Translate

Ο περίεργος χώρος που βρίσκεται έξω από το ηλιακό μας σύστημα

By Patchen Barss9th September 2020           bbc.com - 7spymania.com

Το μυστηριώδες σκοτεινό κενό του διαστρικού χώρου αποκαλύπτεται τελικά από δύο ατρόμητα διαστημόπλοια που έχουν γίνει τα πρώτα ανθρώπινα αντικείμενα που εγκατέλειψαν το Ηλιακό μας Σύστημα.
Μακριά από την προστατευτική αγκαλιά του Ήλιου, η άκρη του ηλιακού μας συστήματος φαίνεται να είναι ένα κρύο, άδειο και σκοτεινό μέρος. Ο χασμουρητός χώρος ανάμεσα σε εμάς και τα πλησιέστερα αστέρια θεωρήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα ότι ήταν μια τρομακτικά τεράστια έκταση ανυπαρξίας.

Μέχρι πρόσφατα, ήταν κάπου που η ανθρωπότητα μπορούσε να κοιτάξει μακριά από μακριά. Οι αστρονόμοι το έδωσαν μόνο προσοχή, προτιμώντας να εστιάσουν τα τηλεσκόπια τους στις λαμπερές μάζες των γειτονικών μας αστεριών, γαλαξιών και νεφελώματος.

Αλλά δύο διαστημικά σκάφη, που κατασκευάστηκαν και ξεκίνησαν τη δεκαετία του 1970, τα τελευταία χρόνια ακτινοβολούν τις πρώτες ματιές μας από αυτήν την παράξενη περιοχή που ονομάζουμε διαστρικό διάστημα. Ως τα πρώτα τεχνητά αντικείμενα που εγκατέλειψαν το Ηλιακό μας Σύστημα, ταξιδεύουν σε μη διαχωρισμένο έδαφος, δισεκατομμύρια μίλια από το σπίτι. Κανένα άλλο διαστημικό σκάφος δεν έχει ταξιδέψει μέχρι τώρα.

Τα μαγνητικά πεδία παλεύουν και σπρώχνουν και συνδέονται μεταξύ τους. Η εικόνα που πρέπει να έχετε είναι σαν την καταδυτική πισίνα κάτω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα - Michelle Bannister
Και έχουν αποκαλύψει ότι πέρα ​​από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος βρίσκεται μια αόρατη περιοχή χαοτικής, αφρώδους δραστηριότητας.

«Όταν κοιτάζετε διαφορετικά μέρη του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, αυτή η περιοχή του διαστήματος είναι πολύ διαφορετική από το σκοτάδι που αντιλαμβανόμαστε με τα μάτια μας», λέει η Michelle Bannister, αστρονόμος στο Πανεπιστήμιο του Canterbury στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, η οποία μελετά το εξωτερικό άκρα του ηλιακού συστήματος. «Τα μαγνητικά πεδία παλεύουν και σπρώχνουν και συνδέονται μεταξύ τους. Η εικόνα που πρέπει να έχετε είναι σαν την καταδυτική πισίνα κάτω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα. "
Explosions like supernova fling cosmic rays out in all directions into interstellar space (Credit: Nasa/Hubble)
Αντί να πέφτει νερό, ωστόσο, η αναταραχή είναι το αποτέλεσμα του ηλιακού ανέμου - μια σταθερή, ισχυρή ροή φορτισμένων σωματιδίων ή πλάσματος, που ψεκάζει προς κάθε κατεύθυνση από τον Ήλιο - καθώς συντρίβει σε ένα κοκτέιλ αερίου, σκόνης και κοσμικές ακτίνες που φυσούν μεταξύ των συστημάτων αστεριών, γνωστών ως «διαστρικό μέσο».

Οι επιστήμονες δημιούργησαν μια εικόνα για το τι κατασκευάζεται το διαστρικό μέσο τον περασμένο αιώνα, χάρη σε μεγάλο βαθμό στις παρατηρήσεις με τηλεσκόπια ραδιοφώνου και ακτίνων Χ. Έχουν αποκαλύψει ότι αποτελείται από εξαιρετικά διάχυτα άτομα ιονισμένου υδρογόνου, σκόνη και κοσμικές ακτίνες διασκορπισμένες με πυκνά μοριακά σύννεφα αερίου που θεωρείται η γενέτειρα νέων αστεριών.

