Translate

Το ispace αποκαλύπτει τον τελικό σχεδιασμό της 'ΠΡΟΣΕΛΉΝΩΣΗΣ' του πριν από την πρώτη του αποστολή στη Σελήνη το 2022

HAKUTO-R_logo
Η ιαπωνική νέα εκκίνηση διαστημικού χώρου ispace αποκάλυψε τον τελικό σχεδιασμό της ΠΡΟΣΕΛΗΝΩΣΗΣ του HAKUTO-R, ενός διαστημικού σκάφους που θα κάνει το πρώτο του touchdown στη Σελήνη το 2022, αν όλα πάνε στο ενημερωμένο σχέδιο (είχε προγραμματιστεί να πετάξει τον Οκτώβριο του 2021 έως σήμερα ). Το ispace είναι μέρος μιας ομάδας με επικεφαλής τον Draper που επιλέχθηκε από τη NASA για το πρόγραμμα Commercial Lunar Payload Services (CLPS) για να παραδώσει διάφορα ωφέλιμα φορτία στη Σελήνη πριν από την προγραμματισμένη ανθρώπινη αποστολή της NASA στην σεληνιακή επιφάνεια το 2024.

Το lander είναι λίγο ψηλότερο από ένα άτομο, σε ύψος περίπου επτά και μισού ποδιού (είναι βασικά τόσο μεγάλο και μακρύ). Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έγχρωμη κάμερα 4K που θα μεταφέρει εικόνες σε όλη τη διάρκεια της αποστολής, καθώς και δεξαμενές καυσίμου για τη συγκράτηση του προωθητικού της, ηλιακών συλλεκτών για παραγωγή ενέργειας, γραναζιών προσγείωσης, προωθητών και διαμερισμάτων ωφέλιμου φορτίου για τη συγκράτηση έως 66 κιλών πειραμάτων και άλλων υλικών 
HAKUTO-R_horizon
Η ispace ανακοίνωσε επίσης προσαρμοσμένο χρονοδιάγραμμα για τις πρώτες σεληνιακές αποστολές προσελήνωσης για το HAKUTO-R όπως αναφέρεται. Ο πρώτος θα πραγματοποιηθεί τώρα το 2022, χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9, και θα μεταφέρει εμπορικά ωφέλιμα φορτία, συμπεριλαμβανομένων εξοπλισμού για τη διεξαγωγή επιστημονικών πειραμάτων. Το δεύτερο είναι τώρα έτοιμο για το 2023, και θα φέρει ένα μικρό rover που θα ερευνήσει τη Σελήνη και θα ανοίξει το δρόμο για πιθανές μακροπρόθεσμες εμπορικές επενδύσεις στην σεληνιακή επιφάνεια.
ispace_hakuto-r_landerinfographic
techcrunch.com - 7spymania.blogspot.com
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com