Translate

Amazon «Ring»


Amazon «Ring»

Το έξυπνο κουδούνι με κάμερα της Amazon «Ring», συνεργάζεται με την αστυνομία κι έχει αλλά και πωλεί, τον έλεγχο του τι λες.
Το Ring διαμορφώνει τις επικοινωνίες των αστυνομικών υπηρεσιών με τις οποίες συνεργάζεται. Οι κριτικοί του, λένε ότι δημιουργεί ένα κερδοσκοπικό ιδιωτικό δίκτυο παρακολούθησης των πολιτών.

Η «Ring» η εταιρεία της Amazon με τα έξυπνα κουδούνια, έχει ειδικές κάμερες, παρακολουθώντας εκατοντάδες χιλιάδες πόρτες-εισόδους, σε όλες τις ΗΠΑ. Κρατάει αρχείο με το τι λέει η τοπική αστυνομία σε απευθείας σύνδεση. Τα αρχεία που λήφθηκαν ύστερα από ένα αίτημα πληροφοριών, δείχνουν πώς η Ring χρησιμοποιεί εταιρικές συνεργασίες, για να διαμορφώσει τις επικοινωνίες των αστυνομικών τμημάτων με τα οποία συνεργάζεται, κατευθύνοντας τα δελτία τύπου των τμημάτων αυτών, τις αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και τα σχόλια τους, σε δημόσιες αναρτήσεις.
Η Ring, η οποία αποκτήθηκε από την Amazon το 2018, πουλάει έξυπνα κουδούνια που επιτρέπουν στους χρήστες τους, να παρακολουθούν το κατώφλι τους εξ αποστάσεως και να χρησιμοποιούν την «Γείτονες με Ring», μια συνοδευτική εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν πλάνα που μεταφορτώνονται από άλλους ιδιοκτήτες Ring.
Τους τελευταίους μήνες, η Ring συνεργάζεται με εκατοντάδες υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ, προσφέροντας στα τμήματα πρόσβαση στην πλατφόρμα της με αντάλλαγμα την προσέγγιση των κατοίκων. Η Ring αναφέρει ότι το πρόγραμμα δίνει στην αστυνομία περισσότερους πόρους για την επίλυση εγκλημάτων, ενώ οι επικριτές της φοβούνται ότι η εταιρεία δημιουργεί αθόρυβα, ένα κερδοσκοπικό ιδιωτικό δίκτυο παρακολούθησης. Η εξουσία του Ring στις επικοινωνίες των αστυνομικών τμημάτων με τους πολίτες που υπηρετούν, είναι απλώς η τελευταία απορία, σχετικά με τις λειτουργίες της εταιρείας.
Ο Αντριου Φέργκιουσον, καθηγητής νομικής και συγγραφέας του The Rise of Big Data Policing, δήλωσε ότι έχει αυξηθεί η επιρροή της εταιρείας τεχνολογίας στο αστυνομικό έργο την τελευταία δεκαετία, αλλά η διαμόρφωση της γλώσσας μάρκετινγκ εντός των αστυνομικών τμημάτων, αντιπροσωπεύει ένα νέο επίπεδο «στρέβλωσης του κανόνα δημόσιας ασφάλειας». «Η αστυνομία δεν πρέπει να έχει διπλή αφοσίωση σε μια ιδιωτική εταιρεία και τους πολίτες ταυτόχρονα – η πίστη της θα πρέπει να είναι εξολοκλήρου προς τους πολίτες. Κάθε είδους θόλωση αυτής της γραμμής, μας κάνει να αμφισβητούμε αυτήν την αφοσίωση.» αναφέρει.
εικ. επάνω: Η εταιρεία, η οποία εξαγοράστηκε από την Amazon το 2018, πουλά έξυπνα κουδούνια σπιτιών, που επιτρέπουν στους χρήστες τους να παρακολουθούν την είσοδο του σπιτιού τους, απομακρυσμένα. Photograph: Samuel Gibbs/ The Guardian
Πως η Amazon ελέγχει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των τοπικών αστυνομικών τμημάτων.
