Translate

Μεγάλο παιχνίδι με τις φωτιές στον Αμαζόνιο: Ποιο το σχέδιο της Νέας Τάξης; vids



Σε…παγκόσμιο πρόβλημα τείνουν να μετατραπούν οι πυρκαγιές που καίνε την Αμαζονία. Ξαφνικά σε όλο τον πλανήτη «ξέχασαν» όλα τους τα προβλήματα και ασχολούνται με τις φωτιές στη Βραζιλία, οι οποίες αν μη τι άλλο είναι το λιγότερο ύποπτες.
Αυτό, διότι ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζ.Μπολσονάρου, βαδίζοντας στα ιδεολογικά χνάρια της Εθνικής Δεξιάς, έχει προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών που εκτοπίζει τη νοοτροπία της Νέας Τάξης από τη χώρα του.
Πρόσφατα δήλωσε, ότι ο ίδιος δε συμμερίζεται τις παγκόσμιες ανησυχίες για την περιβαλλοντική καταστροφή του πλανήτη και την Κλιματική αλλαγή, ενώ όσον αφορά το δάσος του Αμαζονίου, δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέφερε πως ενοχλείται από τις κριτικές ευρωπαϊκών χωρών ως προς το ότι είναι ανεύθυνος και αδιάφορος για την καταστροφή του.
Ας εστιάσουμε όμως τώρα σε κάτι, που τα ΜΜΕ δεν ανέδειξαν. Πριν ξεκινήσουν οι μαζικές φωτιές στην Αμαζονία, ο Βραζιλιάνος πρόεδρος είχε ανακοινώσει πως θα φέρει νομοσχέδιο που θα νομιμοποιεί την οπλοχρησία κάτω υπό ορισμένες συνθήκες. Αυτό προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από τους αριστερόστροφους. Κατόπιν εκδηλώθηκαν οι μαζικές πυρκαγιές στο δάσος, το βρίσκετε τυχαίο;
Πλην αυτού, ο Μπολσονάρου ειρωνεύτηκε για πολλοστή φορά δημόσια την παγκόσμια «πράσινη ατζέντα» πράγμα που εξόργισε τους υπηρέτες της Νέας Τάξης. Έτσι όλως τυχαίως ο Αμαζόνιος άρχισε να καίγεται και να χρησιμοποιείται το γεγονός αυτό για να αποπροσανατολίσει τους πάντες παγκόσμια. Μέχρι και στη χώρα μας ακούσαμε από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρέπει να συζητάμε για επενδύσεις, ενώ καίγεται ο Αμαζόνιος!
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που πρέπει να τονίσουμε. Ο Βραζιλιάνος δήλωσε δημόσια, πως τις φωτιές τις έβαλαν ΜΚΟ και περιβαλλοντικές οργανώσεις για να προκαλέσουν πρόβλημα στη Βραζιλία. Οι δηλώσεις του αυτές στα ΜΜΕ ανά τον κόσμο, αντιμετωπίστηκαν με ειρωνεία και είχαν ως αποτέλεσμα να δεχτεί σκληρή κριτική. Έτσι μιλώντας σε δημοσιογράφους την επομένη, αναγκάστηκε να αναιρέσει έστω και τυπικά τις κατηγορίες προς τις ΜΚΟ, λέγοντας πως αποτελούσαν απλές σκέψεις που έτυχε να τις κάνει φωναχτά.
Για να καταστείλει τις πυρκαγιές, ο Ζαΐχ Μπολσονάρου έδωσε εντολή για την κινητοποίηση του στρατού. Σε ένα σύντομο τηλεοπτικό του διάγγελμα, τόνισε όμως πως οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «πρόσχημα για πιθανές διεθνείς κυρώσεις», δηλώνοντας βέβαιος ότι «τα κράτη» θα υπερασπιστούν τη Βραζιλία στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Μπιαρίτς της Γαλλίας.
«Δασικές πυρκαγιές υπάρχουν σε όλο τον κόσμο και αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα πρόσχημα για πιθανές διεθνείς κυρώσεις», ανέφερε ο αρχηγός του βραζιλιάνικου κράτους. Είπε επίσης πως η κυβέρνηση έχει απόλυτη επίγνωση της κατάστασης και θα καταπολεμήσει το «περιβαλλοντικό έγκλημα» με τον ίδιο τρόπο που πολεμά την κοινή εγκληματικότητα.
Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η διασπορά «ψευδών πληροφοριών» για την κατάσταση που επικρατεί στην βόρεια Βραζιλία «δεν βοηθά στην επίλυσή της».
Την ίδια ώρα η Νέα Τάξη χρησιμοποιεί ακόμη και δηλώσεις αυτοχθόνων για να…πείσει! Ο διάσημος Ινδιάνος Ραόνι Μετουκτίρε ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας για την απομάκρυνσή του Μπολσονάρου από την εξουσία το συντομότερο δυνατό. Συγκεκριμένα δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο:
«Θέλει να αποτελειώσει το δάσος, θέλει να αποτελειώσει εμάς (τους αυτόχθονες). Είναι πραγματικά τρομακτικό αυτό που κάνει». «Αυτός είναι που παρακινεί αυτούς τους ανθρώπους, όπως τους αγρότες, οι οποίοι τον ακούν, νομίζουν ότι έχουν όλα τα δικαιώματα και αρχίζουν να καίνε τα δάση». «θέλω να υπάρξει μια γενική κινητοποίηση για την κατάσβεση αυτών των πυρκαγιών. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε (το δάσος) να καίγεται έτσι»
Συνοψίζοντας, η Νέα Τάξη μέσω των πυρκαγιών στον Αμαζόνιο πετυχαίνει δυο πράγματα:

Πρώτον, ασκεί πίεση στον Μπολσονάρου, τον οποίο και θέλει να ανατρέψει, κάνοντας τον να φαίνεται πως είναι ανεύθυνος και αποτελεί κίνδυνο για τη χώρα. Παράλληλα, στις Βρυξέλλες, ευρωβουλευτές ζητούν να παγώσει η εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με χώρες της Mercosur (Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη) ως μέτρο πίεσης προς τον πρόεδρο της Βραζιλίας.
Δεύτερον: Ισχυροποιεί την πλύση εγκεφάλου για δήθεν καταστροφή του περιβάλλοντος και Κλιματική αλλαγή, αποπροσανατολίζοντας τους πάντες από πραγματικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα, οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές. Υποσυνείδητα, όλοι εκπαιδεύονται στο να δεχτούν ακόμη περισσότερο ότι ο πλανήτης κινδυνεύει, για να…υποδεχθούν χωρίς γκρίνιες, αν όχι με χαρά, τα όσα προβλέπει η Ατζέντα 2030.
Αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του Μπολσονάρου μετά από αυτό. Θα υποχωρήσει σε ορισμένα πράγματα εν μέρει ή θα συνεχίσει να ξηλώνει την αριστερόστροφη νοοτροπία από τη χώρα του, εφαρμόζοντας εθνική πολιτική; Για να καταλάβετε καλύτερα το μέγεθος πίεσης που του ασκείται, φέτος στη Βραζιλία έχουν μπει περισσότερες από 72.000 φωτιές αριθμός κατά 84%αυξημένος σε σχέση με το 2018. Τυχαίο;
Εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν χθες τους δρόμους μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων για να απευθύνουν έκκληση για τη διάσωση του Αμαζονίου. Όταν μάλιστα μιλάμε γιααποπροσανατολισμό και… παγκόσμια φρενίτιδα, το εννοούμε απόλυτα. Δείτε τα παρακάτω πλάνα!





(φώτο: Eurokinissi) - el.gr

ενεργό link
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com