Translate

Ο Elon Musk λέει ότι πιθανότατα θα δημοσιοποιήσει την υπηρεσία δορυφορικής διαδικτύου5G Starlink σε «μερικά χρόνια»


cnbc.com - 7spymania.com        SpaceX CEO Elon Musk τη Δευτέρα επανέλαβε την πιθανότητα ότι η ιδιωτική διαστημική εταιρεία του πιθανότατα θα δημοσιοποιήσει την υπηρεσία δορυφορικής διαδικτύου Starlink τα επόμενα χρόνια.

«Θα κάνουμε πιθανώς IPO Starlink, αλλά μόνο μερικά χρόνια στο μέλλον όταν η αύξηση των εσόδων είναι ομαλή και προβλέψιμη», δήλωσε ο Musk σε ένα tweet.

«Στη δημόσια αγορά δεν του αρέσει η ακανόνιστη ταμειακή ροή χαχα»

Η ηγεσία της SpaceX έχει συζητήσει προηγουμένως την ιδέα, με τον πρόεδρο της εταιρείας Gwynne Shotwell τον Φεβρουάριο να λέει σε μια ομάδα επενδυτών τον Φεβρουάριο ότι «η Starlink είναι το σωστό είδος επιχείρησης που μπορούμε να προχωρήσουμε και να δημοσιοποιήσουμε», προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε να την ανοίξει.

Αλλά ένα μήνα αργότερα ο Musk υποβάθμισε την ιδέα, λέγοντας ότι το SpaceX δεν επικεντρώθηκε σε ένα IPO Starlink και «σκεφτόταν αυτό το μηδέν». Αντ 'αυτού, ο Musk την εποχή εκείνη είπε ότι ο στόχος του SpaceX ήταν η Starlink «να βρίσκεται στην κατηγορία« όχι πτώχευση », σημειώνοντας τον αριθμό των εταιρειών που δεν κατάφεραν να κατασκευάσουν δορυφορικά δίκτυα διαδικτύου στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Το Starlink αντιπροσωπεύει το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας να δημιουργήσει ένα διασυνδεδεμένο δορυφορικό δίκτυο Διαδικτύου, επίσης γνωστό ως «αστερισμός», για να μεταδίδει internet υψηλής ταχύτητας οπουδήποτε στον πλανήτη. Το πλήρες δίκτυο Starlink θα αποτελείται από 11.943 δορυφόρους που πετούν κοντά στον πλανήτη, πιο κοντά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε αυτό που είναι γνωστό ως χαμηλή τροχιά της Γης.

Ο Musk βλέπει το Starlink ως βασικό «τρόπο για το SpaceX να δημιουργήσει έσοδα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη ολοένα και πιο προηγμένων πυραύλων και διαστημοπλοίων», δήλωσε στους δημοσιογράφους πέρυσι.

Ο Musk υπολόγισε ότι η Starlink θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως - ή περίπου 10 φορές τα υψηλότερα ετήσια έσοδα που αναμένει η SpaceX από την βασική της επιχείρηση πυραύλων.

Μέχρι σήμερα, η SpaceX κυκλοφόρησε περισσότερους από 700 δορυφόρους Starlink.

Η εταιρεία κατασκευάζει επί του παρόντος ένα σύστημα επίγειων σταθμών και τερματικών χρηστών, για να συνδέει τους καταναλωτές απευθείας στο δίκτυό της. Είπε στην FCC τον Ιούλιο ότι η SpaceX κατασκευάζει 120 δορυφόρους το μήνα, καθώς και χιλιάδες μικρούς τερματικούς σταθμούς που θα χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για να συνδεθούν στο δίκτυο. Επιπλέον, η SpaceX δήλωσε ότι η Starlink βλέπει ήδη «εξαιρετική ζήτηση» από δυνητικούς πελάτες, με «σχεδόν 700.000 άτομα» στις ΗΠΑ να δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για την επερχόμενη υπηρεσία της εταιρείας.

Η SpaceX διεξήγαγε μια ιδιωτική δοκιμή beta του Starlink αυτό το καλοκαίρι, την οποία η εταιρεία είπε πρόσφατα ότι έδειξε ότι οι ταχύτητες διαδικτύου του δικτύου είναι σε θέση να παίζουν διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια και να παρακολουθούν ταινίες. Οι εργαζόμενοι έχουν δοκιμάσει την ταχύτητα καθυστέρησης και λήψης του Starlink, βασικά μέτρα για έναν πάροχο υπηρεσιών Διαδικτύου.

Πιο πρόσφατα, η SpaceX ζήτησε από την FCC να επεκτείνει τις δοκιμές περαιτέρω, με την εταιρεία να θέλει να ξεκινήσει διαδηλώσεις χρησιμοποιώντας τον στόλο των πλοίων της.

Η SpaceX σχεδιάζει να ξεκινήσει μια δημόσια δοκιμή beta του Starlink μόλις ολοκληρωθεί η ιδιωτική δοκιμή beta. Η εταιρεία στοχεύει να προσφέρει το Starlink ως εμπορική υπηρεσία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους στις βόρειες ΗΠΑ και τον νότιο Καναδά, με σχέδια για «σχεδόν παγκόσμια κάλυψη του κατοικημένου κόσμου το 2021».

cnbc.com - 7spymania.com

898 χιλ. προβολέςπριν από 9 μήνες
Since the start of the space age, more than 8800 objects have been launched into orbit, according to estimates from the United ...
Υπότιτλοι
Subscribe for more! And let me know in the comments what you think! --------------- Free internet - anywhere in the world. A dream ...
Will Starlink ruin Astrophotography forever? Is the night sky doomed to dystopian proportions? Does Elon Musk hate kittens?
2,5 χιλ. προβολέςπριν από 1 μήνα
Amazon Launch Project Kuiper to take on Elon Musks SpaceX to provide Satellite broadband ! Remember to Subscribe !
728 χιλ. προβολέςπριν από 4 μήνες
Get Surfshark VPN at https://surfshark.deals/undecided and enter promo code UNDECIDED for 85% off and 3 extra months for ...
4K
Υπότιτλοι
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com