Στο Pittsburg του Kansas, μια πόλη κοντά στα σύνορα του Missouri με πληθυσμό 20.000 ανθρώπους, ανακοίνωσε δημοσίως την συνεργασία της με την Ring στις 22 Απριλίου του 2019. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε ο Guardian, δείχνουν ότι η Ring παρουσίασε για πρώτη φορά στο τμήμα τον Δεκέμβριο του 2018, κάνοντας προσφορές, συμπεριλαμβανομένων εκπτώσεων σε συσκευές και στέλνοντας στην αστυνομική δύναμη μια δωρεάν συσκευή $200 για κάθε 20 διαδικτυακές λήψεις, της εφαρμογής Neighbors (Γείτονες με Ring). Αυτοί οι τύποι συμφωνιών, είναι μια κοινή πρακτική για την εταιρεία, η υποβολή εκθέσεων από την Motherboard έχει δείξει ότι αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας για την ανάπτυξη του κοινού της εφαρμογής της.
Στις 28 Φεβρουαρίου, μόλις η αστυνομία του Pittsburg έτρεξε το πρόγραμμα, η Ring έστειλε στο τμήμα ένα πρότυπο δελτίου τύπου και σημείωσε πως το τελικό ανακοινωθέν, θα πρέπει να εγκριθεί από την Ring πριν από την δημοσιοποίηση. Ο εκπρόσωπος της Ring, έστειλε επίσης εγκεκριμένα από την Amazon πληροφοριακά στοιχεία για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση του προγράμματος Ring.
«Θυμηθείτε όπως να βεβαιωθείτε, ότι αναφέρετε το υποκατάστημα σας / Κείμενο συνδέσμου για να προσπαθήσετε και να έχετε έτσι τους πολίτες σας να κατεβάσουν την εφαρμογή «Γείτονες με Ring»» είπε στις 12 Μαρτίου. «Θα ήθελα να συστήσω την εκ νέου δημοσίευση αυτών των συνδέσμων στις σελίδες σας κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, μία φορά τον μήνα για να συμμετάσχουν εκ νέου και να κατεβάσουν την εφαρμογή!»
Στις 25 Απριλίου, εκπρόσωπος της Ring επαίνεσε τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με την εν λόγω συνεργασία και ενθάρρυνε για ακόμη περισσότερο. «Ας κρατήσουμε αυτήν την αλληλεπίδραση της κοινότητας ισχυρή!» είπε. «Ας ελπίσουμε ότι, το τμήμα μπορεί να κάνει έναν τόνο ανθρώπων να κατεβάσουν το Neighbors App από τον συγκεκριμένο σύνδεσμο σας!»
Emails μεταξύ της Ring και των αστυνομικών υπαλλήλων στην κομητεία Gwinnett, στην Γεωργία – ένας νομός κοντά στην Ατλάντα με πληθυσμό περίπου 900.000 – παρουσιάζουν ένα παρόμοιο χειρόγραφο.
Η Ring επικοινώνησε για πρώτη φορά με το τμήμα τον Αύγουστο του 2018 και η αστυνομία ενέκρινε την συνεργασία τον Μάιο του 2019. Η Ρίνγκ δώρισε 80 έξυπνα κουδούνια στην αστυνομία, αξίας 15.920 δολαρίων. Επεξεργάστηκε σε μεγάλο βαθμό το δελτίο τύπου σχετικά με το πρόγραμμα, αφαιρώντας μια πρόταση που έλεγε ότι «η εταιρεία θα δωρίσει 80 Ring έξυπνα κουδούνια, αξίας 15.920 δολαρίων, τα οποία η εταιρεία θα δωρίσει και θα βοηθήσει στην εγκατάσταση τους».
Η Ring άλλαξε επίσης διατύπωση από το αστυνομικό τμήμα που έγραφε ότι “το τμήμα θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση σε βίντεο που υποβάλλονται από τους συνδρομητές του Ring” σε: «το τμήμα θα συμμετάσχει και θα ενταχθεί στις υφιστάμενες συνομιλίες εγκλημάτων και ασφάλειας, με τους κατοίκους της περιοχής». Η Ring διέγραψε επίσης μια πρόταση που έλεγε «η αστυνομία δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε βίντεο ζωντανής ροής», αλλάζοντας την σε «η αστυνομία δεν θα έχει πρόσβαση σε κάμερες, ζωντανά πλάνα ή δεδομένα χρηστών».
