Translate

Το Tianwen-1 της Κίνας ''ανάβασε'' φωτογραφία της Γης και της Σελήνης στο δρόμο του προς τον Άρη

China's daring Tianwen-1 mission to Mars: Everything you need to ...

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε, πού ήσασταν και πού πηγαίνετε, είναι πάντα καλό να βλέπετε σπίτι. Και όλοι μας αρέσει να βλέπουμε εικόνες του πλανήτη μας, όπως φαίνεται από το διάστημα.
Η τελευταία εικόνα του Terran System προέρχεται από την αποστολή της Κίνας στον Άρη, Tianwen-1, η οποία ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου. Πήρε μια εικόνα της Γης και της Σελήνης, που φαίνεται από περίπου 1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας (CNSA).

Συμμετέχει σε μια μεγάλη ομάδα φωτογραφιών που ελήφθησαν από την "απαλή μπλε κουκκίδα" μας από αποστολές όπως οι Voyager, Cassini, Mars Express, Mars Reconnaissance Orbiter και, φυσικά, οι αποστολές του Απόλλωνα στη Σελήνη. Μπορείτε να δείτε μια γκαλερί εικόνων Earth-Moon όπως φαίνεται από άλλους κόσμους εδώ.
aviewoftheea

Εικόνα που τραβήχτηκε στο Orbiter Mars Reconnaissance της NASA, που δείχνει τη Γη και τη Σελήνη. (NASA / JPL)

Το Tianwen-1 χρησιμοποίησε τον αισθητήρα οπτικής πλοήγησης για να τραβήξει αυτήν την ασπρόμαυρη φωτογραφία, δείχνοντας τόσο τη Γη όσο και τη Σελήνη σε σχήμα ημισελήνου, «βλέποντας ο ένας τον άλλον στο απέραντο σύμπαν», δήλωσε ο Xinhua News, το πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας.

Αυτή είναι η πρώτη αποστολή του CNSA στον Άρη και ενώνει δύο άλλες αποστολές του Άρη που ξεκίνησαν αυτό το μήνα, καθώς η Γη και ο Άρης ευθυγραμμίζονται ευνοϊκά για το ταχύτερο και φθηνότερο ταξίδι (όσον αφορά τις δαπάνες καυσίμων) μεταξύ των δύο πλανητών.

Η πρώτη διαπλανητική προσπάθεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), η αποστολή Hope Mars, γνωστή και ως Emirates Mars Mission, ξεκίνησε στις 19 Ιουλίου και η NASA ξεκίνησε το Perseverance rover στις 30 Ιουλίου.
earthglobalsurveyor 1

Η φιλόδοξη αποστολή της Κίνας αποτελείται από ένα lander, rover και έναν τροχιά. Το Tianwen σημαίνει "Ουράνιες Ερωτήσεις" ή "Ερωτήσεις προς τον Παράδεισο".

Η αποστολή έχει προγραμματιστεί να μελετήσει τη μορφολογία και τη γεωλογική δομή του Ερυθρού Πλανήτη, τα χαρακτηριστικά του εδάφους και την κατανομή του επιφανειακού νερού, τη σύνθεση των επιφανειακών υλικών, την ατμοσφαιρική ιονόσφαιρα και το επιφανειακό κλίμα και το περιβάλλον, καθώς και το φυσικό πεδίο και την εσωτερική δομή του Άρη, δήλωσε ο Liu Tongjie, εκπρόσωπος της πρώτης αποστολής της Κίνας στον Άρη και αναπληρωτής διευθυντής του Κέντρου Διαστημικού Προγράμματος Εξερεύνησης και Διαστήματος.

Η τελευταία ενημέρωση για την αποστολή είπε ότι το διαστημικό σκάφος ήταν σε καλή κατάσταση.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά από το Universe Today. Διαβάστε το αρχικό άρθρο.
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com