Αλλά η ακριβής φύση του ακριβώς έξω από το ηλιακό μας σύστημα ήταν σε μεγάλο βαθμό ένα μυστήριο, κυρίως επειδή ο Ήλιος, και οι οκτώ πλανήτες και ένας μακρινός δίσκος συντριμμιών γνωστών ως Ζώνη Kuiper, περιέχονται όλοι μέσα σε μια γιγαντιαία προστατευτική φούσκα που σχηματίζεται από τον ηλιακό άνεμο, γνωστή ως η ηλιοφάνεια. Καθώς ο Ήλιος και οι γύρω πλανήτες του περνούν μέσα από τον γαλαξία, αυτή η φυσαλίδα μειώνεται στο διαστρικό μέσο σαν μια αόρατη ασπίδα, διατηρώντας την πλειονότητα των επιβλαβών κοσμικών ακτίνων και άλλου υλικού.

Το μέγεθος και το σχήμα της φυσαλίδας ηλιόσφαιρας αλλάζει καθώς περνάμε από διαφορετικές περιοχές του διαστρικού μέσου
Αλλά οι σωστικές ιδιότητές του καθιστούν επίσης πιο δύσκολη τη μελέτη του τι βρίσκεται πέρα ​​από τη φούσκα. Ακόμα και ο καθορισμός του μεγέθους και του σχήματος είναι δύσκολος από μέσα.

«Είναι σαν να βρίσκεστε μέσα στο σπίτι σας και θέλετε να μάθετε πώς είναι. Πρέπει να βγείτε έξω και να ρίξετε μια ματιά για να το πείτε πραγματικά », λέει η Έλενα Προβόρνικοβα, μεταδιδακτορική ερευνητής στο εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. "Ο μόνος τρόπος για να πάρετε μια ιδέα είναι να ταξιδέψετε πολύ μακριά από τον Ήλιο, να κοιτάξετε πίσω και να τραβήξετε μια εικόνα από έξω από την ηλιόσφαιρα."

Αυτό δεν είναι απλό καθήκον. Σε σύγκριση με το σύνολο του Γαλαξία μας, το Ηλιακό μας Σύστημα φαίνεται μικρότερο από έναν κόκκο ρυζιού που επιπλέει στη μέση του Ειρηνικού. Και όμως, η εξωτερική άκρη της ηλιόσφαιρας είναι ακόμα τόσο μακριά που χρειάστηκαν περισσότερα από 40 χρόνια για να φτάσουν τα διαστημόπλοια Voyager 1 και Voyager 2 καθώς πέταξαν από τη Γη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει:

Τι γίνεται αν το Σύμπαν μας είναι συνέχεια;
Ο διακόπτης που έσωσε την αποστολή της Σελήνης
Η μεγαλύτερη διαστημική αποστολή ποτέ
Το Voyager 1, το οποίο πήρε μια πιο άμεση διαδρομή μέσω του Ηλιακού Συστήματος, πέρασε στο διαστρικό διάστημα το 2012, προτού το Voyager 2 ενταχθεί στο 2018. Επί του παρόντος, περίπου 13 δισεκατομμύρια και 11 δισεκατομμύρια μίλια από τη Γη αντίστοιχα, τώρα παρασύρονται, ακόμη περισσότερο στον χώρο πέρα ​​από το ηλιακό μας σύστημα, στέλνοντας πίσω περισσότερα δεδομένα όπως κάνουν. (Διαβάστε περισσότερα για το Voyager, τη μεγαλύτερη διαστημική αποστολή ποτέ.)
The car-sized Voyager spacecraft were launched in 1977 and are now beaming back data from interstellar space (Credit: Nasa/JPL-Caltech)
Αυτό που αποκάλυψαν αυτοί οι δύο ανιχνευτές γήρανσης σχετικά με το όριο μεταξύ της ηλιόσφαιρας και του διαστρικού μέσου παρείχαν νέες ενδείξεις για το πώς σχηματίστηκε το ηλιακό μας σύστημα και πώς είναι δυνατή η ζωή στη Γη. Αντί να είναι ένα ξεχωριστό όριο, η άκρη του Ηλιακού μας Συστήματος πραγματικά περιστρέφεται με μαγνητικά πεδία που κινούνται, συγκρούονται αστρικές καταιγίδες, καταιγίδες σωματιδίων υψηλής ενέργειας και στροβιλισμένη ακτινοβολία.