Η Ring επεξεργάστηκε σε μεγάλο βαθμό ένα δελτίο τύπου του αστυνομικού τμήματος της Gwinnett (εικ. κάτω), σχετικά με την εταιρική σχέση μεταξύ της εταιρείας και της επιβολής του νόμου.
Ο εκπρόσωπος της Ring, προσφέρθηκε επίσης να προωθεί τις ειδοποιήσεις από την αστυνομία της κομητείας Gwinnett, απευθείας στην facebook σελίδα που ανήκει στην Amazon, μοιράζοντας έτσι φωτογραφίες ανθρώπων που δεν είχαν ακόμη κατηγορηθεί για κάποιο έγκλημα δημοσίως. Ενας εκπρόσωπος από το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Gwinnett, δήλωσε πως εκτός από το Ring, δημοσιεύει συχνά εικόνες και βίντεο υπόπτων εγκλημάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να βοηθήσει στην αναγνώρισή τους για ποινική δίωξη. Το Gizmodo τεκμηρίωσε παρόμοιες συμφωνίες μεταξύ της εταιρείας και αστυνομικών τμημάτων στην Καλιφόρνια, την Φλόριντα και το Τέξας.
«Η Ring παρέχει δείγμα-πρότυπο διαδικτυακού κοινωνικού περιεχομένου για να χρησιμοποιήσουν τα αστυνομικά τμήματα κατά την διακριτική τους ευχέρεια, προς ενημέρωση των δικαιοδοσιών τους, σχετικά με τις συνεργασίες τους με την Ring» δήλωσε μια εκπρόσωπος της εταιρείας. «Η Ring απαιτεί να εξετάζουμε τα δελτία τύπου και οποιαδήποτε μηνύματα πριν από την κοινοποίηση τους, για να εξασφαλιστεί ότι η εταιρεία, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες μας, εκπροσωπούνται με ακρίβεια» πρόσθεσε.
Η παροχή συμβουλών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την Amazon, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Email μεταξύ των εκπροσώπων της Ring και της αστυνομίας του Πίτσμπουργκ, δείχνουν ότι η επιχείρηση συνέχισε να διαμορφώνει την ρητορική της αστυνομίας on-line, μήνες μετά από την έναρξη της συνεργασίας. Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο εκπρόσωπος ενθαρρύνει τους αξιωματικούς, να πουν στους ντόπιους περισσότερα για τα στατιστικά στοιχεία του εγκλήματος. «Ήθελα απλώς να έρθω σε επικοινωνία και να πω καλή δουλειά με την απάντηση που δώσατε στην neighbors app, σχολιάζοντας σχετικά με το έγκλημα που ανεβαίνει κλπ» λέει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Αυτό είναι το ακριβές σχόλιο που οι κάτοικοι πρέπει να δουν να έρχεται απευθείας από το αστυνομικό τμήμα, για να θέσει τα πράγματα σε προοπτική.»
Σε μια άλλη θέση, ένας εκπρόσωπος της Ring, λέει στην αστυνομία να σχολιάζει συχνότερα σε αναρτήσεις σχετικές με το έγκλημα, για να ενθαρρύνει τους χρήστες να αναφέρουν στην εφαρμογή «Γείτονες» όταν βλέπουν έγκλημα να διαπράττεται στην γειτονιά. «Αυτή ακριβώς είναι η αλληλεπίδραση που πρέπει να βλέπει η κοινότητά σας», είπε σε έναν αξιωματικό ο οποίος σχολίασε μια ανάρτηση για μια γυναίκα της οποίας το αυτοκίνητο είχε διαρρηχθεί.
Εικ. κάτω: Emails μεταξύ των αντιπροσώπων της Ring και της αστυνομίας του Πίτσμπουργκ δείχνουν ότι η εταιρεία συνέχισε να διαμορφώνει την ρητορική της αστυνομίας στο διαδίκτυο. Φωτογραφία: Facebook.
Ενας εκπρόσωπος της αστυνομίας του Πίτσμπουργκ είπε ότι το προϊόν της Ring και η εφρμογή “Neighbors” (Γείτονες), αντιπροσωπεύουν μια επέκταση της διάδοσης πληροφοριών και των προσπαθειών αναφοράς του εγκλήματος στην γενική κοινότητα.
