Translate

Οι πυρηνικοί σταθμοί θα μπορούσαν να κάνουν τον Άρη, και το φεγγάρι γειτονιά σας!

Four fission-based modular nuclear power stations are shown in this artist’s concept of a NASA outpost on Mars.
Four fission-based modular nuclear power stations are shown in this artist's concept of a NASA outpost on Mars.
Ο Άρης και το φεγγάρι θα μπορούσαν να είναι οι επόμενες γειτονιές εκτός του κόσμου μας για τους Αμερικανούς κάποια μέρα, πιθανώς τα επόμενα 10 χρόνια.Το Υπουργείο Ενέργειας θέλει ο ιδιωτικός τομέας να κατασκευάσει πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας που θα μας επέτρεπαν να ζήσουμε στις σκληρές συνθήκες του κόκκινου εργοστασίου και της σφαίρας της νύχτας. Η ημερομηνία στόχος για την πρώτη: το τέλος του 2026.
Ένα επίσημο αίτημα για ιδέες κυκλοφόρησε την Παρασκευή για αυτό που οι αξιωματούχοι αποκαλούν ένα σύστημα επιφανειακής ισχύος σχάσης, ανέφερε το The Associated Press. Ενεργειακοί αξιωματούχοι και επιστήμονες από τη NASA και το Εθνικό Εργαστήριο του Αϊντάχο, το οποίο διεξάγει πυρηνική έρευνα, θα αξιολογήσουν τις ιδέες και θα εγκατασταθούν σε μια εταιρεία για να συνεργαστεί.
Η κυβέρνηση χωρίζει το έργο σε δύο φάσεις: ανάπτυξη ενός σχεδιασμού αντιδραστήρα και στη συνέχεια κατασκευή δύο πρωτοτύπων - ένα για δοκιμή και ένα για αποστολή στο φεγγάρι. Η φάση οικοδόμησης απαιτεί επίσης το σχεδιασμό ενός συστήματος πτήσης και προσγείωσης για τη μεταφορά του αντιδραστήρα.
Οποιοσδήποτε σχεδιασμός πρέπει να μπορεί να λειτουργεί για τουλάχιστον μια δεκαετία και να παράγει τουλάχιστον 10 κιλοβάτ χωρίς διακοπή, πολύ κάτω από τις περίπου 11.000 κιλοβατώρες ετησίως που χρησιμοποιεί ο μέσος οικισμός, ανέφερε το AP.
Το Υπουργείο Ενέργειας εκτιμά ότι αρκετοί αντιδραστήρες θα έπρεπε να συνδεθούν για να παρέχουν αρκετή ισχύ στις οικογένειες που έχουν ρίζες στο πράσινο τυρί.
Αυτήν τη στιγμή, η κυβέρνηση θέλει απλώς έναν πυρηνικό αντιδραστήρα για εξερεύνηση ισχύος στη νότια πολική περιοχή του φεγγαριού. Το πρακτορείο δεν αναγνώρισε μια περιοχή του Άρη.
Mars
MarsAlamy Stock Photo
 MarsAlamyΜερικοί στην επιστημονική κοινότητα, ωστόσο, ανησυχούν ότι οι προδιαγραφές σχεδιασμού σε συνδυασμό με ένα συμπιεσμένο χρονοδιάγραμμα θα μπορούσαν να σημαίνουν αντιδραστήρες που χρησιμοποιούν πολύ εμπλουτισμένο ουράνιο, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης για πυρηνικά όπλα.
"Αυτό μπορεί να οδηγήσει ή να ξεκινήσει έναν διεθνή διαστημικό αγώνα για την κατασκευή και ανάπτυξη νέων τύπων αντιδραστήρων που απαιτούν πολύ εμπλουτισμένο ουράνιο", δήλωσε στο AP.
Αυτή την εβδομάδα, δύο χώρες ξεκίνησαν αποστολές στον Άρη - τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έστειλαν δορυφόρο σε τροχιά και η Κίνα έστειλε δορυφόρο σε τροχιά, καθώς και έναν προσγειωτή με ένα ρομπότ. Οι ΗΠΑ θα στείλουν ένα άλλο δρομολόγιο στον Άρη την επόμενη εβδομάδα.
/nypost.com/ - 7spymania.blogspot.com/



Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com