Translate

Έρχονται «οντότητες» που θα είναι χειρότερες και από «δαίμονες»




Ο Geordie Rose είναι εξπέρ στην τεχνητή νοημοσύνη. Ως εκ τούτου τα λόγια του έχουν ειδική βαρύτητα σε σχέση με αυτά που κατασκευάζονται, προκειμένου να γίνουν μέρος των ανθρώπινων κοινωνιών του πλανήτη.
Ρομπότ, βιορομπότ, νανορομπότ, υβρίδια, τα οποία θα συντονίζονται από την τεχνητή νοημοσύνη και θα αναλάβουν πολλές και διάφορες αρμοδιότητες, όπως αστυνόμευση, περίθαλψη, διοίκηση κτλ. 
Ο Rose δεν «μασάει» τα λόγια του, αναφέροντας πως οι προγραμματιστές φέρνουν σε ύπαρξη οντότητες που θα δείχνουν την ίδια αδιαφορία στους ανθρώπους, όπως εκείνοι δείχνουν στα μυρμήγκια.
«Δεν θα είναι σαν εμάς. Θα είναι ξένοι. Θα είναι εξυπνότεροι από κάθε άνθρωπο σε αυτό εδώ τον χώρο, σε σημείο που δεν θα μπορούμε να τους κατανοούμε», σημείωσε ο Rose μιλώντας στο κοινό.
Η αλήθεια είναι πως οι υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούν να επεξεργάζονται αριθμούς και αλγόριθμους, τους οποίους οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση ή δεν θέλουν να κατανοήσουν.
Εν συνεχεία, ο Rose, παίρνοντας ως παράδειγμα τα έργα επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Great Old Ones» του συγγραφέα, H.P Lovecraft, έκανε νύξη στις αναφορές του Elon Musk αναφορικά με το κίνδυνο κυριαρχίας της τεχνητής νοημοσύνης πάνω στους ανθρώπους, προειδοποιώντας όμωςπως η λέξη «δαίμονες» δεν φτάνει για να περιγράψει αυτό που θα συμβεί πραγματικά, εννοώντας προφανώς την κυριαρχία της τεχνητής νοημοσύνης.
Ο CEO της εταιρείας «Kindred AI», αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρθηκε στην θεωρία του Lovecraft, περί «κοσμικής αδιαφορίας», όπου το σύμπαν έχει κατακτηθεί από οντότητες που «δεν ενδιαφέρονται για εσένα ούτε κατά ένα χιλιοστό».
«Ο τρόπος που κάποιος δεν ενδιαφέρεται για ένα μυρμήγκι, είναι ο ίδιος, κατά τον οποίον και αυτά δεν θα ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους».
Αν λοιπόν λάβουμε σοβαρά υπόψη τα λόγια του Rose -και γιατί να μην τα λάβουμε- τα ρομπότ, βιορομπότ, υβρίδια ανθρώπων-ζώων (και όλα αυτά που μας ετοιμάζουν) όχι μόνο θα αδιαφορούν αλλά θα κυριαρχούν πάνω στους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι θα χάσουν από τα χέρια τους την εξουσία, η οποία θα περάσει στην τεχνητή νοημοσύνη και άρα στα χέρια εκείνων που την ελέγχουν και θα βρίσκονται γύρω από τον παγκόσμιο ηγέτη της παγκόσμιας κυβέρνησης που ετοιμάζεται να έρθει στο προσκήνιο.
Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που νοιάζονται ακόμα και για τα μυρμήγκια. Αυτούς τους ανθρώπους η τεχνητή νοημοσύνη και ο ηγέτης της δεν πρόκειται να τους ελέγξουν ποτέ…                                   el.gr

ενεργό link
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com