«Αναγνωρίζουμε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένας τεράστιος και εύκολα προσβάσιμος μηχανισμός δημόσιων επικοινωνιών και προσπαθούμε να εμπλέξουμε ανοιχτά την κοινότητα μέσω όσο το δυνατόν περισσότερων πλατφορμών, για να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να εμπλακούν και να αναφέρουν κάποιο έγκλημα ή μια ύποπτη δραστηριότητα» δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Το Ring, είναι μια άλλη κοινωνική πλατφόρμα μέσων ενημέρωσης, μέσω της οποίας μπορούμε να επικοινωνούμε και να μοιραζόμαστε πληροφορίες με την κοινότητα και να προωθούμε καλύτερη διαφάνεια.»
Ο Αντριου Φέργκιουσον, καθηγητής νομικής, δήλωσε ότι η γλώσσα μέσω της οποίας η Ring ενθαρρύνει τα αστυνομικά τμήματα να εμπορεύονται τα προϊόντα της σε ιδιώτες, αλλάζει την σχέση μεταξύ των πολιτών και της αστυνομίας.
«Ο σκοπός γι’ αυτό το είδος του σχολιασμού, είναι να τροφοδοτήσει μια αφήγηση ότι αυτές οι συσκευές είναι αποτελεσματικές στην διακοπή του εγκλήματος, ότι υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και έτσι οι άνθρωποι χρειάζονται αυτές τις συσκευές και η αστυνομία υποστηρίζει ένα συγκεκριμένο εμπορικό σήμα καμερών πάνω από άλλα εμπορικά σήματα. Ολα αυτά είναι αμφισβητήσιμες επιλογές για έναν οργανισμό δημόσιας ασφάλειας, που θα πρέπει να έχει πρωταρχικό σκοπό την εξυπηρέτηση της δημόσιας ασφάλειας κι όχι της εταιρικής εμπορίας.» είπε.
Αυτά τα είδη των αλληλεπιδράσεων «υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην επιβολή του νόμου», δήλωσε ο Matt Cagle, ένας δικηγόρος τεχνολογίας και πολιτικών ελευθεριών, για την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών. «Είναι συγκλονιστικό να βλέπουμε μια ιδιωτική εταιρεία να υπαγορεύει τι θα πουν οι δημόσιοι αξιωματούχοι στα μέλη της κοινότητας, για θέματα δημόσιας ασφάλειας. Η Ring λογοδοτεί στους μετόχους της Amazon και η αστυνομία υποτίθεται ότι θα λογοδοτήσει στο κοινό. Αυτή είναι η βασική ένταση σε αυτές τις σχέσεις.» ανέφερε.
Οι υπερασπιστές της ιδιωτικότητας της ζωής, θέλουν την αστυνομική επιτήρηση μακριά από το κατώφλι μας.
Η Ring είχε μερίδιο 97% στην αγορά έξυπνων κουδουνιών-κάμερας από το 2018, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς, NPD group. Η εταιρεία είχε περισσότερους από ένα εκατομμύριο πελάτες στις ΗΠΑ όταν εξαγοράστηκε από την Amazon το 2018. Ενας χάρτης των υφιστάμενων χρηστών στην κομητεία Gwinnett από κοινού με την εταιρεία με την αστυνομική δύναμη, έδειξε εκατοντάδες κάμερες στον νέο τομέα εταιρικής σχέσης. Εικ. κάτω: Χάρτης των χρηστών της Ring στην κομητεία Gwinnett που μοιράζεται από την εταιρεία με το ασ. τμήμα, κι έδειξε τις εκατοντάδες των φωτογραφικών μηχανών. Φωτογραφία: Ring
Η εταιρεία Ring έχει δημιουργήσει τώρα συνεργασίες με περισσότερες από 400 αστυνομικές δυνάμεις σύμφωνα με την Washington Post, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών σχέσεων με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλες τις ΗΠΑ, σε μέρη όπως η Φλόριντα, η Βιρτζίνια, η Ατλάντα, η Καλιφόρνια και το Τέξας.
