Translate

Το βίντεο ισχυρίζεται ότι ο μικρός αστεροειδής "2018 VP1" έρχεται τον Νοέμβριο, αλλά οι ειδικοί 'ζυγίζουν' καλά την πληροφορία


Ένα βίντεο στο Youtube ισχυρίζεται για μια πρόβλεψη αντικειμένων κοντά στη Γη (NEOs)near earth objects, δείχνει ότι ένα από αυτά ενδέχεται να χτυπήσει τη Γη τον Νοέμβριο.
Ο ιστότοπος του Jet Propulsion Laboratory website  δείχνει τα αντικείμενα κοντά στη Γη και την προβλεπόμενη απόσταση από τη Γη καθώς περνούν.

jpl
Asteroid forecast for November 2, 2020 from Jet Propulsion Laboratory

Στις 2 Νοεμβρίου 2020, ένα αντικείμενο με την ονομασία "2018 VP1" αναμένεται να προσεγγίσει πολύ τη Γη. Το βίντεο είναι λίγο στα μαθηματικά του. Παρόλα αυτά, ο Mike Murray του Delta College Planetarium στο Bay City, λέει ότι δεν ανησυχείτε.

Πρώτον, πώς λειτουργεί το εύκολο μαθηματικό. Η ελάχιστη απόσταση από τη Γη προβλέπεται να είναι 0,02 φορές η απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης. Η απόσταση από το φεγγάρι είναι σχεδόν 239.000 μίλια. Έτσι 0,02 φορές η απόσταση είναι 4.780 μίλια. Το βίντεο λέει ότι μπορεί να νομίζετε ότι σε αυτόν τον απόσταση ο αστεροειδής θα χάσει τη Γη. Ο αφηγητής επισημαίνει σωστά ότι η απόσταση αυτού του αντικειμένου από τη Γη μετράται στο κέντρο της γης. Η διάμετρος της Γης είναι περίπου 7.900 μίλια. Έτσι, η μισή απόσταση της διαμέτρου της γης είναι 3.950 μίλια. Ακόμα κι αν το αντικείμενο βρισκόταν σε απόσταση 4.780 μιλίων από το κέντρο της γης, θα μας λείπει ακόμα.

Αλλά εδώ είναι η πραγματική σέσουλα από έναν ειδικό - αστρονόμο Mike Murray. Λέει πρώτη ματιά στο επίπεδο εμπιστοσύνης. Το επίπεδο εμπιστοσύνης κατατάσσεται στο 7 σε κλίμακα από 0 έως 9. Η ανάγνωση του 0 είναι πολύ σίγουρη και η ανάγνωση του 9 είναι πολύ αβέβαιη. Έτσι, η πρόβλεψη του μονοπατιού αυτού του αστεροειδούς είναι ακόμα πολύ αβέβαιη.

Ο Murray λέει ότι ακόμα κι αν ο αστεροειδής ερχόταν κατευθείαν στη Γη, δεν θα πανικοβληθεί - για αρκετούς λόγους. Πρώτον, ο αστεροειδής είναι πολύ μικρός σε απόσταση μόλις 6 μέτρων. Αυτός ο αστεροειδής θα πρέπει να είναι 20 φορές μεγαλύτερος για να προκαλέσει μεγάλη ζημιά σε μια πόλη. Αυτό συμβαίνει αν ο αστεροειδής συγκρατηθεί ακόμη και σε ένα κομμάτι και χτυπήσει τη γη. Ο Murray λέει ότι οι περισσότεροι αστεροειδείς εκρήγνυται εισερχόμενοι στην ατμόσφαιρα της Γης ή διαλύονται σε πολλά μικροσκοπικά κομμάτια.

Έτσι, προς το παρόν, δεν χρειάζεται να αρχίσετε να προετοιμάζεστε για μια καταστροφή.

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com