Translate

Το δορυφορικό πρόγραμμα SpaceX στο Διαδίκτυο με τη χρήση του 5G αντιμετωπίζει προβλήματα!

Μετά το 5G, τι έρχεται;

Ακόμα και όταν η SpaceX σκοπεύει να ξεκινήσει μια άλλη ομάδα δορυφόρων στην προσπάθειά της να παρέχει εξαιρετικά γρήγορη διαδικτυακή υπηρεσία από την τροχιά των δορυφόρων του 5G, το σχέδιο της εταιρείας αντιμετωπίζει παρεμβολές στο έδαφος.
Οι αντίπαλοι, όπως η Dish Network Corp. και η RS Access LLC, θέλουν να χρησιμοποιήσουν μερικά από τα ίδιες συχνότητες με το SpaceX για το δορυφορικό πρόγραμμα του internet για να ξεκινήσουν οι επίγειες υπηρεσίες 5G. 
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών, αποφασίζοντας πώς να χρησιμοποιήσει το φάσμα, θα δώσει πλεονέκτημα στο Διαστημικό Διαδίκτυο ή στο επίγειο 5G - ή με κάποιο τρόπο να βρει έναν τρόπο να ικανοποιήσει όλους.

Η απόφαση «θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μήνυμα για τους επενδυτές και όλους τους άλλους σχετικά με το πού πρέπει να τοποθετήσουν τα στοιχήματά τους», δήλωσε ο Tim Farrar, αναλυτής της βιομηχανίας δορυφόρων και τηλεπικοινωνιών της TMF Associates.

Ο αγώνας για το φάσμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουάσινγκτον δείχνει ότι ο Elon Musk του SpaceX αντιμετωπίζει πολιτικές προκλήσεις του παλιομοδίτικου είδους, ακόμη και όταν η εταιρεία του είναι έτοιμη να ξεπεράσει ένα άλλο τεχνολογικό εμπόδιο με την επερχόμενη εκτόξευση του πυραύλου Falcon 9 με 57 δορυφόρους για το σχέδιο Διαδικτύου που ονομάζεται Starlink. .

Διακυβεύεται ο αγώνας ραδιοφάσματος είναι ποιος μπορεί να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για ευρυζωνική σύνδεση καθώς οι καταναλωτές κόβουν τα καλώδια της παραδοσιακής καλωδιακής και δορυφορικής τηλεόρασης και αναζητούν όλο και περισσότερο Wi-Fi για εργασία από το σπίτι, παρακολούθηση προγραμμάτων και παιχνίδι. Ο αριθμός των δικτυακών συσκευών των ΗΠΑ θα φτάσει τα 4,6 δισεκατομμύρια έως το 2023 από 2,7 δισεκατομμύρια το 2018, δήλωσε η Cisco Systems Inc. στην ετήσια έκθεσή της στο Διαδίκτυο.

Για να ικανοποιήσει τη ζήτηση, η Dish και η RS Access, μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών που χρηματοδοτείται από την εταιρεία επενδύσεων του δισεκατομμυριούχου Michael Dell, MSD Capital, θέλουν η FCC να αναλάβει δράση. Το Dish από το 2016 είχε ένα αίτημα ενώπιον της επιτροπής για να ανοίξει το φάσμα που είναι γνωστό ως Ζώνη 12 GHz σε κινητές ευρυζωνικές συνδέσεις, αντί να το κρατήσει μόνο για δορυφορικές υπηρεσίες.

Η αναφορά εξασθενούσε, αν και η αυξανόμενη ζήτηση για φάσμα 5G, και τα δορυφορικά σχέδια του SpaceX, το έφεραν έξω από τα mothballs.

Η ζώνη των 12 GHz είναι «απαραίτητη» για το σχέδιο Starlink που προβλέπει περίπου 4.400 δορυφόρους που περιβάλλουν τον κόσμο για παροχή υπηρεσιών Διαδικτύου, δήλωσε η SpaceX στην FCC σε μια κατάθεση στις 4 Ιουνίου. Η μπάντα δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για επίγεια 5G, είπε η εταιρεία.

Επιπλέον, η SpaceX ζήτησε από την FCC να αφήσει περισσότερους από 2.800 από τους δορυφόρους του να βρίσκονται σε τροχιά πιο κοντά στη γη από ό, τι επιτρέπεται αυτήν τη στιγμή, εν μέρει, έτσι ώστε τα σήματα διαδικτύου να φτάνουν στους πελάτες γρηγορότερα.

Το αίτημα για μείωση της τροχιάς και η αντίθεση του SpaceX να επιτρέψει 5G στη ζώνη 12 GHz, ώθησε την πρόσβαση Dish και RS να ωθήσει πίσω.

