Translate

Διαστημικές ταχύτητες 5G προβλέπει το SpaceX: 100 Mb / s από το Starlink

SpaceX launched more Starlink satellites on Falcon 9, and three ...

advanced-television.com  - 7spymania. -  Η SpaceX ξεκίνησε έναν στρατιωτικό δορυφόρο της Νότιας Κορέας στις 20 Ιουλίου, και μόλις 8 λεπτά μετά την εκτόξευση έπεσε το πρώτο στάδιο του Falcon 9 σε ένα σημείο που προσγειώθηκε στην πλωτή φορτηγίδα  («Just Read The Instructions»)   Αυτή ήταν η 12η κυκλοφορία φέτος για το SpaceX.
Έμειναν ικανοποιημένοι με την ανάκτηση του ακριβού πυραύλου, τα δύο σκάφη ανάκτησης της SpaceX («GO Ms. Tree» και «GO Ms. Chief»)που κατάφεραν επίσης να συλλέξουν τις δύο εκθέσεις πυραύλων αξίας περίπου 6 εκατομμυρίων δολαρίων ανά ζευγάρι. Παρεμπιπτόντως, αυτή η εκτόξευση για τον δορυφόρο της Νότιας Κορέας αντιπροσώπευε ένα ρεκόρ σε χρόνο ανακύκλωσης, μόλις 51 ημερών από τότε που πέταξε ο πύραυλος εκτόξευσης, και περίπου δύο εβδομάδες γρηγορότερος από την ανάκαμψη των 63 ημερών στον προηγούμενο κάτοχο ρεκόρ, έναν πύραυλο SpaceX που χρησιμοποιήθηκε Φεβρουάριος.

Η επόμενη εκτόξευση, στα τέλη Ιουλίου, θα μεταφέρει 57 ακόμη δορυφόρους Starlink (συν λίγα μικρά ''καλεσμένα'') και η ομάδα του Elon Musk σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένα ενισχυτή που έχει ήδη πετάξει πέντε φορές, μια άλλη χρήση του εξοπλισμού του από την εγγραφή SpaceX.

Εν τω μεταξύ, η ομάδα Starlink της Elon Musk εργάζεται επίσης στο κιτ λήψης εδάφους που θα επιτρέψει στους καταναλωτές να «συνδέσουν και να παίξουν» και να συνδεθούν στο Starlink
Οι φήμες που προέρχονται από την πηγή δείχνουν ότι το πιάτο / κεραία θα έχει διαστάσεις μόλις 19ίντσες ”(περίπου 48 cm). Ο Musk έχει κάνει Tweet ότι η κεραία θα ενσωματώνει κινητήρες για αυτόματη προσαρμογή στην καλύτερη γωνία θέασης.

Ο Musk είπε επίσης ότι το πιάτο / κεραίες θα είναι εύκολο για τους πελάτες-καταναλωτές. 
 Σίγουρα, εάν πρόκειται για κήπο ή αίθριο, αλλά υψηλότερο από το ισόγειο ενός κτηρίου, θα χρειαστούν δυνητικά σκάλες ανύψωσης. Οι ειδικοί λένε ότι ένας δορυφόρος Starlink θα είναι ορατός στον ουρανό για περίπου 18 λεπτά περίπου, πράγμα που σημαίνει ότι η κεραία / το μόντεμ του χρήστη θα μπορούσε να εργαστεί σκληρά για να «πιάσει» τα γενικά σήματα και ενδεχομένως να δημιουργήσει πιθανά προβλήματα στη φθορά και την αξιοπιστία.

Ο Tim Farrar της TMF Associates, στενός οπαδός των σχεδίων της Starlink, λέει ότι οι ρυθμιστές της Nebraska ενημερώθηκαν πρόσφατα από την Starlink ότι θα μπορούσαν να είναι δυνατές ταχύτητες λήψης 100 Mb / s (και 40 Mb / s μεταφορτώσεις) ανάλογα με την πυκνότητα της ζήτησης και τον αριθμό των δορυφόρων σε τροχιά. "Το ερώτημα είναι, πόσα άτομα μπορούν να πάρουν 100 Mb / s;" Ρώτησε ο Φαράρ.

Η επόμενη ερώτηση θα είναι εαν μεγάλο μέρος του πλανήτη  θα εξυπηρετήθει από το Starlink; 
Αυτό δεν είναι καθόλου σαφές αυτήν τη στιγμή. Γνωρίζουμε ότι το Starlink θα εξυπηρετεί την Αλάσκα και ίσως άλλες τοποθεσίες στις Βόρειες ΗΠΑ και τον Καναδά αυτό το καλοκαίρι / φθινόπωρο.
 Ο στόχος, που βασίζεται σε προηγούμενα σχόλια, είναι να προσφέρει σχεδόν παγκόσμια κάλυψη «του πληθυσμού» μέχρι το 2021. Το πλήρες συμπλήρωμα τουλάχιστον 12.000 δορυφόρων - και ο Musk έχει υποβάλει αρχειοθέτηση για έως και 42.000 δορυφόρους - και καλύπτει εντελώς τον πλανήτη έως το 2027 και σε προσιτές τιμές.

Επιπλέον, το σχέδιο απαιτεί τη σύνδεση «νέου στυλ» με αυτοκίνητα και φορτηγά και συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων της Musk για αυτόνομα οχήματα αυτο-οδήγησης!!
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com