Translate

Ο Elon Musk μοιράζεται τις σκέψεις του για τον Bill Gates. "είναι άσχετος''...

edition.cnn.com - 7spymania.com
Νέα Υόρκη (CNN Business) Ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο δεύτερος πλουσιότερος.

Αφού ο συνιδρυτής της Microsoft (MSFT) Μπιλ Γκέιτς αμφιβάλλει για τη βιωσιμότητα των ηλεκτρικών φορτηγών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla (TSLA) Elon Musk δήλωσε αυτό το

Σαββατοκύριακο ότι πιστεύει ότι ο Γκέιτς «δεν έχει ιδέα». Ο Musk απάντησε σε ένα tweet το Σάββατο σχετικά με το πώς ένιωσε για τη δήλωση του Gates σχετικά με τα ηλεκτρικά οχήματα.

''Δεν έχει ιδέα''

- Elon Musk (@elonmusk) 12 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Γκέιτς περιέγραψε λεπτομερώς τις σκέψεις του για τα ηλεκτρικά οχήματα σε μια δημοσίευση ιστολογίου τον Αύγουστο, εξηγώντας γιατί ήταν αμφίβολος για τις δυνατότητες των EV ως οχήματα μεγάλων αποστάσεων. Ο λόγος του: "οι μπαταρίες είναι μεγάλες και βαριές."

«Ακόμη και με μεγάλες ανακαλύψεις στην τεχνολογία της μπαταρίας, τα ηλεκτρικά οχήματα πιθανότατα δεν θα είναι ποτέ μια πρακτική λύση για πράγματα όπως 18-wheelers, φορτηγά πλοία και επιβατικά αεροσκάφη», έγραψε ο Gates σε μια δημοσίευση στο blog. "Η ηλεκτρική ενέργεια λειτουργεί όταν πρέπει να διανύσετε μικρές αποστάσεις, αλλά χρειαζόμαστε μια διαφορετική λύση για βαριά οχήματα μεγάλων αποστάσεων."

Ο φιλάνθρωπος στράφηκε αντίθετα προς "φθηνά, εναλλακτικά καύσιμα" - ιδιαίτερα βιοκαύσιμα - ως μια πιθανή βιώσιμη λύση για επαγγελματικά οχήματα. Ωστόσο, έδωσε πίστωση στις παλαιότερες αυτοκινητοβιομηχανίες GM και Ford και στους νέους κατασκευαστές αυτοκινήτων Rivian και Bollinger για την πρόοδό τους στην παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών.

Η Telsa δεν αναφέρθηκε στη λίστα.

Πέρυσι, η Tesla αποκάλυψε το νέο της ηλεκτρικό pickup, το Cybertruck και μια πιο ακριβή έκδοση του φορτηγού, το Tri Motor All-Wheel-Drive. Η Tesla αναφέρει ότι η παραγωγή για το Cybertruck θα ξεκινήσει στα τέλη του 2021, με την παραγωγή για την έκδοση Tri Motor AWD το 2022.

Οι αρνητικές παρατηρήσεις του Musk σχετικά με τον Γκέιτς δεν είναι η πρώτη φορά που βοδινό. Τον Φεβρουάριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων είπε σε ένα tweet ότι βρήκε συνομιλίες μαζί του "υποτιμητική". Οι διαφωνίες έγιναν αφού ο Γκέιτς ανέφερε σε συνέντευξή του ότι αγόρασε μια ηλεκτρική Porsche Taycan και όχι μια Tesla.

edition.cnn.com - 7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com