Translate

Οι χρήστες αρχίζουν να αναφέρουν τις ταχύτητες Διαδικτύου 5G, από το Starlink του SpaceX

 

vice.com - 7spymania.com

Η δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία Starlink του Space X υπόσχεται να προσφέρει καλύτερη, ταχύτερη ευρυζωνική σύνδεση σε όσους δεν έχουν πρόσβαση σε καλώδια, ίνες ή DSL. Ωστόσο, ενώ οι δοκιμές πρώιμης ταχύτητας δείχνουν ότι η υπηρεσία θα μπορούσε να αποδειχθεί εξαιρετικά επωφελής

για τους Αμερικανούς της υπαίθρου χωρίς άλλες επιλογές, οι ειδικοί λένε ότι η υπηρεσία δεν θα είναι τόσο ενοχλητική για τη σπασμένη ευρυζωνική αγορά των ΗΠΑ όσο νομίζετε.

ON SATURDAY, JUNE 13, 2020, SPACEX LAUNCHED YET ANOTHER BATCH OF STARLINK SATELLITES, CONTINUING THE COMPANYS MISSION TO BUILD A CONSTELLATION OF SATELLITES THAT CAN DELIVER HIGH-SPEED INTERNET TO THE ENTIRE PLANET. IMAGE: JOE BURBANK/ORLANDO SENTINEL/TRIBUNE NEWS SERVICE VIA GETTY IMAGES

Η δορυφορική υπηρεσία χαμηλής τροχιάς starlink πρέπει να είναι ένα τεράστιο βήμα για τους Αμερικανούς της υπαίθρου. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι δεν θα είναι το παιχνίδι αλλαγής που πολλοί περιμένουν.

Το Starlink βασίζεται σε δορυφορικούς ''αστερισμούς'' χαμηλότερης τροχιάς που είναι σε θέση να παρέχουν ταχύτερες ταχύτητες σε χαμηλότερη καθυστέρηση από ό, τι η dumpster που είναι παραδοσιακή δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση. Ενώ ο παραδοσιακός δορυφόρος είναι «καθυστερημένος», αργός, ακριβός και περιορισμένος στη χρήση, το Starlink (και παρόμοιες προσπάθειες από εταιρείες όπως η Amazon) υπόσχεται ταχύτερη ευρυζωνική σύνδεση χαμηλότερης καθυστέρησης σχεδόν οπουδήποτε στις ηπειρωτικές Η.Π.Α.

Τα αποτελέσματα δοκιμής πρώιμης ταχύτητας που συνδέονται με διευθύνσεις IP Starlink είναι πολλά υποσχόμενα. Οι δοκιμές ταχύτητας από εκείνους που συμμετέχουν στο Starlink beta δείχνουν μέγιστες ταχύτητες λήψης άνω των 114 Mbps, ενώ οι ταχύτητες μεταφόρτωσης ξεπερνούν τα 40 Mbps. Αυτό είναι ιδιαίτερα γρηγορότερο από πολλές γραμμές DSL και ισοδύναμο με πολλές καλωδιακές ευρυζωνικές προσφορές μεσαίου επιπέδου.

Οι μέσες ταχύτητες είναι ιδιαίτερα χαμηλότερες, αλλά εξακολουθούν να είναι μια μεγάλη βελτίωση για τους Αμερικανούς της υπαίθρου που αγωνίζονται με παραδοσιακές δορυφορικές ή DSL γραμμές που δεν έχουν αναβαθμιστεί εδώ και χρόνια.

Το Starlink θα είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη είδηση ​​για τα 42 εκατομμύρια Αμερικανούς που βρίσκονται σήμερα εκτός εύρους ευρυζωνικών συνδέσεων, ένα πρόβλημα που επισημαίνεται από τις ''πανδημικές κλειδαριές'' που αναγκάζουν ορισμένα παιδιά να συσσωρευτούν έξω από το Taco Bell για να συνδεθούν στο διαδίκτυο.

Όμως, ενώ το Starlink σίγουρα θα βοηθήσει στη γεφύρωση αυτού του «ψηφιακού χάσματος» φέρνοντας καλύτερες επιλογές στους Αμερικανούς της υπαίθρου, ο Elon Musk αναγνώρισε ότι η υπηρεσία δεν θα έχει την ικανότητα να διαταράξει σοβαρά τα περιφερειακά μονοπώλια των ΗΠΑ στις τηλεπικοινωνίες, όπως η AT&T, η Verizon, το Spectrum και η Comcast.

"Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν είναι σαν το Starlink να είναι μια τεράστια απειλή για τις τηλεπικοινωνίες. Θέλω να είμαι εξαιρετικά σαφής, δεν είναι", δήλωσε ο Musk στους παρευρισκόμενους σε μια δορυφορική διάσκεψη νωρίτερα αυτό το έτος.

Ενώ το Starlink θα παρέχει το είδος των ταχυτήτων και του λανθάνοντος χρόνου που πρέπει να λειτουργούν για πολλές υπηρεσίες και παιχνίδια, ο Musk είπε ότι η εταιρεία απλά δεν θα έχει την ικανότητα να ανταγωνίζεται σε μεγάλες αγορές μετρό - μια προειδοποίηση που συχνά δεν αναφέρθηκε στην κάλυψη Starlink.

