Translate

ΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ιστορίες αγοραίου πολιτισμού: 01Απρ2015 – «Λέσχες φίλων» ντοκυμαντέρ




Λέσχες φίλων: Ένα αναπόσπαστο τμήμα της νεανικής κουλτούρας. Ένας οικείος τόπος γι’ αυτούς που μοιράζονται ένα κοινό πάθος, το ίδιο «κόλλημα». Ένα εντευκτήριο κοινωνικότητας και ανιδιοτελούς αγάπης. Στις λέσχες φίλων οι άνθρωποι συσπειρώνονται γύρω από ένα κοινό ενδιαφέρον, έρχονται σε επαφή και σφυρηλατούν ισχυρούς δεσμούς.
Τα μέλη τους προέρχονται από διαφορετικές ηλικίες, κοινωνικές τάξεις και συνιστώσες. Η διαφορετικότητά τους σμίγει με την πιστή προσήλωσή τους στο «αντικείμενο λατρείας» και έτσι η ομάδα αποτελεί ένα αρμονικό σύνολο αποτελούμενο από ετερόκλητα συστατικά (μέλη) που αναπτύσσουν εκλεκτικές συγγένειες.
Η καθημερινότητα ξεφεύγει για λίγο από τους μονότονους ρυθμούς της όταν επισκεφθεί κανείς αυτά τα στέκια που λειτουργούν ως «βαλβίδες αποσυμπίεσης» και μικρές επίγειες οάσεις. Οι καλοί φίλοι θα αναπολήσουν στιγμές ταξιδιών με τα αγαπημένα τους FIAT 500 και 2CV. Πιο κάτω, οι ανήσυχοι και αειθαλείς νέοι μηχανόβιοι σχεδιάζουν μικρά και μεγαλύτερα ταξίδια ελευθερίας.
 Από την άλλη, οι κομιξάδες χάνονται στις πολύχρωμες σελίδες των αγαπημένων τους ηρώων ενώ κάποιοι άλλοι υποδύονται ρόλους και παίζουν παιχνίδια στρατηγικής. Σε κάποιες άλλες γειτονιές ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Τάκης Καρναβάς ξαναζωντανεύουν μέσα από τις αφηγήσεις και τα τραγούδια των φίλων που δεν τους ξέχασαν ποτέ, φτάνοντας στην απόλυτη αθανασία.
 Σε ένα παράλληλο σύμπαν, οι φίλοι λέσχης αστρολόγων προβλέπουν τα μελλούμενα, ενώ οι αστέρες της Eurovision και ο Bruce Springsteen συνεχίζουν να λάμπουν στα μάτια των θαυμαστών τους! 
Τι είναι τελικά οι λέσχες φίλων; Ίσως οι τελευταίες εναπομένουσες χαραμάδες αθωότητας και επιστροφής στην χαμένη μας παιδική ηλικία. Εκεί όπου οι παρέες γράφουν ανεξίτηλα τη δική τους ιστορία βρίσκοντας την δική τους πατρίδα.
ενεργό link
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com