Η Ν.Κορέα στέλνει πολεμικό πλοίο στο στενό του Ορμούζ – Διεθνείς δυνάμεις ενάντια στο Ιράν – Προς κλιμάκωση στον Κόλπο


Η είδηση καταγράφεται την ώρα που η ένταση ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ δεν σταματά να ανεβαίνει αφότου η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε πέρυσι από τη διεθνή συμφωνία για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας της Ισλαμικής Δημοκρατίας κι επέβαλε εκ νέου κυρώσεις στην Τεχεράνη!
Πολεμικό πλοίο θα στείλει η Νότια Κορέα, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, στο Στενό του Ορμούζ μετά τις ραγδαίες εξελίξεις τον τελευταίο καιρό στον Κόλπο του Ιράν. Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να στείλει πολεμικό πλοίο στο Στενό του Ορμούζ τον Αύγουστο, απαντώντας σε αίτημα των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα το CNA.

Το συγκεκριμένο πλοίο Ν. Κορέας πραγματοποιεί επί του παρόντος επιχειρήσεις κατά της πειρατείας στα ύδατα της Σομαλίας, κοντά στο στενό.
Από το 2009, έχει συνοδεύσει εκατοντάδες πλοία της νότιας Κορέας αλλά και ξένα πλοία μέσα και γύρω από τον Κόλπο του Άντεν.
Η Σεούλ δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία της κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον.
Η Σεούλ συμμετείχε σε προηγούμενες αμερικανικές επιχειρήσεις.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε στην περιοχή του Κόλπου μετά την κατάσχεση από το Γιβραλτάρ ενός ιρανικού τάνκερ.
Λίγο καιρό αργότερα το Ιράν κατάσχεσε ένα βρετανικό τάνκερ, το Stena Impero, στο στενό του Ορμούζ.
Μετά το περιστατικό με το Stena Impero, το Λονδίνο ανακοίνωσε τα σχέδια του για τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής «αποστολής θαλάσσιας προστασίας» με στόχο την προστασία εμπορικών πλοίων στον Περσικό Κόλπο.

Πομπέο: Το Ιράν δεν δέχθηκε την προσφορά μου να επισκεφθώ την Τεχεράνη

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι το Ιράν δεν δέχτηκε την προσφορά του να επισκεφθεί την Τεχεράνη και να μιλήσει απευθείας με τους Ιρανούς αξιωματούχους.
«Πρόσφατα προσφέρθηκα να ταξιδέψω στην Τεχεράνη και να μιλήσω απευθείας με τον ιρανικό λαό. Το καθεστώς δεν δέχτηκε την προσφορά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάικ Πομπέο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Παράλληλα, ο Αμερικανός κορυφαίος διπλωμάτης πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον δεν θα έβλεπε με φόβο μία ενδεχόμενη επίσκεψη Ιρανών αξιωματούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Δεν φοβόμαστε μία ενδεχόμενη επίσκεψη του @ JZarif (Ιρανός υπουργός Εξωτερικών – Μοχάμεντ Ζαβάντ Ζαρίφ) στην Αμερική, όπου έχει το δικαίωμα να μιλήσει ελεύθερα. Είναι άραγε τόσο άσχημη η κατάσταση του καθεστώτος @khamenei_ir (ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ) που δεν μπορεί να με αφήσει να κάνω το ίδιο πράγμα στην Τεχεράνη; Τι θα γίνει αν ο λαός της χώρας ακούσει την αλήθεια, αφιλτράριστη, χωρίς ενδιάμεσους;», πρόσθεσε ο κ. Πομπέο.
Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν κλιμακώθηκαν ύστερα από την αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία του 2015 με εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Το Ιράν στη συνέχεια, δήλωσε ότι θα υπερβεί τα όρια εμπλουτισμού που έχουν καθορισθεί από την συμφωνία.
Οι ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει επίσης το Ιράν για επίθεση εναντίον των δεξαμενόπλοιων που ανήκουν σε συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ και τα οποία κινούνταν κοντά στις ακτές του Ιράν, γεγονός το οποίο αρνείται κατηγορηματικά το Ιράν.
Από τότε, το Ιράν έχει εμπλακεί σε ένα «πόλεμο κατασχέσεων δεξαμενόπλοιων» με το Ηνωμένο Βασίλειο, έναν ισχυρό σύμμαχο των ΗΠΑ.
Η αποστολή Cheonghae πλέει στον Κόλπο του Άντεν από το 2009, όπου καταβάλλει προσπάθειες για την καταπολέμηση της πειρατείας σε συνεργασία με αφρικανικά κράτη, τις ΗΠΑ, αλλά και την ΕΕ. Στη ναυτική αποστολή αυτή 302 ανδρών συμμετέχουν ένα αντιτορπιλικό 4.500 τόνων, ένα ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου Lynx και τρία ταχύπλοα, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Άμυνας που είχε δημοσιοποιηθεί το 2018.

Το Ιράν επανεκκινεί τον πυρηνικό αντιδραστήρα στο Αράκ

Το Ιράν θα ξαναρχίσει τις δραστηριότητές του στον πυρηνικό αντιδραστήρα βαρέος ύδατος στο Αράκ, δήλωσε σήμερα, 28/7, στους βουλευτές της χώρας ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του Ιράν Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, όπως μετέδωσε το ISNA.
Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλέστηκε για την είδηση αυτή ένα μέλος του κοινοβουλίου που παρίστατο στην συνεδρίαση. Ο αντιδραστήρας του Αράκ προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στη Δύση γιατί η λειτουργία του θα έδινε στην Τεχεράνη τη δυνατότητα να παράγει πλουτώνιο, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή πυρηνικών όπλων.
Τον Μάιο το Ιράν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να λάβει μέτρα με τα οποία θα αθετείται η πυρηνική του συμφωνία με τις μεγάλες δυνάμεις μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από αυτήν και την εκ νέου επιβολή από την Ουάσινγκτον σκληρών κυρώσεων στην Τεχεράνη.
Στις 3 Ιουλίου, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα αυξήσει τα επίπεδα εμπλουτισμού ουρανίου και θα αρχίσει να επαναφέρει στη ζωή τον αντιδραστήρα του βαρέος ύδατος του Αράκ μετά τις 7 Ιουλίου αν οι χώρες που μετέχουν στην πυρηνική συμφωνία δεν προστατεύσουν το εμπόριο με το Ιράν, όπως δεσμεύονται από την συμφωνία, μολονότι αυτό αποκλείστηκε από τις αμερικανικές κυρώσεις.
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com

 Αναλαμβάνω Ασήμι - Μπρούτζο καθαρίσματα, κατασκευές, λούστρα, προκάρφωμα σε κερί στο χώρο μου. Ταχύτητα, ποιότητα, εγγυημένα. Τηλ. επικοινωνίας 6974565895.  Στεφανία. I undertake Silver - Bronze cleaning, polishing, jewelry making, pre-nailing in wax at my place. Speed, quality, guaranteed. Tel. contact 6974565895. StefaniaELLI Δαχτυλίδι 'Wickelring' σε ανάμεικτα χρώματα: μπροστά