Translate

Ιταλία: Συμφωνία για κεντροαριστερή κυβέρνηση- «Προς το παρόν» έξω τον Σαλβίνι, αλλά ...vids


Image result for ιταλια σαλβινι εξω απο την κυβερνησηπρος το παρόν την ''σκαπούλαραν'' οι νεοταξίτες στην ιταλία...
Μια ανάσα πριν λήξει η «διορία», το κίνημα των 5 αστέρων, κατέληξε σε συμφωνία με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό κόμμα για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
Επικεφαλής αυτής, ορίστηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε. Οι Σοσιλδημοκράτες, αναμένεται να αντικαταστήσουν στην κυβέρνηση τη Λέγκα του Σαλβίνι, ο οποίος μένει εκτός κυβέρνησης, τουλάχιστον για τώρα.

Θυμίζουμε πως ο Σαλβίνι την περασμένη εβδομάδα, υπέβαλε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, ωστόσο δεν πέτυχε να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, καθώς ο πρόεδρος της χώρας Ματαρέλα, κατάφερε να προχωρήσει σε επιτυχή διαβούλευση με τα πολιτικά κόμματα ώστε να βρεθεί πολιτική λύση.
Χθες το βράδυ, ο Σαλβίνι δήλωσε πως «αργά ή γρήγορα, οι Ιταλοί θα «μιλήσουν». Αυτό το είπε, αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα του, τη Λέγκα, πρώτο με μεγάλη διαφορά σε σχέση με Σοσιαλδημοκράτες και κίνημα 5 αστέρων.
Ο Ιταλός πρώην υπουργός Εσωτερικών, όταν υπέβαλε την πρόταση μομφής πίστευε πως τα δυο αυτά κόμματα δεν θα έφταναν ποτέ σε συμφωνία, ωστόσο ενώθηκαν για να τον σταματήσουν από το να αναλάβει την εξουσία στη χώρα, τουλάχιστον προσωρινά.
Αν πετύχαινε και η χώρα πήγαινε σε πρόωρες εκλογές, τότε η εκλογή του ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρη. Κακά τα ψέματα, ο Σαλβίνι κράτησε την Ιταλία το δυνατόν αλώβητη από τους μετανάστες και ενίσχυσε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Παρά το ότι ήταν υπουργός Εσωτερικών, πολλές φορές φαινότανε πως διοικούσε μόνος του και ήταν αυτός το αφεντικό στη χώρα.
Λίγες μέρες πριν, ο Ματέο Σαλβίνι, σε μια από τις ομιλίες του, σήκωσε στα ψηλά έναν ΣΤΑΥΡΟ, στέλνοντας ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. 




ενεργό link
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com