Translate

MARS MAP WITH WATER: INCREDIBLE TERRAFORMING IMAGE SHOWS ELON MUSK’S DREAM pics+vids

 

Ο ΑΡΗΣ ΜΕ ΝΕΡΟ!!          - -  inverse.com - 7spymania.blogspot.com

 Εάν το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς του ήταν καλυμμένο με νερό; Χάρη σε ένα νέο έργο που κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα, ίσως έχουμε μια καλύτερη ιδέα.

Ένας νέος χάρτης δείχνει πώς θα μοιάζει ο κόκκινος πλανήτης εάν το 71 τοις εκατό της επιφάνειάς του καλύπτεται με νερό - περίπου το ίδιο ποσοστό με τη Γη.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά: δείχνει δύο ξεχωριστές χερσαίες μάζες, καθεμία από τις οποίες φαίνεται να σχηματίζει ηπείρους. Ενώ η αριστερή πλευρά δείχνει ένα δραματικό, ορεινό έδαφος που περιλαμβάνει το Olympus Mons, η δεξιά πλευρά φαίνεται να προσφέρει περισσότερα πεδινά που περιλαμβάνουν αεροπλάνα όπως το Terra Sabaea.

The map on the globe.

Η οπτικοποίηση έλαβε μια πολύ θερμή υποδοχή. Κοινοποιήθηκε στο "MapPorn" subreddit τη Δευτέρα και κατατάσσεται ήδη ως η 15η ψηφοφορία στην ιστορία της κοινότητας.

Ο χάρτης δημιουργήθηκε από τον AADITYA RAJ BHATTARAI, έναν φοιτητή πολιτικών μηχανικών με έδρα το Νεπάλ που σπουδάζει επί του παρόντος για το πτυχίο του στο Πανεπιστήμιο Tribhuwan.


Ο Μπαταράι περιγράφει τον εαυτό του στο Inverse ως «φιλόδοξο περιβαλλοντικό μηχανικό» που βοήθησε στον σχεδιασμό μετεγκατάστασης ατόμων που εκτοπίστηκαν από την κατασκευή φράγματος.

"Είμαι μεγάλος θαυμαστής των Elon [Musk] και SpaceX και το σχέδιό τους να βάλουν τον άνθρωπο στον Άρη και ελπίζω ότι θα μπορούσα να βοηθήσω στην υπόθεσή του", λέει ο Bhattarai. "Αυτό είναι ένα μέρος του δευτερεύοντος έργου μου όπου υπολογίζω τον όγκο του νερού που απαιτείται για να κάνω τη ζωή στον Άρη βιώσιμη και τις πηγές που απαιτούνται για αυτούς τους όγκους νερού από κομήτες που θα έρθουν κοντά στον Άρη τα επόμενα 100 χρόνια."

Το Terraforming Mars είναι μία από τις μακροπρόθεσμες ιδέες του Musk. Η διαστημική εταιρεία του SpaceX αναπτύσσει επί του παρόντος το Starship, έναν πλήρως επαναχρησιμοποιήσιμο πύραυλο που τροφοδοτείται από υγρό οξυγόνο και μεθάνιο. Η χρήση αυτού του καυσίμου σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδέψουν στον Άρη, να συλλέξουν τους πόρους τους και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή ακόμα και να βγουν έξω, δημιουργώντας ένα δίκτυο καυσίμων με πλανήτη. Ο Musk στοχεύει να στείλει τους πρώτους ανθρώπους στον Άρη έως το 2024 και να χτίσει μια πόλη στον πλανήτη έως το 2050.


Αλλά η πόλη είναι μόνο η αρχή. Ο Musk περιέγραψε την ιδέα του «nuke Mars» και να απελευθερώσει τα αποθέματα κατεψυγμένου διοξειδίου του άνθρακα, επιτρέποντας στους ανθρώπους να κινούνται γύρω από τον πλανήτη με μια αναπνευστική συσκευή. Η πρόταση είναι τολμηρή, αλλά ο Musk διευκρίνισε ότι στην πράξη θα συνεπαγόταν συνεχή ροή εκρήξεων πυρηνικής σύντηξης χαμηλής πτώσης πάνω από τους πόλους, ενεργώντας ως τεχνητοί ήλιοι.

Bhattarai's map.

Ο Bhattarai σημείωσε ότι σε αυτόν τον χάρτη, η στάθμη της θάλασσας του Άρη βρίσκεται τόσο χαμηλά όσο 963 μέτρα (0,6 μίλια) κάτω από το επίπεδο geoid, ένα επίπεδο που υπολογίζει κατά μέσο όρο την επιφάνεια του ωκεανού αφαιρώντας παράγοντες όπως παλίρροιες και ρεύματα. Η στάθμη της θάλασσας βρίσκεται επίσης ένα εκπληκτικό 20,278 μέτρα (12,6 μίλια) κάτω από το Olympus Mons, που απεικονίζεται στην εικόνα ως η πάνω αριστερή-πιο μαύρη κουκίδα. Το Olympus Mons είναι το μεγαλύτερο ηφαίστειο στο ηλιακό σύστημα και μετρά περισσότερο από το διπλάσιο του ύψους του όρους Έβερεστ.

Ο χάρτης πυροδότησε συζήτηση για το πώς θα ήταν η ζωή σε έναν τέτοιο κόσμο. Ένας χρήστης του Reddit που ονομάζεται "Noxatrox" ρώτησε πού θα ήταν το καλύτερο μέρος για να χτίσει μια αυτοκρατορία στον χάρτη. Ο Μπαταράι απάντησε:

"Βλέπεις αυτό το σπάσιμο στην ανατολική ήπειρο στα βορειοδυτικά; Είναι ένα απότομο βράχο 6000μ βάθος με στενή είσοδο, όπως βόσπορος και dardenells, επίσης το πέρασμα είναι πολύ στενό. Θα κρατούσα την πρωτεύουσα μου κοντά εκεί."

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Bhattarai γύρισε την εικόνα τόσο οριζόντια όσο και κάθετα μετά την υποβολή της στο Reddit. Αυτό σημαίνει, στην έκδοση που παρέχεται στο Inverse, το Bhattarai αναφέρεται στη ρωγμή στη δυτική ήπειρο στα νοτιοανατολικά. Οι χρήστες του Reddit σημείωσαν ότι η προηγούμενη έκδοση του χάρτη τοποθέτησε τον νότιο πόλο στην κορυφή της εικόνας, το αντίστροφο των παραδοσιακών χάρτες της Γης.

Η δημοσίευση παρότρυνε ακόμη και άλλους χρήστες να δοκιμάσουν τις δικές τους προβολές. Ένας χρήστης του Reddit που ονομάζεται "FlamingNinjaCat" δημιούργησε μια παγκόσμια έκδοση του χάρτη χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο MaptoGlobe. Ο Inverse χρησιμοποίησε τον ίδιο ιστότοπο για να δημιουργήσει μια σφαιρική έκδοση του τροποποιημένου χάρτη, προσβάσιμο εδώ.

Δείτε πώς φαίνεται ο νέος χάρτης όταν προβάλλεται σε μια υδρόγειο σφαίρα, πρώτα με τη χερσαία μάζα του Olympus Mons:

A terraformed Mars.Bhattarai's map on a globe.

inverse.com - 7spymania.blogspot.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com