Translate

ΕΧΕΙ ΔΙΔΥΜΟ Ο ΗΛΙΟΣ; Η ΝΕΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ .. ΠΕΡΙ ΤΟΥ NΙΜΠΙΡΟΥ

End of the World September 23? is this proof NASA found Planet X ...inverse.com - 7spymania.com

Προτού οι αστρονόμοι δείξουν πρώτα τα τηλεσκόπια τους στον Ήλιο στις αρχές του 17ου αιώνα, το αστέρι είχε ήδη υπάρξει για περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια. Έχουμε δει μόνο μια σύντομη ματιά στον μακρύ και εκτεταμένο κύκλο ζωής του Ήλιου μας.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, χάσαμε μια εντυπωσιακή θέα: Πολύ καιρό, ο Ήλιος διέφερε στη φωτεινότητα και τη δραστηριότητα. Μπορεί επίσης να είχε ένα δίδυμο.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα στο The Astrophysical Journal Letters, προτείνει ένα μοντέλο σύμφωνα με το οποίο ο Ήλιος ήταν μέρος ενός δυαδικού συστήματος. Οι συγγραφείς θεωρούν ότι ο σύντροφος του Ήλιου εκδιώχθηκε από ένα άλλο αστέρι που πλησίασε πολύ.

Το μοντέλο έχει επιπτώσεις στο μυστηριώδες Planet Nine, αυξάνοντας τις πιθανότητές του να συλληφθούν κάποτε από το αστρικό ντουέτο.

Η ιδέα μπορεί να φαίνεται άγρια ​​για τους περισσότερους, αλλά ο Amir Siraj, ο κύριος συγγραφέας της εφημερίδας και φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το θεωρεί μάλλον απροσδόκητο.

"Ένα μεγάλο μέρος των αστεριών που μοιάζουν με τον Ήλιο γεννιούνται με δυαδικούς συντρόφους", λέει ο Siraj στο Inverse. "Και έτσι σε αναδρομική περίπτωση, είναι αρκετά περίεργο που δεν θεωρήθηκε ποτέ σοβαρά ότι ο Ήλιος είχε έναν πρώιμο δυαδικό σύντροφο που είχε χαθεί."

A NASA artist's conception the hypothetical Planet 9, orbiting far from the Sun.NASA

Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΙΜΠΙΡΟΥ

Η ιδέα αυτής της μελέτης προέκυψε ενώ ο Siraji αναζήτησε απαντήσεις για το σχηματισμό του Oort Cloud και το μυστήριο πίσω από έναν υποτιθέμενο Planet Nine.

Το Oort Cloud είναι ένα θεωρητικό σύννεφο μικρών παγωμένων αντικειμένων που περιβάλλουν τον Ήλιο σε απόσταση που φτάνει έως και 3,2 έτη φωτός. Εν τω μεταξύ, ο Planet Nine είναι ένας υποθετικός γιγαντιαίος ένατος πλανήτης που περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο σε μια πολύ επιμήκη τροχιά που βρίσκεται πολύ πέρα ​​από τον Πλούτωνα.

Αυτός ο δυνητικός πλανήτης, που ονομάζεται επίσης «Πλανήτης Χ», μπορεί να έχει μια μάζα που είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερη από τη Γη και περιστρέφεται περίπου 20 φορές πιο μακριά από τον Ήλιο από τον Ποσειδώνα, τον όγδοο και μακρύτερο γνωστό πλανήτη από τον Ήλιο. Ωστόσο, δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ άμεσα.

"Ενδιαφέρομαι για δύο ανεξάρτητα προβλήματα, το πρώτο είναι ο σχηματισμός του Oort Cloud", λέει ο Siraj.

Ενώ έχει γίνει εκτεταμένη μοντελοποίηση αυτού του cloud, κανένα από τα μοντέλα δεν προστίθεται αρκετά με την αναλογία αντικειμένων που υπάρχουν στο Oort Cloud.

"Ξεχωριστά, υπάρχει ο Planet Nine που με συναρπάζει προσωπικά", προσθέτει ο Siraj.

Οι αστρονόμοι από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (CALTECH) ανακοίνωσαν την ανακάλυψη του Planet Nine το 2015 βάσει μαθηματικών στοιχείων. Αν και η ύπαρξή του εξακολουθεί να είναι θεωρητική μέχρι σήμερα, η άμεση ανίχνευση ενός ένατου πλανήτη θα ήταν η πρώτη ανακάλυψη ενός νέου πλανήτη σε τροχιά γύρω από το Ηλιακό Σύστημα σε δύο αιώνες.