Το μέγεθος και το σχήμα της φυσαλίδας ηλιόσφαιρας αλλάζει καθώς αλλάζει η έξοδος του Ήλιου και καθώς περνάμε από διαφορετικές περιοχές του διαστρικού μέσου. Όταν ο ηλιακός άνεμος ανεβαίνει ή πέφτει, αλλάζει την εξωτερική πίεση στη φυσαλίδα.

Το 2014, η δραστηριότητα του Ήλιου αυξήθηκε, στέλνοντας αυτό που ισοδυναμούσε με έναν τυφώνα ηλιακού-ανέμου που διαρρέει στο διάστημα. Η έκρηξη έπλυνε γρήγορα τον υδράργυρο και την Αφροδίτη στα 800 χλμ ανά δευτερόλεπτο (497 μίλια ανά δευτερόλεπτο). Μετά από δύο ημέρες και 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα (93,2 εκατομμύρια μίλια), κάλυψε τη Γη. Ευτυχώς, το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας μας προστατεύει από την ισχυρή, καταστροφική του ακτινοβολία.

Η ριπή ώθησε τον Άρη μια μέρα αργότερα και πέρασε μέσω της αστεροειδούς ζώνης προς τους απόμακρους γίγαντες αερίου - Δία, Κρόνο, Ουρανό και μετά από περισσότερο από δύο μήνες, τον Ποσειδώνα, ο οποίος περιστρέφεται σε τροχιά περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χλμ. (2,8 δισεκατομμύρια μίλια) από τον Ήλιο.

Η ηλιόσφαιρα είναι απροσδόκητα μεγάλη, γεγονός που υποδηλώνει ότι το διαστρικό μέσο σε αυτό το μέρος του γαλαξία είναι λιγότερο πυκνό από ό, τι πιστεύουν οι άνθρωποι
Μετά από περισσότερο από έξι μήνες, ο άνεμος έφτασε τελικά σε ένα σημείο πάνω από 13 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα (8,1 δισεκατομμύρια μίλια) από τον Ήλιο, γνωστό ως «σοκ τερματισμού». Εδώ, το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου, που προωθεί τον ηλιακό άνεμο, γίνεται αρκετά ασθενές ώστε το διαστρικό μέσο να σπρώξει εναντίον του.

Η ριπή του ηλιακού ανέμου προέκυψε από το σοκ τερματισμού που ταξιδεύει με λιγότερη από τη μισή προηγούμενη ταχύτητα - ο τυφώνας υποβιβάστηκε σε τροπική καταιγίδα. Στη συνέχεια, στα τέλη του 2015, ξεπέρασε την ακανόνιστα μορφή του Voyager 2, που έχει περίπου το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου. Η αύξηση του πλάσματος εντοπίστηκε από τις τεχνολογίες ανίχνευσης 40 ετών της Voyager, που τροφοδοτούνται από μια μπαταρία πλουτωνίου που εξασθενεί αργά.

Ο ανιχνευτής έστειλε δεδομένα πίσω στη Γη, τα οποία ακόμη και με την ταχύτητα του φωτός χρειάστηκαν 18 ώρες για να φτάσουν σε εμάς. Οι αστρονόμοι μπορούσαν να λάβουν μόνο τις πληροφορίες του Voyager χάρη σε μια τεράστια σειρά δορυφορικών πιάτων 70 μέτρων και προηγμένης τεχνολογίας που δεν είχαν φανταστεί, πόσο μάλλον εφευρέθηκαν, όταν ο ανιχνευτής έφυγε από τη Γη το 1977.

Το ηλιακό κύμα ανέμου έφτασε στο Voyager 2 ενώ ήταν ακόμα μέσα στο ηλιακό μας σύστημα. Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, οι τελευταίοι αέρας που πέθαιναν έφτασαν στο Voyager 1, το οποίο είχε περάσει στο διαστρικό διάστημα το 2012.

Οι διαφορετικές διαδρομές που ακολουθούσαν οι δύο ανιχνευτές σήμαινε ότι η μία ήταν περίπου 30 μοίρες πάνω από το ηλιακό επίπεδο, ενώ η άλλη με την ίδια ποσότητα παρακάτω. Η έκρηξη του ηλιακού ανέμου τους έφτασε σε διαφορετικές περιοχές σε διαφορετικούς χρόνους, οι οποίες παρείχαν χρήσιμες ενδείξεις για τη φύση της ηλιόπαυσης.

Τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι το ταραχώδες όριο έχει πάχος εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Καλύπτει δισεκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από την επιφάνεια της ηλιοφάνειας.
The Sun produces a constant barrage of high energy particles known as the solar wind, which can rise and fall with the activity of our star (Credit: Nasa)

Η ηλιόσφαιρα είναι επίσης απροσδόκητα μεγάλη, γεγονός που υποδηλώνει ότι το διαστρικό μέσο σε αυτό το μέρος του γαλαξία είναι λιγότερο πυκνό από ό, τι νόμιζαν οι άνθρωποι. Ο Ήλιος κόβει ένα μονοπάτι μέσω του διαστρικού χώρου σαν ένα σκάφος που κινείται μέσα από το νερό, δημιουργώντας ένα «κύμα τόξου» και τεντώνοντας ένα ξύπνημα πίσω του, πιθανώς με μια ουρά (ή ουρές) σε σχήματα παρόμοια με αυτά των κομητών. Και οι δύο Voyagers βγήκαν από τη «μύτη» της ηλιόσφαιρας και έτσι δεν παρείχαν πληροφορίες για την ουρά.

«Η εκτίμηση από τους Voyagers είναι ότι η ηλιόπαυση έχει πάχος περίπου μια αστρονομική μονάδα (93 εκατομμύρια μίλια, που είναι η μέση απόσταση μεταξύ της Γης και του Ήλιου)», λέει ο Provornikova. «Δεν είναι πραγματικά μια επιφάνεια. Είναι μια περιοχή με πολύπλοκες διαδικασίες. Και δεν ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί. "

Ένα τμήμα του διαστρικού μέσου μετατρέπεται σε ηλιακό άνεμο, αυξάνοντας πραγματικά την εξωτερική ώθηση της φυσαλίδας
Όχι μόνο οι ηλιακοί και οι διαστρικοί άνεμοι δημιουργούν μια ταραχώδη σύγκρουση στην περιοχή των συνόρων, αλλά τα σωματίδια φαίνεται να ανταλλάσσουν φορτία και ορμή. Ως αποτέλεσμα, ένα τμήμα του διαστρικού μέσου μετατρέπεται σε ηλιακό άνεμο, πράγμα που αυξάνει την εξωτερική ώθηση της φυσαλίδας.

Και ενώ ένα ηλιακό κύμα ανέμου μπορεί να παράσχει ενδιαφέροντα δεδομένα, φαίνεται να έχει εκπληκτικά μικρή επίδραση στο συνολικό μέγεθος και το σχήμα της φούσκας. Φαίνεται ότι αυτό που συμβαίνει έξω από την ηλιόσφαιρα έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από ό, τι συμβαίνει μέσα. Ο ηλιακός άνεμος μπορεί να κηρώσει ή να εξασθενίσει με την πάροδο του χρόνου χωρίς να φαίνεται να επηρεάζει δραματικά τη φούσκα. Αλλά αν αυτή η φυσαλίδα μετακινηθεί σε μια περιοχή του γαλαξία με πυκνότερο ή λιγότερο πυκνό διαστρικό αέρα, τότε θα συρρικνωθεί ή θα αναπτυχθεί.

Ωστόσο, πολλές ερωτήσεις παραμένουν αναπάντητες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν ακριβώς πόσο τυπικά μπορεί να είναι η προστατευτική μας φούσκα ηλιακού-ανέμου.
The Sun's heliosphere forms a long tail as it pushes its way through the interstellar medium on its journey around the galaxy (Credit: Nasa)

Ο Provornikova λέει ότι η κατανόηση περισσότερων για τη δική μας ηλιόσφαιρα μπορεί να μας πει περισσότερα για το αν είμαστε μόνοι στο σύμπαν.

«Αυτό που μελετάμε στο δικό μας σύστημα θα μας πει για τις συνθήκες ανάπτυξης της ζωής σε άλλα αστρικά συστήματα», λέει.

