγές είχαν προέλθει από τους Νεάντερταλ ή είχαν κληρονομηθεί τόσο από τους Νεάντερταλ όσο και από τους σημερινούς ανθρώπους μέσω ενός κοινού προγόνου.

Εάν οι παραλλαγές προέρχονταν από τη διασταύρωση μεταξύ των δύο ομάδων ανθρώπων, τότε αυτό θα συνέβαινε μόλις πριν από 50.000 χρόνια. Ενώ, εάν οι παραλλαγές προέρχονταν από τον τελευταίο κοινό πρόγονο, θα υπήρχαν στους σύγχρονους ανθρώπους για περίπου 550.000 χρόνια. Αλλά τυχαίες γενετικές μεταλλάξεις και ανασυνδυασμός μεταξύ χρωμοσωμάτων, θα είχαν συμβεί επίσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και επειδή οι παραλλαγές μεταξύ του Νεάντερταλ από τη νότια Ευρώπη και των σημερινών ανθρώπων είναι τόσο παρόμοιες σε ένα τόσο μεγάλο τμήμα του DNA, οι ερευνητές έδειξαν ότι ήταν πολύ πιο πιθανό ότι προήλθαν από διασταύρωση.

Ο καθηγητής Pääbo και ο καθηγητής Zeberg κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Νεάντερταλ που σχετίζονται με αυτόν από τη νότια Ευρώπη συνέβαλαν σε αυτήν την περιοχή DNA στους σημερινούς ανθρώπους πριν από περίπου 60.000 χρόνια όταν συναντήθηκαν οι δύο ομάδες.

Οι παραλλαγές Neanderthal ενέχουν έως και τρεις φορές τον κίνδυνο

Ο καθηγητής Zeberg εξήγησε ότι όσοι φέρουν αυτές τις παραλλαγές Neanderthal έχουν έως και τρεις φορές τον κίνδυνο να απαιτήσουν μηχανικό αερισμό. «Προφανώς, παράγοντες όπως η ηλικία σας και άλλες ασθένειες που μπορεί να έχετε επηρεάσει επίσης πόσο σοβαρά επηρεάζεστε από τον ιό. Αλλά μεταξύ των γενετικών παραγόντων, αυτός είναι ο ισχυρότερος. "

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο πόσο συχνές είναι αυτές οι παραλλαγές σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Στη Νότια Ασία το 50% περίπου του πληθυσμού τα μεταφέρει. Ωστόσο, στην Ανατολική Ασία σχεδόν απουσιάζουν.

Δεν είναι ακόμη γνωστό γιατί η περιοχή του γονιδίου Neanderthal σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας. «Αυτό είναι κάτι που εμείς και άλλοι τώρα ερευνούμε το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο καθηγητής Pääbo. 😭😮😜😜😜

Reference: “The major genetic risk factor for severe COVID-19 is inherited from Neanderthals” by Hugo Zeberg and Svante Pääbo, 30 September 2020, Nature.
DOI: 10.1038/s41586-020-2818-3

scitechdaily.com -  7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com