Translate

Σύνοδος G7: Κεντρικό θέμα τα πυρηνικά του Ιράν και η Ρωσία- Τι αποφασίστηκε . vids

ΒΕΒΑΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΛΕΣΧΗ!



Στόχος η αποκλιμάκωση της έντασης.
Ο Γάλλος προέδρος Εμανουέλ Μακρόν έλαβε άτυπη «οδηγία» από τους G7, για να μεταφέρει στο Ιράν μηνύματα σχετικά με τις αποφάσεις της συνόδου, ενώ όπως ο ίδιος είπε, πρόκειται να συνεχιστούν οι συνομιλίες με την Τεχεράνη μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
«Είχαμε χθες μια συζήτηση για το Ιράν που μας επέτρεψε να καταλήξουμε σε δύο κοινές κατευθύνσεις: Πρώτον, κανένα μέλος της G7 δεν θέλει να αποκτήσει το Ιράν πυρηνική βόμβα καιδεύτερον, όλα τα μέλη της Ομάδας είναι βαθιά δεσμευμένα ως προς τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας πως ο ίδιος και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε, έλαβαν πρωτοβουλία για το Ιράν.
«Συμφωνήσαμε στο τι θέλουμε να πούμε από κοινού στο Ιράν. Υπάρχει ένα μήνυμα από την Ομάδα των Επτά σχετικά με τους στόχους μας και το γεγονός ότι οι στόχοι μας είναι κοινοί είναι σημαντικό και κάτι που βοηθάει στην αποφυγή της διάστασης απόψεων που τελικά αποδυναμώνει όλους μας. Όλοι θέλουμε να αποφύγουμε μια σύγκρουση, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ιδιαίτερα σαφής σε αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο δεν φαίνεται να ακολουθεί την κοινή γραμμή των G7. Δήλωσε πως συμφωνεί με την προσέγγιση Μακρόν στην Τεχεράνη, ωστόσο ο ίδιος θα συνεχίσει με δικές του πρωτοβουλίες.
Όταν ρωτήθηκε αν υπέγραψε κάποια ανακοίνωση για να μεταφέρει ο Μακρόν στο Ιράν εκ μέρους της Ομάδας, ο Εθνικοδεξιός πρόεδρος απάντησε: «Δεν το συζήτησα αυτό, όχι, δεν το συζήτησα. Θα κάνουμε τις δικές μας κινήσεις, αλλά ξέρετε, δεν μπορώ να εμποδίσω τους ανθρώπους από το να συνομιλούν. Αν θέλουν να συνομιλούν, μπορούν», πρόσθεσε.
Εκτός από το Ιράν, βασικό θέμα συζήτησης των G7 ήταν και η Ρωσία, για την οποία συμφώνησαν «να ενισχύσουν τον διάλογο και τον συντονισμό» για τις τρέχουσες κρίσεις με τη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν, που αποκλείστηκε από την ομάδα των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών του κόσμου το 2014.


Παράλληλα, κραδαίνοντας στα χέρια ανάποδα πορτρέτα του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην πόλη Μπαγιόν, πολύ κοντά στο Μπιαρίτς, όπου συνέρχεται η σύνοδος της G7






(φώτο: Pexels) - el.gr

ενεργό link
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com