Translate

Αυτός ο άντρας εφήευρε μόνος του, το death metal… το 1979 ..Jeff Becerra

7spymania - Metal Hammer # 322 
«Ήμασταν ''σε αποστολή'' να γίνουμε το βαρύτερο συγκρότημα στον πλανήτη. Και αυτό ήμασταν.
 " -  Τζεφ Μπέκερα

Ο Jeff Becerra εφηύρε το death metal. Τόσο απλό. Και αξιοσημείωτα, το εφήευρε το 1979, γράφοντας αυτό που θα γινόταν το πρώτο τραγούδι που είχε το "Burning In Hell" - σε ηλικία 11 ετών. Αφού πέρασε από μερικές μπάντες ως ενθουσιώδης έφηβος, ο Jeff ένωσε τρεις φίλους του σχολείου για να σχηματίσει το Possessed το 1983. Γεμάτο νεανική γενναία, ο Τζεφ και οι σύντροφοί του ήταν ενωμένοι με την επιθυμία να ωθήσουν το μέταλλο σε πιο ακραία περιοχή από ποτέ: γρηγορότερα, βαρύτερα, πιο άσχημα και πιο έντονα από ό, τι θα μπορούσε να συγκεντρώσει το νεογέννητο κίνημα. Αν οι Slayer φόβιζανν πολλούς  στο Λος Άντζελες, οι Possessed είχαν την τάση να είναι το συγκρότημα Bay Area που θα μπορούσε να τρομάξει τους Slayer.

«Θέλαμε να κάνουμε κάτι που ήταν βαρύτερο, πιο τρελό και ακραίο από οτιδήποτε είχαμε ακούσει», λέει. «Υπήρχε το speed metal και το thrash metal και το black metal, οπότε ας το καλέσουμε.... Διαθέτουμε ένα death metal συγκρότημα! Έγραψα το τραγούδι Death Metal για να κάνω μια δήλωση, ότι ήμασταν οι πρώτοι που το κάναμε. Θέλαμε να είμαστε διαφορετικοί. "

Όπως δήλωσε ο βρετανός grindcore mob Lock Up σε ένα μπλουζάκι: «Seven Churches on vinyl or fuck off!» Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1985, το ντεμπούτο άλμπουμ του Possessed ήταν ένα από τα πρώτα βήματα μιας πρώτης δήλωσης. Στολισμένο με τις σατανικές εικόνες που οι Venom έφεραν στο metal μόλις λίγα χρόνια νωρίτερα, και ακούγονταν σαν ένα συνεχές κραυγαλέα από κακή οργή από τα έντερα του Άδη, οι Επτά Εκκλησίες χαιρέτησαν αμέσως ως κλασικό από τους οπαδούς του υπόγειου μεταλλικού άνθους.

Πώς η δεκαετία του '90 σχεδόν είδε το τέλος του extreme metal:
Hellhammer: τα βασανισμένα μαύρα μέταλλα που έχουν δημιουργήσει ένα τέρας
Πάνω από 30 χρόνια αργότερα, είναι αδύνατο να αρνηθούμε τις κολοσσιαίες επιπτώσεις και επιρροές του. Όπως σημειώνει με χαρά ο Jeff, ο αείμνηστος, σπουδαίος Chuck Schuldiner ανέφερε συχνά το Possessed ως έμπνευση για τις πρωτοποριακές μουσικές του προσπάθειες με το Death, και ενώ άλλες μπάντες είχαν παρόμοιο αντίκτυπο στην μετέπειτα εξέλιξη του είδους, ολόκληρο το λεξιλόγιο του death metal μπορεί τελικά να ανιχνευτεί σε ένα μάτσο τραγούδια γραμμένα από αυτούς τους έφηβους του Σαν Φρανσίσκο στις αρχές της δεκαετίας του '80. Επτά Εκκλησίες είναι όπου ξεκίνησε το death metal. Και παρόλο που οι Possessed κυκλοφόρησαν δύο ακόμη καλά λαμβανόμενους δίσκους πριν από την έγκαιρη διάσπασή τους το 1987 - Beyond The Gates (1986) και The Eyes Of Horror EP (1987) - είναι για τις ''επτά Εκκλησίες'' που ο Τζεφ και οι συνεργάτες είναι πιο διάσημοι.
Jeff Becerra - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives

«Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται έτσι, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο δεύτερος δίσκος ξεπέρασε τις ''Επτά Εκκλησίες'' και είναι ο δίσκος με τις υψηλότερες πωλήσεις», είπε ο Τζεφ. «Μου αρέσει το δεύτερο! Αλλά με το πρώτο άλμπουμ απλώς πήγαμε άγρια ​​και προσπαθούσαμε να κάνουμε μια δήλωση. Δεν μπορείτε να ψεύσετε ότι τέτοιου είδους ένταση και τα ντεμπούτα αρχεία είναι μοναδικά με αυτόν τον τρόπο, έτσι δεν είναι; Αλλά προσπάθησα να κάνω κάθε άλμπουμ διαφορετικό, έτσι ώστε το death metal να μπορούσε να γίνει αυτό το συνολικό πράγμα. Είμαι περήφανος για όλα αυτά. "