Η Ring είπε ότι η αστυνομία δεν έχει αυτόματα πρόσβαση σε ροές βίντεο των Ring. Η επιβολή του νόμου έχει πρόσβαση σε μια πύλη και στην συνέχεια, πρέπει να ζητήσει πληροφορίες απευθείας από τους χρήστες της εφαρμογής Neighbors, αν θέλει να παρακολουθήσει υλικό. Η Ring λέει ότι δεν μοιράζεται πληροφορίες με την επιβολή του νόμου, εκτός αν συναινεί ένας χρήστης.
Ωστόσο, οι συνεργασίες της εταιρείας με την επιβολή του νόμου, έχουν αντιμετωπίσει επικρίσεις από ακτιβιστές υπέρ της ιδιωτικότητας της ζωής και των ακτιβιστών της ποινικής δικαιοσύνης. Οι υποστηρικτές φοβούνται ότι οι κάμερες θα επιτρέψουν στην αστυνομία την πρόσβαση σε βίντεο παρακολούθησης, παρακάμπτοντας την δημόσια διαδικασία για την έγκριση παραδοσιακότερων καμερών ασφαλείας. Εχουν επισημάνει ότι οι συμβάσεις μεταξύ της αστυνομίας και της Ring, αντιμετωπίζουν συχνά μικρό δημόσιο έλεγχο και οι εμπειρογνώμονες έχουν εγείρει την ανησυχία για τα αιτήματα από την Ring για να έχει πρόσβαση στις υποβοηθούμενες από υπολογιστή ζωντανές ροές των αποστολών του αστυνομικού τμήματος.
Αμφισβήτησαν επίσης το πόσο άνετοι οι χρήστες αισθάνονται, στην άρνηση των αιτημάτων από την επιβολή του νόμου, για πρόσβαση σε ροές τους. Και έχουν επισημάνει τα προβλήματα των διακρίσεων που τα έξυπνα κουδούνια της Ring και η ευρύτερη βιομηχανία των κοινωνικών δικτύων της γειτονιάς, έχουν αντιμετωπίσει.
Εδώ είναι το email με το αίτημα βίντεο της αστυνομίας, που η Ρινγκ στέλνει στους χρήστες. Σημειώστε την διαφορά μεταξύ του μεγάλου κουμπιού «Κοινή χρήση τώρα» και του μικρού συνδέσμου πολύ κάτω «Παρακαλώ καταργείστε την εγγραφή μου». Επίσης: «Αν θέλετε … για να κάνετε την γειτονιά σας ασφαλέστερη, αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία.» (Ποιος θα μπορούσε να πει όχι;) https://wapo.st/2L1DipZ
«Αυτό που συμβαίνει συχνά σε περιπτώσεις αυξημένης επιτήρησης, είναι ότι υπάρχουν περισσότερες συλλήψεις των «ύποπτων χαρακτήρων», οι οποίοι συχνά καταλήγουν να είναι έγχρωμοι άνθρωποι που δεν παραβιάζουν κανένα νόμο», δήλωσε η Caroline Sinders, σχεδιαστής μηχανικής μάθησης στο Βερολίνο που μελετά τις διασταυρώσεις μεταξύ της τεχνολογίας και της παρενόχλησης. «Αυτό πρόκειται να οδηγήσει σε περισσότερους έγχρωμους ανθρώπους να παρενοχλούνται και να συλλαμβάνονται επειδή ακριβώς υπάρχουν.»
Ο ιδρυτής της Ring, Jamie Siminoff, έχει πει ότι αυτό κρατά «πελάτες, την ιδιωτική ζωή τους και την ασφάλεια των πληροφοριών τους» στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων της. «Οι πελάτες μας και οι χρήστες της εφαρμογής Neighbors, εμπιστεύονται εμάς για να βοηθήσουν στην προστασία των σπιτιών και των κοινοτήτων τους και παίρνουμε αυτήν την ευθύνη, απίστευτα σοβαρά», είπε σε ένα blogpost για την εφαρμογή Neighbors (Γείτονες).