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι διατηρώντας το διαστρικό μέσο στον κόλπο, ο ηλιακός άνεμος διατηρεί επίσης έναν απειλητικό για τη ζωή βομβαρδισμό ακτινοβολίας και θανατηφόρων σωματιδίων υψηλής ενέργειας - όπως οι κοσμικές ακτίνες - από το βαθύ διάστημα. Οι κοσμικές ακτίνες είναι πρωτόνια και ατομικοί πυρήνες που ρέουν στο διάστημα σχεδόν στην ταχύτητα του φωτός. Μπορούν να δημιουργηθούν όταν εκρήγνυνται τα αστέρια, όταν οι γαλαξίες καταρρέουν σε μαύρες τρύπες και άλλα κατακλυσμικά κοσμικά γεγονότα. Η περιοχή έξω από το ηλιακό μας σύστημα είναι πυκνή με μια σταθερή βροχή αυτών των υποατομικών σωματιδίων υψηλής ταχύτητας, τα οποία θα ήταν αρκετά ισχυρά για να προκαλέσουν θανατηφόρα δηλητηρίαση από ακτινοβολία σε έναν λιγότερο προστατευμένο πλανήτη.

Η βαρύτητα του αστεριού μας εκτείνεται πολύ πέρα ​​από την ηλιόσφαιρα, κρατώντας στη θέση του μια μακρινή, αραιά σφαίρα πάγου, σκόνης και διαστημικών συντριμμιών γνωστών ως το σύννεφο Oort
«Ο Voyager είπε οριστικά ότι το 90% αυτής της ακτινοβολίας φιλτράρεται από τον Ήλιο», λέει ο Jamie Rankin, ερευνητής ηλιοφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Princeton και το πρώτο άτομο που έγραψε μια διδακτορική διατριβή με βάση τα διαστρικά δεδομένα των Voyagers. «Αν δεν είχαμε τον ηλιακό άνεμο να μας προστατεύει, δεν ξέρω αν θα ήμασταν ζωντανοί».

Τρεις επιπλέον ανιχνευτές Nasa θα ενταχθούν σύντομα στους Voyagers στο διαστρικό διάστημα, αν και δύο έχουν ήδη εξαντλήσει την ισχύ τους και έχουν σταματήσει να επιστρέφουν δεδομένα. Αυτά τα λίγα μικρά pinpricks στο γιγαντιαίο όριο θα παρέχουν μόνο περιορισμένες πληροφορίες μόνοι τους. Ευτυχώς, μια πιο εκτεταμένη παρατήρηση μπορεί να γίνει πιο κοντά στο σπίτι.

Ο Διεθνής εξερευνητής ορίων της Nasa (Ibex), ένας μικροσκοπικός δορυφόρος που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη από το 2008, ανιχνεύει σωματίδια που ονομάζονται «ενεργητικά ουδέτερα άτομα» που διέρχονται από το διαστρικό όριο. Το Ibex δημιουργεί τρισδιάστατους χάρτες των αλληλεπιδράσεων που συμβαίνουν σε όλη την άκρη της ηλιόσφαιρας.
The Ibex mission has detected a ribbon of high energy atoms being reflected back from the edge of the heliosphere by the galactic magnetic field (Credit: Nasa)
«Μπορείτε να σκεφτείτε τους χάρτες Ibex ως ένα είδος« ραντάρ Doppler »και τους Voyagers ως μετεωρολογικούς σταθμούς επίγειου εδάφους», λέει ο Rankin. Έχει χρησιμοποιήσει δεδομένα από τους Voyagers, Ibex και άλλες πηγές για να αναλύσει μικρότερες υπερτάσεις στον ηλιακό άνεμο και αυτή τη στιγμή εργάζεται σε ένα χαρτί που βασίζεται στην πολύ μεγαλύτερη έκρηξη που ξεκίνησε το 2014. Ήδη, τα στοιχεία δείχνουν ότι το ηλιοσφαιρό συρρικνώθηκε όταν Το Voyager 1 πέρασε το όριο, αλλά επεκτάθηκε ξανά όταν το Voyager 2 πέρασε.

«Είναι αρκετά δυναμικό όριο», λέει. «Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι αυτή η ανακάλυψη καταγράφηκε στους τρισδιάστατους χάρτες του Ibex, οι οποίοι μας επέτρεψαν να παρακολουθούμε ταυτόχρονα τις τοπικές απαντήσεις από τους Voyagers.»

