Translate

Το SpaceX Crew Dragon μεταφέρει αστροναύτες της NASA για αναχώρηση από το διαστημικό σταθμό σήμερα. Δείτε πώς μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά.

                                 space.com - 7spymania.blogspot.com
Η πρώτη κάψουλα Crew Dragon της SpaceX που μεταφέρει αστροναύτες της NASA θα αποσυνδεθεί από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό απόψε (1 Αυγούστου), προετοιμάζοντας τη σκηνή για μια ιστορική επιστροφή το Σαββατοκύριακο.
Η κάψουλα SpaceX Crew Dragon Endeavour έχει προγραμματιστεί να αποσυνδεθεί από το σταθμό απόψε στις 7:34 μ.μ. Το EDT (2334 GMT) καθώς η δοκιμαστική πτήση Demo-2 μπαίνει στο τελικό του στάδιο. Το διαστημικό σκάφος αναμένεται να επιστρέψει στη Γη με τους αστροναύτες της NASA Bob Behnken και Doug Hurley την Κυριακή (2 Αυγούστου).

Οι Behnken και Hurley πετούν στον πρώτο διαστημικό πτήση του SpaceX. Ξεκίνησαν στον σταθμό στις 30 Μαΐου και αναμένεται να περάσουν λίγο λιγότερο από μια ημέρα σε τροχιά πριν επιστρέψουν στη Γη την Κυριακή το απόγευμα, δήλωσαν αξιωματούχοι της NASA.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το SpaceX να αποσυνδέεται ζωντανά εδώ και στην αρχική σελίδα του Space.com, You can watch the SpaceX undocking live here ευγενική προσφορά της NASA TV. Μπορείτε επίσης να το παρακολουθήσετε απευθείας από τη NASA εδώ. Η διαδικτυακή εκπομπή της NASA θα ξεκινήσει στις 5:15 μ.μ. EDT (2115 GMT) απόψε.

Οι αστροναύτες της NASA, Bob Behnken (κάτω αριστερά) και Doug Hurley (κάτω δεξιά), το πλήρωμα της αποστολής Demo-2 Crew Dragon της SpaceX, αποχαιρετούν τους συνεργάτες της Expedition 63 - τον Chris Cassidy της NASA (κορυφαίο κέντρο) και τον Ivan Vagner του Roscosmos (πάνω αριστερά) ) και η Anatoly Ivanishin κατά τη διάρκεια μιας αποχαιρετιστικής τελετής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την 1η Αυγούστου 2020.

Ο αστροναύτης της NASA Chris Cassidy (κέντρο) εμφανίζει μια αμερικανική σημαία που οι αστροναύτες Demo-2 Bob Behnken και Doug Hurley (κάτω σειρά από αριστερά) θα επιστρέψουν στη Γη με το διαστημικό σκάφος SpaceX Crew Dragon. Η σημαία ήταν στόχος για την πρώτη εμπορική αποστολή πληρώματος που έφτασε στο σταθμό.

Ο αστροναύτης της NASA, Bob Behnken, εμφανίζει τον Tremor the apatasaurus, έναν δεινόσαυρο παιχνιδιού που έφερε μαζί του και ο Doug Hurley στη δοκιμαστική πτήση του SpaceX's Demo-2 Crew Dragon για να χρησιμεύσουν ως δείκτης χωρίς βάρος, κατά τη διάρκεια τελετής αποχαιρετισμού στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την 1η Αυγούστου 2020 .

Οι αστροναύτες ξεκίνησαν νωρίς στην αναχώρησή τους με μια αποχαιρετιστήρια τελετή σήμερα το πρωί για να σηματοδοτήσουν την επερχόμενη αποδέσμευση.

«Είναι δύσκολο να βάλεις λόγια ακριβώς όπως ήταν να είσαι μέρος αυτής της Αποστολής 63», είπε ο Χούρλι για τους δύο τελευταίους μήνες που συνεργάστηκε με το πλήρωμα του σταθμού. "Θα είναι ένα είδος μνήμης που θα διαρκέσει μια ζωή για μένα."

Ο Behnken είπε ότι ήταν μια υπέροχη δοκιμαστική πτήση με το Crew Dragon του SpaceX, το πρώτο εμπορικό διαστημικό σκάφος που μεταφέρει αστροναύτες σε τροχιά, αλλά υπάρχει ακόμα μια μεγάλη δοκιμή μπροστά.

Η εκτόξευση στο διάστημα μπορεί να ήταν το πιο δύσκολο μέρος αυτής της δοκιμαστικής πτήσης, "αλλά το πιο σημαντικό μέρος είναι να μας φέρει σπίτι", δήλωσε ο Behnken.

Κάντε κλικ εδώ για περισσότερα βίντεο του Space.com ...
Ο Behnken και ο Hurley, ή "Bob and Doug", όπως έχουν μεταγλωττιστεί στοργικά από το κοινό, ξεκίνησαν στο διαστημικό σταθμό στις 30 Μαΐου ως μέρος της ιστορικής πρώτης αποστολής του SpaceX στο διάστημα. Το λανσάρισμα, το οποίο αποτελεί μέρος του Προγράμματος Εμπορικών Πληρωμών της NASA, σηματοδοτεί επίσης την πρώτη εμπορική αποστολή της NASA.

Η αποστολή Demo-2 του SpaceX θα ολοκληρωθεί με την επιστροφή του πληρώματος στη Γη, η οποία θα είναι η πρώτη εκτόξευση των ΗΠΑ σε σχεδόν 45 χρόνια. Το ζευγάρι βετεράνων αστροναυτών πρόκειται να καταρρεύσει στον Κόλπο του Μεξικού στα ανοικτά των ακτών της Πόλης του Παναμά, στη Φλόριντα, μία από τις επτά διαθέσιμες επιλογές, στις 2:42 μ.μ. EDT (1842 GMT) εάν οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές.

Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί δύσκολο, καθώς το Εθνικό Κέντρο Τυφλών της Εθνικής Ωκεανικής και Ατμοσφαιρικής Διοίκησης (ΝΟΑΑ) συνεχίζει στον τυφώνα Isais, ο οποίος προς το παρόν κατευθύνεται προς τη Φλόριντα.

Αξιωματούχοι της NASA δήλωσαν ότι σκοπεύουν να λάβουν μια τελική απόφαση για το αν θα προχωρήσουν στην αποδέσμευση περίπου έξι ώρες πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση. Αυτό θα έρθει στις 1:30 μ.μ. EDT (1730 GMT). Ο προορισμός προορισμού θα μπορούσε επίσης να αλλάξει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, πρόσθεσαν.

Ο τελικός τοπος προσγείωσης, και αν θα καθυστερήσει ή όχι, θα αποφασιστεί βάσει ορισμένων βασικών παραγόντων όπως η ταχύτητα του ανέμου, η κλίση των κυμάτων του ωκεανού, η βροχή, ο κεραυνοί, η διαθεσιμότητα κοντινών ελικοπτέρων ανάκτησης, το γήπεδο του σκάφους και μεγαλο ρολό, η ορατή οροφή και η συνολική ορατότητα.
                                                                                                          space.com - 7spymania.blogspot.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com