Ωστόσο, οι αστρονόμοι δεν μπόρεσαν να βρουν ένα μοντέλο για να εξηγήσουν πώς θα μπορούσε να εμφανιστεί ο Planet Nine και να ταξιδέψει τόσο μακριά από τον Ήλιο. Οι τρεις κορυφαίες θεωρίες είναι είτε:

Συνελήφθη και τραβήχτηκε...ΣΤΟ DEEP SPACE ....

Σχηματίστηκε σε μακρινή τοποθεσία

Σχηματίστηκε ανάμεσα στους γιγαντιαίους πλανήτες του ηλιακού συστήματος και μετά διασκορπίστηκε

"Αυτό που με εξέπληξε ήταν ότι όλα αυτά τα σενάρια σχηματισμού είχαν χαμηλές πιθανότητες", λέει ο Siraj. «Είχα αυτά τα δύο είδη παζλ στο ηλιακό σύστημα που σκεφτόμουν για λίγο».

Μέσα από την έρευνά του για συστήματα δυαδικών αστεριών, ο Siraj γνώριζε ότι αυτά τα συστήματα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικά στη σύλληψη αντικειμένων από τα μοναχικά αστέρια. Με βάση αυτό, δημιούργησε ένα μοντέλο του Ήλιου ως μέρος ενός δυαδικού συστήματος, μαζί με ένα συνοδευτικό αστέρι.

Τα αστέρια θα είχαν περίπου 1.500 Αστρονομικές Μονάδες χωριστά και σε τροχιά γύρω από το κοινό κέντρο μάζας τους μέχρι ένα περασμένο αστέρι να χωρίσει το δυαδικό δίδυμο και να διώξει τον σύντροφο, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ως δυαδικό σύστημα, τα δύο αστέρια θα μπορούσαν να καταγράψουν τον αριθμό των αντικειμένων στο σύννεφο Oort, καθώς και έναν ένατο, μακρινό πλανήτη. Από μόνη της, ένας μοναχικός Ήλιος δεν θα μπορούσε να έχει το ίδιο.

Το μοντέλο αυξάνει τις πιθανότητες ότι ο Πλανήτης Εννέα συλλήφθηκε με συντελεστή 20, σύμφωνα με τους ερευνητές.

"Αυτό είναι σημαντικό επειδή κανένα από τα σενάρια προέλευσης του Planet Nine δεν έχει ιδιαίτερα υψηλή πιθανότητα", λέει ο Siraj. "Αυτό αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα ύπαρξης του Planet Nine."

Ο Siraj και οι συνάδελφοί του θα είναι σε θέση να επαληθεύσουν το μοντέλο τους μέσω παρατηρήσεων του Planet Nine από το επερχόμενο Τηλεσκόπιο Μεγάλης Συνοπτικής Έρευνας του Παρατηρητηρίου Rubin, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το έτος 2021.

"Είναι ένα είδος ποιητικής που ίσως ήμασταν κάποτε μέρος ενός δυαδικού συστήματος, το οποίο θα μπορούσε να έχει διαμορφώσει το Oort Cloud", λέει ο Siraj.

Περίληψη: Δείχνουμε ότι ένας ισοδύναμος, προσωρινός δυαδικός σύντροφος με τον Ήλιο στο ηλιακό σύμπλεγμα γεννήσεων σε διαχωρισμό ~ 103 au θα είχε αυξήσει την πιθανότητα σχηματισμού του παρατηρούμενου πληθυσμού των εξωτερικών αντικειμένων Oort Cloud και της σύλληψης του Planet Nine. Συγκεκριμένα, η ανακάλυψη μιας καταγεγραμμένης προέλευσης για τον Πλανήτη Εννέα θα ευνοούσε το δυαδικό μας μοντέλο κατά τάξη μεγέθους σε σχέση με ένα μοναχικό αστρικό ιστορικό. Το μοντέλο μας προβλέπει υπερβολική αφθονία πλανητών νάνων, που μπορεί να εντοπιστεί από την Έρευνα του Χώρου και του Χρόνου, με παρόμοιες τροχιές με τον Πλανήτη Εννέα, που θα προέκυπτε από τη σύλληψη από το αστρικό δυαδικό.

inverse.com - 7spymania.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com