Το Ibex αποκάλυψε πόσο δυναμικό μπορεί να είναι το όριο. Κατά το πρώτο έτος, εντόπισε μια τεράστια κορδέλα ενεργητικών ατόμων που φεύγουν πέρα ​​από το όριο που άλλαξε με την πάροδο του χρόνου, με χαρακτηριστικά που εμφανίζονται και εξαφανίστηκαν τόσο σύντομα όσο έξι μήνες. Η κορδέλα αποδεικνύεται ότι είναι μια περιοχή στη μύτη της ηλιόσφαιρας όπου τα σωματίδια του ηλιακού ανέμου αναπηδούν από το γαλαξιακό μαγνητικό πεδίο και αντανακλώνται πίσω στο Ηλιακό Σύστημα.
When Voyager 2 left the solar system it detected a dramatic spike in cosmic rays which the heliosphere protects us from (Credit: Nasa/JPL-Caltech/GSFC)
Αλλά υπάρχει μια συστροφή στην ιστορία του Voyager. Παρόλο που έχουν εγκαταλείψει την ηλιοφάνεια, εξακολουθούν να βρίσκονται εντός του εύρους πολλών από τις άλλες επιρροές του Ήλιου μας. Το φως του Ήλιου, για παράδειγμα, θα ήταν ορατό με γυμνό ανθρώπινο μάτι από άλλα αστέρια. Η βαρύτητα του αστεριού μας εκτείνεται επίσης πολύ πιο πέρα από την ηλιόσφαιρα, διατηρώντας στη θέση του μια μακρινή, αραιά σφαίρα πάγου, σκόνης και διαστημικών συντριμμιών γνωστών ως το σύννεφο Oort.

Τα αντικείμενα Oort βρίσκονται ακόμη σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο, παρά το γεγονός ότι αιωρούνται πολύ μακριά στον διαστρικό χώρο. Ενώ ορισμένοι κομήτες έχουν τροχιές που φτάνουν μέχρι το σύννεφο Oort, μια περιοχή 186-930 δισεκατομμύρια μίλια (300-1.500 δισεκατομμύρια km) θεωρείται γενικά πολύ μακρινή για να στείλουμε δικούς μας ανιχνευτές.

Αυτά τα μακρινά αντικείμενα έχουν μόλις αλλάξει από το ξεκίνημα του Ηλιακού Συστήματος και μπορεί να κρατούν κλειδιά για τα πάντα, από το πώς σχηματίζονται οι πλανήτες έως το πόσο πιθανό είναι να αναδυθεί η ζωή στο σύμπαν μας. Και με κάθε κύμα νέων δεδομένων, εμφανίζονται νέα μυστήρια και ερωτήσεις.
Voyager 1 crossed over into interstellar space in 2012 100 Astronomical Units from the Sun but it still has the vast Oort Cloud ahead of it (Credit: Nasa/JPL-Caltech)
Ο Provornikova λέει ότι μπορεί να υπάρχει μια κουβέρτα υδρογόνου που να καλύπτει μέρος ή ολόκληρη την ηλιόσφαιρα, των οποίων τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη αποκωδικοποιηθεί. Επιπλέον, η ηλιόσφαιρα φαίνεται να μετατρέπεται σε ένα διαστρικό σύννεφο σωματιδίων και σκόνης που έχουν απομείνει από αρχαία κοσμικά γεγονότα των οποίων τα αποτελέσματα στο όριο - και σε εκείνους από εμάς που ζούμε μέσα σε αυτό - δεν έχουν προβλεφθεί.

«Θα μπορούσε να αλλάξει τις διαστάσεις της ηλιόσφαιρας, θα μπορούσε να αλλάξει το σχήμα της», λέει η Provornikova. «Θα μπορούσε να έχει διαφορετικές θερμοκρασίες, διαφορετικά μαγνητικά πεδία, διαφορετικό ιονισμό και όλες αυτές τις διαφορετικές παραμέτρους. Είναι πολύ συναρπαστικό επειδή είναι μια περιοχή με πολλές ανακαλύψεις και γνωρίζουμε τόσο λίγα για αυτήν την αλληλεπίδραση μεταξύ του αστεριού μας και του τοπικού γαλαξία. "

Ό, τι κι αν συμβεί, δύο είδη μεταλλικών μεγεθών αυτοκινήτου με μικρά παραβολικά πιάτα - οι ανυπόφοροι ανιχνευτές Voyager - θα είναι η εμπροσθοφυλακή του Ηλιακού μας Συστήματος, αποκαλύπτοντας όλο και περισσότερο για αυτό το παράξενο και αχαρτογράφητο έδαφος καθώς ανεβαίνουμε προς τα εμπρός στο διάστημα.

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com