Translate

Παραζόρισε το πράμα – 1α, προσθήκη



Image result for Ο Πόλεμος των ΠόλεωνΠαραζόρισε το πράμα – 1α, προσθήκη
…προετοιμαζόμενοι γι’ αυτά που κάποια στιγμή θα ‘ρθούν !!
Παλαιός
Συμπληρωματική προσθήκη :
1.  Χάρτες
Οι χάρτες που θα προμηθευτείτε, φροντίστε να είναι, όσο γίνεται, Τοπογραφικοί – Ισοϋψών Καμπυλών-Γεωμορφολογικοί-Ανάγλυφου τύπου, ώστε να είναι πιό κατανοητό το περιβάλλον.
Δώστε προσοχή να είναι όσο το δυνατόν πιό ενημερωμένοι στο σήμερα και όχι παλαιών εποχών – επίσης το ίδιο πρόβλημα, της μη ενημέρωσης, έχουν και διάφοροι ψηφιακοί-ηλεκτρονικοί χάρτες πχ της Google)
Να, χάρτες όπως εδώ με Ισοϋψείς – από SCOUTS, εικόνα  από χάρτη της ΓΥΣ :
Σελλασία Λακωνίας
Παρομοίως, ένα δείγμα εδώ  από τους Χάρτες της Google :
Ανδρίτσαινα – Ναός Επικουρίου

Προτείνω δε τα εξής :
α).  να πάρετε καλούς οδικούς χάρτες, των περιοχών που χρειάζεστε, (ενδεικτικά και μόνο αναφέρω πχ. από ΑΝΑΒΑΣΗ  ― ή την ROAD ή και διάφορες άλλες εκδόσεις )
β).  να πάρετε από την ΓΥΣ τους αντίστοιχους των συγκεκριμένων περιοχών που χρειάζεστε σε όσο πιό μικρή κλίμακα γίνεται (1/5.000 ή 1/10.000 διαφόρων Πόλεων ― και σίγουρα 1/25.000 μόνο Αττική 27 χάρτες ― 1/50.000 Ελλάδα 387 χάρτες ― 1/100.000 Ελλάδα 128 χάρτες ― 1/250.000 Ελλάδα 32 χάρτες)
γ).  τέλος από το GoogleEarth Pro ή τους Χάρτες της Google, κατεβάστε σε δορυφορική κάλυψη τις περιοχές που χρειάζεστε και να πάτε να τα εκτυπώσετε – διατηρήστε την ίδια κλίμακα και τον ίδιο προσανατολισμό ώστε να υπάρχει σύμπτωση στην κόλληση – τα κομμάτια αυτά καλό είναι να τα κολλήστε μεταξύ τους, ώστε να αποτελέσουν έναν μεγάλο χάρτη, και στην συνέχεια να πάτε να τα εκτυπώσετε, σ’ ένα μεγάλο φύλο, και αν μπορείτε και το πλαστικοποιήσετε ακόμα καλύτερα.
δ). Πάνω στους χάρτες, σημειώστε τις καλές διαδρομές, και στους τρείς χάρτες.Έτσι θα μπορείτε να κινηθείτε σχετικά άνετα, όσο σκράπες και να είστε από Γεωγραφία και Προσανατολισμό.
ε).  Μην βασιστείτε σε κινητά και Υ/Η, γιατί μπορεί το σήμα να έχει πέσει – η καλή και πάντα αξιόπιστη και δοκιμασμένη μέθοδος είναι η ΕΝΤΥΠΗ, ώστε να έχεις κάτι στα χέρια σου βρέξει χιονίσει που λέμε.

2.  Πομποδέκτες – (Γουώκυ-Τώκυ)
Φροντίστε να έχετε την ίδια μάρκα καί η δυνατόν και το ίδιο μοντέλο, με όλους αυτούς που πρέπει να συνεννοείστε – κάθε τι άλλο δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλέψει, πλέον του ότι αν παραγγείλετε αρκετά κομμάτια, θα πετύχετε και καλύτερη τιμή.
Πολύ καλοί πομποδέκτες είναι αυτοί της Yaesu (Ιαπωνικοί), προτείνω δε τον FT-65E γύρω στα 100€.
Για το συγκεκριμένο δείτε εδώ και εδώ :
Βέβαια εάν θέλετε, από τον ίδιο κατασκευαστή, υπάρχουν και αυτοί με την πλήρη μπάντα συχνοτήτων, ακόμα και την Αεροπορική, αλλά πλέον το κόστος εκτοξεύεται κάθετα.
Επίσης, πάρτε οπωσδήποτε και δεύτερη μπαταρία, για κάθε συσκευή, καθώς επίσης φορτιστή αλλά και Ηλιακό πάνελ φόρτισης, εάν οι μπαταρίες είναι επαναφορτιζόμενες, ή αρκετές απλές μπαταρίες εάν δουλεύει με τέτοιες.

3.  Ραδιόφωνα Παγκοσμίου Λήψεως.
Βρείτε κάποιο καλό ραδιόφωνο Παγκοσμίου Λήψεως που θα έχει όλες τις συχνότητες (FM/AM/LW/SW/Airband με SSB)
Δύο πολύ καλά είναι από την Tecsun, το PL-660 γύρω στα 150€ και το PL-600 γύρω στα 120€.  Δείτε εδώ και εδώ :
Και εφεδρικές μπαταρίες … μην το ξεχνάτε αυτό !!
Γενικά
Αυτά που σας προτείνω είναι απλώς ενδεικτικά (και όχι δεν κάνω διαφήμιση – δεν έχω μετοχές κάπου, αλλά ούτε και προτιμήσεις έχω, αρκεί το συγκεκριμένο να είναι καλής ποιότητος και να καλύπτει τις απαιτήσεις), εσείς μπορείτε να ψάξετε (όσο ακόμα υπάρχει καιρός) και να βρείτε αυτό που σας καλύπτει, καθώς υπάρχει και το θέμα των χρημάτων.
Πάντως προσπαθήστε να καλύψετε την κάθε κατηγορία έστω  και μ’ ένα που καλύπτει απλώς τα στοιχειώδη, μην μείνετε τελείως ξεκρέμαστοι .

Και τέλος, όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τρομολαγνείες και άλλα φαιδρά – απλά καλύτερα είναι ν’ ακολουθείς το « κάλλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε !!»
συνεχίζεται,

ενεργό link
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com