Translate

Το διαστημόπλοιο του Έλον Μασκ ανατινάχθηκε- Μεγάλη ζημιά για την SpaceX . vid


Αντίο Starship Mk1.
To πρωτότυπο του διαστημοπλοίου της SpaceX είναι πλέον παρελθόν. Κατά τη διάρκεια δοκιμής, το διαστημόπλοιο της διαστημικής εταιρείας του Έλον Μασκ εξερράγη.
Και όπως σχολίασε ο ίδιος ο επικεφαλής της Tesla, δεν πρόκειται να επισκευαστεί, με την SpaceX να προσανατολίζεται πλέον στην ανάπτυξη του Spaceship Mk3.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια δοκιμής, που έλαβε χώρα στο κέντρο δοκιμών Μπόκα Τσίκα, στο Τέξας, το πάνω μέρος του πρωτότυπου διαστημοπλοίου ανατινάχθηκε.
ενεργό link«Ο Σκοπός του σημερινού τεστ ήταν να αυξήσουμε την πίεση στα συστήματα στο μέγιστο, οπότε το αποτέλεσμα δεν ήταν εντελώς απροσδόκητο. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε πρόκειται για σημαντική καθυστέρηση», αναφέρθηκε στο portal της SpaceX.
«Όπως τουίταρε και ο Έλον Μασκ, το Mk1 λειτούργησε ως πολύτιμος κατασκευαστικός οδηγός, αλλά το σχέδιο που θα πετάξει θα είναι αρκετά διαφορετικό. Η απόφαση είχε ήδη παρθεί το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο να μην πετάξει και η ομάδα είναι προσανατολισμένη στην ανάπτυξη των Mk3, που έχουν σχεδιαστεί για να μπουν σε διαστημική τροχιά», σημείωσαν.
Αξίζει να σημειώσουμε πως το Starship είναι το διαστημόπλοιο της επόμενης γενιάς της SpaceX και στόχος είναι να μεταφέρει ανθρώπους και φορτίο σε τροχιά γύρω από τη Γη, στη Σελήνη και κάποια στιγμή στον πλανήτη Άρη.
Να τονιστεί πως ο Έλον Μασκ είχε δηλώσει το Σεπτέμβρη πως το διαστημόπλοιο Starship θα πραγματοποιούσε την 1η του πτήση σε ένα με δύο μήνες.
(φώτο: Pexels-πηγή: sputniknews.gr)
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com