Translate

Η χρονοκαθυστέρηση υπηρεσίας δορυφορικού Διαδικτύου(5G) της SpaceX, έρχεται σε λιγότερο από 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

 

pcmag.com - 7spymania.com
Η SpaceX αναφέρει ότι η δορυφορική διαδικτυακή υπηρεσία της, Starlink, έχει επιτύχει καθυστέρηση κάτω των 20 χιλιοστών του δευτερολέπτου, η οποία είναι ισοδύναμη με την επίγεια ευρυζωνική σύνδεση.

Το SpaceX συμπεριέλαβε τα δεδομένα σε μια παρουσίαση που έστειλε στην FCC την περασμένη Παρασκευή, η οποία εντοπίστηκε από τους χρήστες του Reddit. Οι δύο δοκιμές αναφοράς, που πραγματοποιήθηκαν χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Speedtest.net της Ookla, δείχνουν ότι το Starlink επιτυγχάνει ρυθμό λήψης 102 έως 103Mbps, ρυθμό μεταφόρτωσης 40 έως 42Mbps και καθυστέρηση 18 έως 19ms. (Σημείωση: Η Ookla ανήκει στον Ziff Davis, τη μητρική εταιρεία του PCMag.com.)

Η παρουσίαση επισυνάπτεται επίσης σε μια επιστολή του διευθυντή δορυφορικής πολιτικής του SpaceX, David Goldman, ο οποίος αναφέρει ότι οι αρχικές δοκιμές beta για το Starlink φτάνουν κάτω από τα 30ms σε καθυστέρηση. (Για σύγκριση, ο μέσος λανθάνων χρόνος για σταθερή ευρυζωνική σύνδεση στις ΗΠΑ είναι 25 ms, ενώ ο ρυθμός για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι 48 ms, σύμφωνα με το Speedtest.net.)

Η SpaceX έκανε την υποβολή μια ημέρα αφότου η εταιρεία καυχιέται δημοσίως ότι η Starlink επιτυγχάνει ήδη ρυθμούς λήψης υψηλότερους από 100Mbps. Τα κριτήρια αναφοράς που παρέχονται στην FCC δείχνουν ότι η εταιρεία δεν είναι υπερβολική.


Είναι ενδιαφέρον ότι και τα δύο σημεία αναφοράς σημειώθηκαν στις 30 Ιουνίου και στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, σε μια εποχή που το SpaceX είχε περίπου 500 δορυφόρους Starlink σε τροχιά. Η εταιρεία διαθέτει πλέον περισσότερους από 700 δορυφόρους σε όλο τον πλανήτη, οι οποίοι πιθανότατα θα βελτιώσουν την κάλυψη και τις ταχύτητες δεδομένων.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, η SpaceX κατασκευάζει περίπου 120 δορυφόρους Starlink κάθε μήνα. Ο στόχος είναι να εκτοξευτούν χιλιάδες από αυτούς στο διάστημα για να επιτρέψουν παγκόσμια κάλυψη και ταχύτητες λήψης 1Gbps.

Η εταιρεία είναι επίσης "σε καλό δρόμο" για να παράγει χιλιάδες τερματικά χρηστών που οι καταναλωτές μπορούν να συνδέσουν στα σπίτια τους για να λάβουν τη δορυφορική ευρυζωνική σύνδεση. Επιπλέον, το SpaceX σχεδιάζει να προετοιμάσει μια δημόσια δοκιμή beta για χρήστες "σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ".


Η SpaceX έκανε την αρχειοθέτηση έτσι ώστε να μπορεί να τροποποιήσει τη θέση του αρχικού αστερισμού των δορυφόρων Starlink, η οποία βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη στα 550 χιλιόμετρα, «για να επιταχύνει την ανάπτυξη σε Polar Regions, συμπεριλαμβανομένης της Αλάσκας», αναφέρει η εταιρεία στην παρουσίαση.

Η δημόσια δοκιμή beta του SpaceX αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Η εταιρεία στοχεύει σε μια επίσημη κυκλοφορία πριν από το τέλος του έτους για χρήστες που εδρεύουν στις βόρειες ΗΠΑ και τον Καναδά. Η παγκόσμια διάθεση έχει προγραμματιστεί για το 2021.

pcmag.com - 7spymania.com
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com