Εάν το SpaceX φτάσει στο δρόμο του, θα υποφέρουν οι επίγειες 5G και οι υπάρχουσες υπηρεσίες όπως η δορυφορική τηλεόραση, ανέφεραν οι εταιρείες στην FCC. Ζητούν από την επιτροπή να απορρίψει γρήγορα το αίτημα τροχιάς του SpaceX και να ξεκινήσει μια ρύθμιση για να σταθμίσει το άνοιγμα της μπάντας για 5G.

"Η προτεινόμενη τροποποίηση άδειας της SpaceX θα μετατρέψει τη ζώνη των 12 GHz σε μια έκταση 5G για το άμεσο μέλλον", δήλωσε η RS Access στην FCC σε ένα αρχείο 11 Ιουνίου.

Ένας εκπρόσωπος της FCC αρνήθηκε να σχολιάσει τι θα κάνει η επιτροπή. Το ΄΄πιάτο΄΄ αρνήθηκε να σχολιάσει. Το SpaceX δεν απάντησε σε αιτήματα για σχόλιο.

Ο V. Noah Campbell, Διευθύνων Σύμβουλος της RS Access, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η ζώνη των 12 GHz είναι κρίσιμη για την ευρυζωνική σύνδεση επειδή «θα υπερδιπλασίασε τον αγωγό συχνότητας της μεσαίας ζώνης FCC για υπηρεσίες 5G».

Η SpaceX εξέτασε ένα προγραμματισμένο απόγευμα την Παρασκευή και θα ανακοινώσει μια νέα ημερομηνία-στόχο, σύμφωνα με την εταιρεία στο Twitter. «Η ομάδα χρειάστηκε επιπλέον χρόνο για τις πληρωμές πριν από την κυκλοφορία», δήλωσε ο SpaceX.

Κίνηση 5G
Η ζώνη 12 GHz είναι εγκεκριμένη για δορυφορικές επικοινωνίες, δορυφορική τηλεόραση και σταθερές - σε αντίθεση με τις κινητές - ευρυζωνικές λειτουργίες. Η χρήση της μπάντας έχει καθυστερήσει, ωστόσο, επειδή οι εταιρείες λένε ότι η FCC έχει υπερβολικά περιοριστικούς κανόνες.

Το 2016, η Dish και ορισμένοι μικρότεροι πάροχοι ευρυζωνικών υπηρεσιών στόχευαν στην τόνωση της χρήσης της ζώνης ζητώντας από την FCC να τροποποιήσει τις άδειες 12 GHz, ώστε να μπορούν να τις χρησιμοποιούν για υπηρεσίες 5G.

Καθώς οι προσπάθειες του SpaceX ενέτειναν τη συζήτηση για την αναφορά του 2016, οι ομάδες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών μπήκαν στη μάχη, υποστηρίζοντας το Dish.

«Με την επερχόμενη επικοινωνία να μετατοπίζεται σε 5G και την αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για ταχύτερες και πιο αξιόπιστες ασύρματες υπηρεσίες, είναι απαραίτητο να διατίθεται πρόσθετο φάσμα για εμπορική χρήση», τρεις εμπορικοί όμιλοι τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένης της INCOMPAS, η οποία θεωρεί το Dish ως μέλος και ομάδες δημοσίου συμφέροντος New America and Public Knowledge, έγραψε σε επιστολή της 26ης Μαΐου προς την FCC.

Η άδεια που αναζητά ο Dish θα μπορούσε να τη βοηθήσει να δημιουργήσει το δικό της δίκτυο 5G. Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές έχουν επιδιώξει έναν τέτοιο πρόσθετο ανταγωνισμό για την αντιστάθμιση πιθανών ζημιών από την εξαγορά της Sprint Corp. από την T-Mobile US Inc. νωρίτερα αυτό το έτος.

Η τροποποίηση των αδειών 12 GHz θα ανταποκρίνεται επίσης στις κλήσεις της βιομηχανίας ασύρματων δικτύων για το FCC να ανοίξει περισσότερα κύματα αέρα μεσαίας ζώνης για 5G.

Τα δίκτυα επόμενης γενιάς θα βασίζονται σε ένα συνδυασμό Η/Μκυμάτων αέρα υψηλού, μεσαίου και χαμηλού εύρους. Η εταιρεία σχεδιάζει επί του παρόντος να δημοπρατήσει περίπου 350 MHz μεσαίων κυμάτων αέρα για να υποστηρίξει δίκτυα 5G, πολύ κάτω από αυτό που άλλες χώρες όπως η Κίνα, η Νότια Κορέα!
news.bloomberglaw.com/ -7spymania.blogspot.com/2020/06/
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com