Translate

Υπό την προστασία του ΝΑΤΟ η Τουρκία ..vid



Το ΝΑΤΟ κάνει επίσης σχετική αναφορά, όχι όμως στην κατεύθυνση που πολλοί θα περίμεναν! Συγκεκριμένα, η συμμαχία, μέσω του Γ.Γ Γενς Στόλτενμπεργκ δηλώνει πως αρνείται να καταδικάσει την τουρκική επιχείρηση.

Όπως τονίζει. το ΝΑΤΟ, ναι μεν αναγνωρίζει τις εντάσεις που προκλήθηκαν στο πλαίσιο της Συμμαχίας, αναφέρει πως οι συζητήσεις θα «είναι δυνατές», «αλλά δεν τίθεται θέμα να τσακωθούμε», σχολίασε υψηλόβαθμος διπλωμάτης.
«Δεν υπάρχει θέμα να επιβάλουμε κυρώσεις στην Άγκυρα ή να αποκλείσουμε την Τουρκία, δεν υπάρχει διαδικασία γι΄αυτό», υπενθύμισε. «Δεν θέλουμε να χάσουμε την Τουρκία, γιατί είναι έναςστρατηγικός σύμμαχος», εξήγησε.
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Μαρκ Έσπερ δήλωσε: «Η Τουρκία πηγαίνει σε άσχημη κατεύθυνση σε πολλά θέματα, μας έχει βάλει σε μια τρομερή κατάσταση με την αδικαιολόγητη επιχείρησή της στη Συρία.  Αλλά δεν πρόκειται να αρχίσουμε έναν πόλεμο με έναν σύμμαχο στο ΝΑΤΟ», τόνισε και συνέχισε λέγοντας πως «πρέπει να εργαστούμε μαζί με την Τουρκία ώστε να ξαναγίνει ένας ισχυρός και αξιόπιστος σύμμαχος».

«Η αξιοπιστία του ΝΑΤΟ επιβάλλει ειλικρίνεια. Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην συνέβη τίποτα» επέμεινε ο εκπρόσωπος μιας ευρωπαϊκής χώρας. Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ είναι πολύ επικριτική. «Εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι με το γεγονός ότι η Τουρκία, ο εταίρος μας στο ΝΑΤΟ προσάρτησε μια περιοχή παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο, ότι πληθυσμοί έχουν εκδιωχθεί και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα στην κατάσταση αυτή».

Την ίδια ώρα ο Ερντογάν, ειρωνεύεται την Ευρώπη απειλώντας εκ νέου πως θα ανοίξει τις «πόρτες». Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «από την αρχή της συριακής κρίσης, ενώ αγκαλιάσαμε τους πρόσφυγες, προσπαθήσαμε να προστατέψουμε τα σύνορά μας». «Όταν 100 άνθρωποι φθάνουν στην Ελλάδα από τη θάλασσα, μας παίρνουν τηλέφωνο από τις Βρυξέλλες. Αλλά εδώ υπάρχουν 4 εκατομμύρια» τόνισε, κατηγορώντας την Ευρώπη για υποκρισία επί του θέματος.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όταν λέμε ότι θα ανοίξουμε τις πόρτες, εξάπτονται. Μην εξάπτεστε. Όταν έρθει η ώρα, οι πόρτες θα ανοίξουν. Θα ανοίξουν», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απειλώντας για ακόμη μια φορά την Ευρώπη. «Το τέλος της Ευρώπης θα έρθει από την ανειλικρίνειά της και την διπλοπροσωπία της. Ιδού το Brexit. Άντε να δούμε, φιλοξενείστε κι εσείς εκατοντάδες χιλιάδες (πρόσφυγες). Για να δούμε πως θα τα καταφέρετε κι εσείς», κατέληξε.
Παράλληλα, πολλά ΜΜΕ σε παγκόσμια κλίματα, εξαπολύουν πυρά κατά του Τούρκου προέδρου.

ενεργό link
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com