«Δεν είναι καλό για καταστάσεις υψηλής πυκνότητας», είπε ο Musk. «Θα έχουμε έναν μικρό αριθμό πελατών στο Λος Άντζελες. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πολλούς πελάτες στο Λος Άντζελες, επειδή το εύρος ζώνης ανά κελί δεν είναι αρκετά υψηλό. "

Ως αποτέλεσμα, η Starlink δεν θα κάνει πολλά για τους εκτιμώμενους 83 εκατομμύρια Αμερικανούς που έχουν παγιδευτεί σε ένα μονοπώλιο ευρείας ζώνης (συνήθως Comcast), ή τα εκατομμύρια ακόμη των οποίων οι μόνες επιλογές είναι ένα δυοπώλιο. συνήθως είτε η καλωδιακή εταιρεία είτε μια αργή γραμμή DSL από την τοπική τηλεφωνική εταιρεία.

Ο Ernesto Falcon, δικηγόρος τηλεπικοινωνιών στο Electronic Frontier Foundation, δήλωσε στη Motherboard ότι η Starlink δεν είναι απλά υποκατάστατο της ανάπτυξης ''οπτικών ινών'' σε κλίμακα στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάτι που οι αμερικανοί φορολογούμενοι συνεχίζουν να επιδοτούν - αλλά μυστηριωδώς ποτέ δεν υλοποιείται.

«Οι καταναλωτές θα χρειάζονται συνεχώς μεγαλύτερες ταχύτητες κάθε χρόνο με νέες εφαρμογές και υπηρεσίες», δήλωσε ο Falcon. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ίνες είναι τόσο κρίσιμες, επειδή είναι η μόνη υποδομή που βρίσκεται πολύ μπροστά από την καμπύλη κατανάλωσης και έχει την ικανότητα να παραμείνει μπροστά για δεκαετίες».

Το Space X δεν έχει ακόμη υποδείξει το κόστος της υπηρεσίας. Επίσης, δεν έχει δηλώσει εάν οι συνδέσεις Starlink θα περιλαμβάνουν το είδος της επιτάχυνσης, τα όρια χρήσης ή τα ενοχλητικά τέλη υπέρβασης που παρατηρούνται με τις κυψελοειδείς και παραδοσιακές δορυφορικές ευρυζωνικές συνδέσεις.

Ο Κρίστοφερ Μίτσελ, διευθυντής της πρωτοβουλίας Κοινοτικών Ευρυζωνικών Δικτύων στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδυναμίας, δήλωσε στη Motherboard ότι ανησυχεί ότι η Starlink θα παραχωρήσει πελάτες από καλύτερα, τοπικά ευρυζωνικά έργα που προσπαθούν να χρηματοδοτήσουν την παράδοση φθηνότερων, πιο αξιόπιστων ινών.

«Δεν έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να συνδέει κάθε σπίτι σε μια δεδομένη αγροτική περιοχή λόγω των ορίων από κάθε μεμονωμένο δορυφόρο», δήλωσε ο Mitchell. "Αυτό σημαίνει ότι δεν θα λύσει την πρόκληση της αγροτικής ευρυζωνικότητας, αλλά θα βλάψει επιχειρηματικά μοντέλα που μπορούν να προσφέρουν σύνδεση σε κάθε οικογένεια."

Ο Μίτσελ, του οποίου η ομάδα βοηθά τις κοινότητες να δημιουργήσουν τοπικές και χρηματοδοτούμενες εναλλακτικές ευρυζωνικές λύσεις έναντι των εθνικών μονοπωλίων τηλεπικοινωνιών, σημείωσε ότι ένας αγροτικός πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου με επιχειρηματικό μοντέλο που χρειάζεται ποσοστό συνδρομής 60 τοις εκατό για να ξεπεράσει θα μπορούσε να βρεθεί να αγωνίζεται για να δελεάσει αρκετούς πελάτες μπροστά σε βαθιά - εκστρατείες μάρκετινγκ με τσέπη Starlink.

«Αν θέλετε να ανταλλάξετε μετοχές στο βόρειο Μίσιγκαν, θα είναι υπέροχο», είπε ο Μίτσελ. "Αν θέλετε να συνδέσετε κάθε οικογένεια στο βόρειο Μίσιγκαν, η δουλειά σας έγινε πιο δύσκολη."

Το Starlink συνοδεύεται από άλλα κόστη. συγκεκριμένα οι επιστήμονες και οι αστρονόμοι με σοβαρό αντίκτυπο λένε ότι οι αστερισμοί δορυφόρων χαμηλής τροχιάς θα έχουν στην επιστημονική έρευνα και στον νυχτερινό ουρανό. Ο Musk ισχυρίστηκε αρχικά ότι τέτοιες ελαφρές παρεμβολές δεν θα συμβούν ή θα μπορούσαν εύκολα να μετριαστούν. Πιο πρόσφατα, ειδικοί δήλωσαν ότι δεν υπάρχει τρόπος αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος.

Στην άκρη των κονδυλωμάτων, το Starlink θα είναι μια αξιοσημείωτη βελτίωση για όσους μόλις ξεπέρασαν πρόσβαση στις υπάρχουσες ευρυζωνικές επιλογές. Όμως όσοι περιμένουν την τεχνολογία να φέρει επανάσταση στην εξαιρετικά σπασμένη ευρυζωνική αγορά των Η.Π.Α. (ή τους απρόσεκτους ηγέτες που είναι υπεύθυνοι για αυτήν) δεν πρέπει να κρατήσουν την ανάσα τους.

vice.com - 7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com