Translate

Η σύγκριση του μεγέθους του φεγγαριού δίνει την αίσθηση της κλίμακας του ηλιακού συστήματος


Η οπτικοποίηση του ηλιακού συστήματος στο σύνολό του απαιτεί να δημιουργηθούν πολλά περιστρεφόμενα σώματα που κινούνται συγχρονισμένα. Αλλά η κατανόηση της κλίμακας αυτών των αντικειμένων είναι εξίσου σημαντική για την ανάπτυξη μιας εικόνας του αστεριού μας συστήματος. Γι 'αυτό το παρακάτω βίντεο του YouTuber MetaBallStudios που συγκρίνει τα μεγέθη των φεγγαριών στην αστρική γειτονιά μας είναι τόσο διαφωτιστικό.

Στο βίντεο, το οποίο έρχεται μέσω του Laughing Squid, συγκρίνονται τα μεγέθη ορισμένων φυσικών δορυφόρων του ηλιακού μας συστήματος. Το βίντεο ξεκινά με το S / 2009 S 1, ένα «προωθητικό φεγγάρι» του Κρόνου πλάτους περίπου χιλίων ποδιών, και στη συνέχεια δείχνει διαδοχικά μεγαλύτερα φεγγάρια. Η σύνθεση των φεγγαριών τελειώνει με τον Ganymede, το οποίο είναι ένα φεγγάρι περίπου 3.300 μιλίων που ανήκει στον Δία.

Παρόλο που μια ανανέωση πιθανότατα δεν είναι απαραίτητη, ένα φεγγάρι ή ένας φυσικός δορυφόρος ορίζεται ως ουράνιο σώμα που περιστρέφεται γύρω από έναν πλανήτη ή έναν αστεροειδή. Σύμφωνα με τη NASA, υπάρχουν περισσότερα από 200 φεγγάρια στο ηλιακό μας σύστημα, με τους περισσότερους σε τροχιά γύρω από τους γιγάντιους πλανήτες. Ωστόσο, οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν νέα φεγγάρια. Για παράδειγμα, τον Οκτώβριο του 2019, οι αστρονόμοι ανακοίνωσαν τον εντοπισμό 20 νέων φεγγαριών γύρω από τον Κρόνο.

Όσον αφορά το γιατί το MetaBallStudios (MBS) επέλεξε να κάνει αυτό το συγκεκριμένο βίντεο σύγκρισης, είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς. Παρόλο που το MBS, που δημιουργήθηκε και διευθύνεται από έναν Ισπανό 3D animator που ονομάζεται Alvaro, προφανώς έχει την τάση να συγκρίνει παρόμοια αντικείμενα διαφορετικών μεγεθών. Η MBS στο παρελθόν, για παράδειγμα, συνέκρινε τα μεγέθη διαφόρων εικονικών αυτοκινήτων και αεροσκαφών από την ποπ κουλτούρα.

Κοιτώντας μπροστά, ο MBS λέει ότι εργάζεται σε ένα βίντεο σύγκρισης μεγέθους αστεριών για το επόμενο έργο του. Και με μια χούφτα από τα μεγαλύτερα αστέρια από την ποπ κουλτούρα στην παρακάτω εικόνα του teaser, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται να είναι ένα διασκεδαστικό βίντεο για παρακολούθηση. Αν και δεν είμαστε σίγουροι πώς θα συγκριθεί με αυτό.

 
View this post on Instagram

Starships video coming soon🐴

A post shared by MetaBallStudios ☆ (@metaballstudios_official) on

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com