Το τέλος του πρώτου κεφαλαίου του Possessed το 1987 έπληξε τον αυξανόμενο στρατό των θαυμαστών τους. Όπως εξηγεί ο Jeff, οι συμπαίκτες του - κιθαρίστες Mike Torrao και Larry LaLonde (που σύντομα θα ενταχθούν στο Primus) και ο ντράμερ Mike Sus - άρχισαν να αγωνίζονται με τις δυσκολίες του να είναι σε ένα όλο και πιο δημοφιλές συγκρότημα, και παρά τις προσπάθειες του frontman να διατηρήσει τα πράγματα σε καλό δρόμο ,ο χωρισμός  ήταν αναπόφευκτος.

«Κάτι τέτοιο μπορεί να είναι μια δύσκολη ζωή», σηκώνει ο Jeff. «Δεν υπάρχουν χρήματα σε αυτό και πολλοί άνθρωποι χρειάζονται αυτήν την ασφάλεια στη ζωή τους. Κατάλαβα λοιπόν και ακόμα καταλαβαίνω ότι δεν είναι για όλους. Νομίζω ακόμα ότι αν μείναμε μαζί, θα μπορούσε να έχει λειτουργήσει και θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει πολλά υπέροχα πράγματα. Αλλά δεν μπορούσα να τους κάνω να μείνουν. Ήταν θλιβερό. Αλλά δεν ήθελα να είμαι σε μια μπάντα με κανέναν που δεν ήθελε να είναι εκεί. Η μοίρα είχε άλλες ιδέες, έτσι; "

Εκτός από το σε μεγάλο βαθμό αδιαμφισβήτητο καθεστώς του ως δημιουργού του death metal, το γεγονός που γνωρίζουν οι περισσότεροι για τον Jeff Becerra είναι ότι βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα για 30 χρόνια. Όπως επισημαίνει, βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα για περισσότερο από ό, τι δεν ήταν ποτέ σε ένα και είναι ευτυχής να μας συγκροτήσει με την πλήρη, τρομακτική ιστορία του πώς υπέστη τους τραυματισμούς του.

Η σύντομη εκδοχή είναι ότι το 1989 τον λήστεψαν έξω από ένα κατάστημα και πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση. Μια σφαίρα έβαλε στη σπονδυλική στήλη του και τον παρέλυσε από το στήθος προς τα κάτω, βγάζοντας έναν πνεύμονα και αρκετά νεύρα στη διαδικασία. Ακόμα φοβισμένος για τη ζωή του καθώς οι επιτιθέμενοί του έφυγαν από τη σκηνή του εγκλήματος, κατάφερε να τραβηχτεί πέρα ​​από το πεζοδρόμιο και να κυλήσει κάτω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, όπου περίμενε αρκετές ώρες πριν φτάσει η αστυνομία και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Δεν αποτελεί έκπληξη, από τη στιγμή που η ζωή του Τζεφ ήταν ανάποδα και το να παίζεις death metal δεν ήταν πλέον η προτεραιότητα που κάποτε ήταν. Η επιβίωση ήταν τόσο σημαντική, τόσο σωματική όσο και συναισθηματική.

«Μετακόμισα σε ένα νέο διαμέρισμα ενώ συνηθίζαμε στα πάντα», θυμάται. «Ήταν σαν να βρίσκεσαι στη φυλακή για πέντε χρόνια. Ήταν μοναχικό. Περικυκλώθηκα από πόρνες, ποδηλάτες και εμπόρους ναρκωτικών. Δεν ήταν το ιδανικό περιβάλλον για κανέναν, αλλά ειδικά για κάποιον στη θέση μου. Πέρασα πέντε χρόνια κάνοντας ναρκωτικά και έπινα αλκοόλ. Ήρθα πολύ κοντά στο θάνατο, για να είμαι ειλικρινής. Τελικά, όμως, μετά από λίγη επίγνωση, ένας φίλος μου, ο οποίος ήταν επίσης σε ανάρρωση, με έπεισε ότι πρέπει να επιστρέψω στο κολέγιο. Βασικά μου είπε να μεγαλώσω.

