Translate

Σκηνές κατάρρευσης του δυτικού μπλοκ στη Β Συρία. Ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο σε Kobani,Raqqa,Tabqa,Qamishli,Hasaka κ.α



Εικόνα
O Γ΄Παγκόσμιος Πόλεμος αυτός της Δύσης κατά του ισλαμικού φονταμενταλισμού κερδήθηκε από μια τρίτη δύναμη τη Ρωσία και τους συμμάχους της στη Μ Ανατολή. Τουλάχιστον αυτή η φάση του.
Σκηνές κατάρρευσης του δυτικού μπλοκ εκτιλύσσονται στο συριακό βορρά. Ρωσικές δυνάμεις ανακτούν πρώην αμερικανικές βάσεις μετά την απόσυρση των στρατιωτών των ΗΠΑ. Οι Αμερικάνοι ακολουθώντας την τακτική της καμμένης γης ανατινάζουν τις βάσεις τους κατά την εκκένωση και άτακτη οπισθοχώρησή τους από το συριακό έδαφος. Το σθένος και η αποφασιστικότητα του συριακού στρατού ενός κατά βάση Λαϊκού Στρατού εθελοντικών Ταγμάτων αποδείχθηκε απροσπέλαστο κι άκαμπτο στα σχέδια των βορειο-ατλαντιστών και των ντόπιων συνεργατών τους.



Προηγουμένως οι στρατιώτες της διεθνούς συμμαχίας της Washington εγκατέλειψαν την Τετάρτη 16 Οκτώβρη τις συριακές πόλεις Raqqa κι Al-Thawrah (Tabqa), στα ΒΑ της χώρας δήλωσε ο στρατηγός Myles B.Caggins, εκπρόσωπος τύπου της επιχείρησης Inherent Resolve. Αποσύρθηκαν επίσης και από εργοστάσιο τσιμεντοποιίας της γαλλικής Lafarge στην ίδια περιοχή που εκκενώθηκε και από απόσπασμα γαλλικών δυνάμεων.
Στις 14 Οκτώβρη η τηλεόραση του Al Mayadeen ανέφερε πως ο συριακός στρατός εισήλθε στις πόλεις Manbij Iεράπολις και Al-Thawrah (Tabqa), που ήλεγχαν οι Κούρδοι.Yπό τον έλεγχό του πέρασε και το φράγμα του Ευφράτη στην Τabqa.
Ο συριακός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο εκτεταμένων περιοχών στη Βόρεια Συρία τις τα τελευταία 24ωρα. Ανέκτησε την πόλη Koμπάνι, εισήλθε στη Raqqa για α΄φορά μετά το 2014, στο ίδιο κυβερνείο ανακατέλαβε την Al-Thawrah (Tabqa) και το εκεί στρατιωτικό αεροδρόμιο, ανακατέλαβε το Manbij-Ιεράπολις συνεπικουρούμενος από ρωσική δύναμη.
Η αναδίπλωση του συριακού στρατού άρχισε τις τελευταίες ημέρες αφότου έθεσε υπό τον ολοκληρωτικό έλεγχό του τις πόλεις Qamishli και Ηasakah στην ομώνυμη ΒΑ επαρχία της χώρας μετά από συμφωνία με τον SDF. Ένα πλήθος από χωριά και κωμοπόλεις στις γύρω περιοχές πέρασαν στο στρατό.
Χθες το βράδυ ο βουλευτής Χαλεπίου Fares Shehabi ανέφερε πως ο συριακός στρατός απελευθέρωσε και το πεδίο αερίου Coneco όπως και το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της χώρας το Al-Omar στ΄Ανατολικά της DeirEzzor.
Αν έτσι έχουν τα πράγματα ως προς την εξέλιξη αυτή και στη Δούρα Ευρωπό τη σημερινή Deir Ezzor τότε δεν απομένει παρά το υπόλοιπο του Ιντλίμπ να διευθετηθεί για να περιέλθει κάθε σπιθαμή συριακού εδάφους στη συριακή επικράτεια όπου κι ανήκει.
Eνδεικτικό του πανικού και της σύγχισης που χαρακτηρίζει πλέον το δυτικό στρατόπεδο είναι η ανεκδιήγητη δήλωση Τραμπ που σφραγίζει αυτή την ιστορική ήττα του συμμαχικού στρατοπέδου. « Το PKK, που είναι μέρος των Κούρδων,όπως γνωρίζετε, είναι πιθανόν χειρότερο υπό όρους τρομοκρατίας και μια πιο μεγάλη απειλή τρομοκρατική κι από την ISIS ».
dimpenews.com
ενεργό link
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com