Translate

Άμεση εκκένωση του Ιράκ από τους Αμερικανούς ζήτησε το State Department: «Εγκαταλείψτε την χώρα με κάθε μέσο» μετά την επίθεση στο Ιραν! vid

Kρίσιμες ώρες: Ο Νετανιάχου διακόπτει την επίσκεψή του στην Ελλάδα λόγω Ιράν και επιστρέφει στο Ισραήλ!
Η κρίση που δημιουργήθηκε στον Περσικό Κόλπο με την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασίμ Σουλεϊμανί προκάλεσε την ακύρωση της επίσκεψης στην Ελλάδα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, λόγω των
αναμενόμενων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός επρόκειτο να παραμείνει στην Αθήνα έως το Σάββατο, 4 Ιανουαρίου. Ωστόσο, η δολοφονία του Κασίμ Σολεϊμάνι, και η ανάφλεξη της έντασης στην περιοχή, οδήγησαν τον Νετανιάχου στην απόφαση άμεσης επιστροφής στο Τελ Αβίβ.Άμεση εκκένωση του Ιράκ από τους Αμερικανούς ζήτησε το State Department: «Εγκαταλείψτε την χώρα με κάθε μέσο»
Το State Department κάλεσε σήμερα τους Αμερικανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν «αμέσως» το Ιράκ λίγες ώρες μετά την δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί από αμερικανική επιδρομή όπως αναφέρει το Reuters. ενεργό link Σημειώνεται ότι η αμερικανική πρεσβεία είχε δεχτεί την Τρίτη την επίθεση χιλιάδων σιιτών. Μάλιστα η πρεσβεία καλεί τους Αμερικανούς στο Ιράκ να φύγουν «αεροπορικώς, εφόσον αυτό είναι δυνατό», καθώς η επιδρομή πραγματοποιήθηκε μέσα στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, «διαφορετικά εάν αποτύχετε, προς άλλες χώρες δια χερσαίας οδού». Η ανακοίνωση δείχνει ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για όλους τους Αμερικανούς πολίτες και απαιτεί από αυτούς να φύγουν από την χώρα με κάθε τρόπο. Στην ανακοίνωση για το θάνατο του Σουλεϊμάνι, το IRGC δήλωσε ότι «ο ένδοξος υποστράτηγος ισλαμικών δυνάμεων μαρτύρησε σε επίθεση εναντίον των ΗΠΑ με ελικόπτερο την Παρασκευή το πρωί στο αποκορύφωμα των δια βίου προσπαθειών του να προωθήσει το δρόμο του θεού».
Από το δαχτυλίδι αναγνωρίστηκε η σορός του Ιρανού στρατηγού: Οι 3 λόγοι για τους οποίους διατάχτηκε η εξόντωσή του Οι κύριες μεθοριακές διαβάσεις του Ιράκ οδηγούν προς το Ιράν και την εμπόλεμη Συρία, ενώ υπάρχουν και άλλα σημεία διέλευσης προς τη Σαουδική Αραβία και την Τουρκία. Είναι σαφές ότι το State Department δεν θεωρεί ασφαλείς τις χερσαίες διελεύσεις και σίγουρα καθόλου ασφαλείς και τις γειτονεύουσες χώρες.
Οι δύο τελευταίες χώρες σαφώς είναι πιο ασφαλείς για τους Αμερικανούς. Ακολουθεί το τηλεγράφημα του Reuters. Reuters: US embassy in Baghdad urges American citizens to depart Iraq immediately BAGHDAD, Jan 3 (Reuters) - The United States embassy in Baghdad urged on Friday all citizens to depart Iraq immediately, hours after the U.S. killed Iranian Quds Force leader Qassem Soleimani and Iraqi militia commander Abu Mahdi al-Muhandis in an air strike.Από το δαχτυλίδι αναγνωρίστηκε η σορός του Ιρανού στρατηγού: Οι 3 λόγοι για τους οποίους διατάχτηκε η εξόντωσή του
 επίθεση κατά του Ιρανού στρατηγού διατάχθηκε για τρεις λόγους:
Πρώτον: Γιατί ήταν ικανότατος και το δίκτυο που έστησε σε Συρία και Ιράκ κόστισε γεωπολιτική ήττα στους Αμερικανούς που ουσιαστικά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την «καρδιά» της Μέσης Ανατολής οπότε η απουσία της παρουσίας του θα στοιχίσει στους Ιρανούς που θα δυσκολευτούν να τον αντικαταστήσουν.


Δεύτερον: Για την επίθεση χιλιάδων σιιτών στην αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη. Οι Αμερικανοί δεν πιστεύουν στο «αυθόρμητο» πλήθος που εξεγείρεται και θεωρούν ότι αυτό οργανώθηκε από Ιρανούς και ότι ήταν εχθρική επιθετική ενέργεια κατά των ΗΠΑ που έπρεπε να απαντηθεί με παρόμοια ισχύ.
Τρίτον: Οι ΗΠΑ ήθελαν να απαντήσουν στο ιρανικό (τουλάχιστον έτσι λένε οι Αμερικανοί) κτύπημα στις εγκαταστάσεις της Aramco στην Σαουδική Αραβία. Έστω και ετεροχρονισμένα προχώρησαν σε αντίποινα με ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό πλήγμα. Το κτύπημα στην Aramco είχε κοστίσει στο γόητρο των ΗΠΑ.
Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο, το οποίο φέρεται να προέρχεται από το σημείο δολοφονίας του διοικητή της ιρανικής μονάδας «Quds», Κασίμ Σολεϊμάνι.
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com