«Η Ring ισχυρίζεται ότι δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια και το απόρρητο των πελατών της, αλλά ξανά και ξανά έχουμε δει αυτούς τους ισχυρισμούς όχι μόνο να υπολείπονται, αλλά να βλάπτουν τους πελάτες και τα μέλη της κοινότητας που ασχολούνται με το σύστημα παρακολούθησης της Ring», είπε ο Bill Billington, ανώτερος τεχνολόγος προσωπικού στο EFF και συγγραφέας της έκθεσης και συνέχισε «Κάθε φορά που ένας πελάτης ανοίγει την εφαρμογή Ring, στέλνει πληροφορίες στο Facebook σχετικά με τον χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της ζώνης ώρας, του μοντέλου συσκευής, των προτιμήσεων γλώσσας, της ανάλυσης οθόνης και ενός μοναδικού αναγνωριστικού. Στέλνει επίσης πληροφορίες στην εταιρεία δεδομένων AppsFlyer, συμπεριλαμβανομένων των ενεργειών των χρηστών, της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας και όταν η Ring εγκαταστάθηκε και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, βρέθηκε η αναφορά. Επιπλέον, μοιράζεται δεδομένα από αισθητήρες που είναι εγκατεστημένοι στο τηλέφωνο, όπως μαγνητόμετρο, γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο και τρέχουσες ρυθμίσεις βαθμονόμησης.»
Η MixPanel, μια εταιρεία επιχειρηματικών αναλυτικών στοιχείων, λαμβάνει τις περισσότερες πληροφορίες, την αναφορά που βρέθηκε, συμπεριλαμβανομένων των πλήρων ονομάτων των χρηστών, των διευθύνσεων email, των πληροφοριών συσκευής όπως η έκδοση και το μοντέλο του λειτουργικού συστήματος (OS), εάν είναι ενεργοποιημένο το Bluetooth και ο αριθμός των εγκατεστημένων συσκευών Ring.
Εκπρόσωπος της Ring επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί υπηρεσίες τρίτων για «βελτιστοποίηση της εμπειρίας των πελατών» και «αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας» του μάρκετινγκ.
«Η Ring διασφαλίζει ότι η χρήση των παρεχόμενων δεδομένων από τους παρόχους υπηρεσιών περιορίζεται συμβατικά σε κατάλληλους σκοπούς, όπως η εκτέλεση αυτών των υπηρεσιών εκ μέρους μας και όχι για άλλους σκοπούς» είπε.
Στον ιστότοπό του, η Ring αποκαλύπτει ότι χρησιμοποιεί αναλυτικά στοιχεία τρίτων, αλλά ο Budington δήλωσε ότι η έκταση της συλλογής δεδομένων δεν έγινε σαφής στην ανάρτηση. Οι πληροφορίες στον ιστότοπο του Ring αναφέρουν επίσης μόνο τέσσερις εταιρείες: Google Analytics, Mixpanel, HotJar και Optimizely. Η σελίδα δεν έχει ενημερωθεί από τον Μάιο του 2018 και δεν περιλαμβάνει εταιρείες που το EFF βρέθηκαν να λαμβάνουν δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των AppsFlyer ή Facebook.
Η έκθεση είναι η τελευταία διαμάχη για την Ring, η οποία αντιμετώπισε αυξημένο έλεγχο το 2019 για τις συνεργασίες της με αστυνομικές δυνάμεις σε όλες τις ΗΠΑ, επεκτείνοντας ήσυχα ένα ιδιωτικό σύστημα παρακολούθησης. Είναι επίσης ο στόχος μιας σειράς αγωγών αγωγής κατηγορίας, αφού πολλές από τις κάμερες της είχαν παραβιαστεί και χρησιμοποιούνται για να παρενοχλήσουν τους χρήστες.
Μπορεί να κατέβει η εφαρμογή Ring ακόμα και αν ο χρήστης δεν διαθέτει συσκευή, αλλά το κουδούνι λιανικής πωλείται περίπου στα 100 $. Ο Budington σημείωσε ότι δεν είναι άτυπο οι εφαρμογές να μοιράζονται τα δεδομένα, αλλά ο Ring ήταν μοναδικός στον αριθμό των trackers που έχει ενσωματώσει.
Υπάρχει μια ρήση που λέγει ότι εάν δεν πληρώνεις για το προϊόν, τότε είσαι εσύ το προϊόν – αλλά στην περίπτωση αυτή και πληρώνεις για το προϊόν και είσαι το προϊόν.
@Kari Paul /30-08-2019/ theguardian.com / Amazon’s doorbell camera Ring is working with police – and controlling what they say
Μετάφραση σε διασκευή και προσθήκες GYPAS για το terrapapers
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com