Εάν αισθανθείτε ποτέ την ανάγκη να γυρίσετε τη ζωή σας, αφήστε τον Jeff να δώσει το παράδειγμα. Αρχικά εγκατέλειψε το ποτό και τα ναρκωτικά και στη συνέχεια δεσμεύτηκε στην εκπαίδευση, κάνοντας ένα μάθημα στο κατώτερο κολέγιο και έπειτα σπούδασε Εργασιακές Σπουδές (ένα μείγμα εργατικού δικαίου, οικονομικών και πολιτικών / εργαζομένων) στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, περνώντας τα πάντα με ιπτάμενα χρώματα. Πρόσφατα ειδικευμένος, στη συνέχεια πέρασε μια δεκαετία εργαζόμενος σε νοσοκομείο και ασχολήθηκε πολύ με την εργατική ένωση. Στην πορεία, ο Τζεφ ερωτεύτηκε, παντρεύτηκε και απέκτησε δύο παιδιά. Όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού του, η παρόρμηση να αναστηθεί και να πάρει εκεί που έμεινε η μπάντα παρέμεινε και τελικά αποδείχθηκε ακαταμάχητη.
INTERVIEW: Jeff Becerra – Possessed – The Rockpit

«Σίγουρα πάντα ήθελα να επαναφέρω τη μπάντα, αλλά υπήρχαν κάποια πράγματα που έπρεπε πραγματικά να φροντίσω πρώτα. Έπρεπε να ισιώσω τη ζωή μου με πολλούς τρόπους, και αυτό έκανα. Τώρα έχω μια οικογένεια και ένα σπίτι και, τέλος, έναν νέο δίσκο. Χρειάστηκε πολύς χρόνος για να φτάσετε εκεί, αλλά τα πράγματα είναι καλά τώρα. Ήθελα τα πάντα να είναι σωστά, οπότε υποθέτω ότι θα χρειαζόταν πάντα πολύς χρόνος Τα τελευταία 12 χρόνια ήταν βασικά μια αναζήτηση, για να βρούμε την τέλεια σύνθεση.

Έχοντας επιστρέψει επισήμως το 2007, μια επιστροφή ξεκίνησε όταν ο Jeff κλήθηκε να εκτελέσει φωνητικά καθήκοντα με το συγκρότημα του L.A. death metal, Sadistic Intent, σε ένα εξώφυλλο του κλασικού ανοιχτού του Seven Churches, The Exorcist. Εντυπωσιασμένος με τον τρόπο με τον οποίο το συγκρότημα έδωσε το δικό του κλασικό υλικό, ο Jeff αποφάσισε να ξαναζωντανεύει τη μπάντα του με τη βοήθεια των νέων συνεργατών του. Δώδεκα χρόνια και αρκετές αλλαγές στη σύνθεση αργότερα, μόνο ο ντράμερ Emilio Marquez παραμένει από αυτό το αρχικό crossover Sadistic Intent, αλλά ο τελικός στόχος του Jeff έχει επιτευχθεί σαφώς: 33 χρόνια από την τελευταία κυκλοφορία του Possessed στούντιο άλμπουμ πλήρους μήκους, αποκάλυψαν ένα απόλυτο κρανίο- ραγίζοντας τέρας με τη μορφή του Revelations Of Oblivion του 2019.
Jeff Becerra - Wikipedia, la enciclopedia libre

Η πρώτη σε μια συμφωνία τριών άλμπουμ με τη νέα ετικέτα Nuclear Blast, είναι μια άγρια ​​ανάκτηση του θανάτου death metal, γεμάτη από νέους κόλπους των ελληνικών ύμνων και αυτής της αδιαμφισβήτητης ατμόσφαιρας, με το άγριο φλοιό του Jeff μπροστά και στο κέντρο, όπως ήθελε ο Σατανάς. Αν είδατε την τρέχουσα σύνθεση στο Bloodstock το 2017, θα γνωρίζετε ακριβώς πόσο τερατώδη και καταστροφικά έγινε το συγκρότημα για άλλη μια φορά. Όπως μπορείτε να φανταστείτε για έναν άντρα που έχει υποφέρει περισσότερο από το δίκαιο μερίδιο της ατυχίας του, ο Τζεφ είναι απόλυτα ενθουσιασμένος που θα επιστρέψει και είναι πρόσφατα αποφασισμένος να δώσει στο μέταλλο μια τεράστια δόση death metal στην πιο αγνή του μορφή.

«Υπάρχουν ένα εκατομμύριο συγκροτήματα εκεί έξω που παίζουν death metal, αλλά αυτό είναι που θεωρώ death metal», καταλήγει. «Μερικά από τα συγκροτήματα εκεί είναι τόσο άγρια ​​και σκληρά, είναι σχεδόν ένα διαφορετικό στυλ μουσικής! Χαχα! Αλλά ξέρω ότι έχουμε κάνει ένα υπέροχο ρεκόρ. Ενδιαφέρομαι πραγματικά να ακούσω τι σκέφτονται όλοι γι 'αυτό; Ό, τι κι αν συμβεί, εξακολουθούμε να έχουμε. Αυτό είναι ακόμα death metal. Και η ζωή είναι καλή. "

Metal Hammer # 322 -7spymania.blogspot.com

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com