Translate

ΗΠΑ! Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητά αναβολή των προεδρικών εκλογών !

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έριξε τη βόμβα προτείνοντας με tweet του να αναβληθούν οι εκλογές στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα:

«Με την πανεθνική επιστολική ψήφο (όχι ψήφο απουσίας, που είναι καλή), το 2020 θα σημαδευτεί ως η χρονιά των πιο ανακριβών και απατηλών εκλογών στην ιστορία. Θα είναι μεγάλη ντροπή για τις ΗΠΑ. Μήπως να αναβάλουμε τις εκλογές ώσπου οι άνθρωποι να μπορούν σωστά, με ασφάλεια να ψηφίσουν;»

Η επιστολική ψήφος έχει βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Τραμπ και αριστερών, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που η κόντρα αφήνει κορυφώνεται με δηλώσεις τέτοιου τύπου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος φοβάται πως με την επιστολική ψήφο θα υπάρξουν φαινόμενα νοθείας αλλοιώνοντας όπως είναι φυσικό το αποτέλεσμα των κρίσιμων εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Προ μερικών ωρών, πάλι μέσω twitter, ο Ντ.Τραμπ είχε αναρτήσει ένα πολύ χρήσιμο βίντεο δίνοντας στους ακολούθους του στα social media να καταλάβουν τι εστί επιστολική ψήφος:

Ήδη τις επόμενες ώρες αναμένεται θύελλα αντιδράσεων μετά την δήλωση-απειλή του επικεφαλής της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ.

Καταρρέει ο Dow Jones

Αμέσως μετά την ανάρτηση του προέδρου, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε πτώση, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να υποχωρεί κατά 172,15 μονάδες ή -0,65% με το άνοιγμα, και τον Nasdaq να χάνει 92,82 μονάδες ή -0,88%.

«Ένας εν ενεργεία πρόεδρος διαδίδει ψέματα και προτείνει την καθυστέρηση των εκλογών για να κρατηθεί ο ίδιος στην εξουσία», ήταν η πρώτη αντίδραση του Δημοκρατικού βουλευτή Νταν Κίλντι, επίσης στο Twitter. «Μην το αφήσετε να συμβεί. Όλοι οι Αμερικανοί –Ρεπουμπλικάνοι, Ανεξάρτητοι και Δημοκρατικοί– θα πρέπει να καταδικάσουν την παρανομία του προέδρου και την πλήρη περιφρόνησή του στο Σύνταγμα», πρόσθεσε.

Ο γερουσιαστής Τομ Άνταλ, επίσης δημοκρατικός, τόνισε ότι «δεν υπάρχει κανένας τρόπος» να καθυστερήσει ο Τραμπ τις εκλογές. «Ας μην τον αφήσουμε να μας αποσπάσει την προσοχή από την ανικανότητά του (στην αντιμετώπιση) της Covid19», συνέχισε.

Ο ανεξάρτητος εκλογικός αναλυτής Κάιλ Κόντικ, του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, σχολίασε ότι η ανάρτηση του Τραμπ φαίνεται να εντάσσεται στο πλαίσιο της συνήθους προσέγγισής του όταν θέλει να αποσπάσει την προσοχή των ψηφοφόρων από τα «άσχημα νέα», στη συγκεκριμένη περίπτωση την κατακρήμνιση του ΑΕΠ.

Υπενθύμισε και αυτός ότι ο Λευκός Οίκος δεν μπορεί να αλλάξει την ημερομηνία των εκλογών χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου. Να σημειωθεί ότι η προεδρική ανάρτηση έγινε λίγα λεπτά αφότου ανακοινώθηκε η ιστορική «βουτιά» του αμερικανικού ΑΕΠ κατά -32,09% κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com