Translate

Ο Τραμπ το είπε αλλά ποιος άκουσε – Οι αναφορές που μας “φοβίζουν”


Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δεν κάνει εκπτώσεις στα λόγια του.

Στην πράξη επίσης δεν κάνει εκπτώσεις, μιας και διοικεί μια υπερδύναμη που μόνο με την Ρωσία του Πούτιν, μπορεί να συγκριθεί.
Μίλησε για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και απάντησε στους επικριτές της αμερικανικής παρουσίας στην χώρα. Αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει με το Πακιστάν.
Ο Τραμπ έπαψε να χρηματοδοτεί το Πακιστάν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, γιατί πιστεύει ότι η χώρα απλά έπαιρνε τα χρήματα χωρίς να κάνει κάτι στην πράξη. Με λίγα λόγια, οι Πακιστανοί “έτρωγαν τα δολάρια”.
Οι αναφορές που θα πρέπει να ανησυχήσουν τον πλανήτη
Τι δήλωσε: Αν θέλαμε να κερδίσουμε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, θα μπορούσαμε να το κάνουμε μέσα σε μια εβδομάδα, αλλά δεν θέλουμε να σκοτώσουμε εκατομμύρια ανθρώπους. Το Αφγανιστάν θα μπορούσε να εξαφανιστεί από προσώπου Γης. Δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο.
Οι αναφορές του Τραμπ για το Πακιστάν: Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι τώρα έχουμε μια καλύτερη σχέση με το Πακιστάν από ό,τι όταν δίναμε τα λεφτά. Αυτά τα χρήματα μπορούν να επιστρέψουν.
Γενικό σχόλιο: Ο Τραμπ είπε ξεκάθαρα ότι γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κερδηθούν όλοι οι πόλεμοι. Άφησε να εννοηθεί ότι αυτό μπορεί να συμβεί αν χρησιμοποιηθούν «μη συμβατικά όπλα». Πως αλλιώς θα σκοτωθούν εκατομμύρια άνθρωποι μέσα σε μια εβδομάδα όπως είπε χαρακτηριστικά; Αυτό μας είπε. Παράλληλα έστειλε και το κατάλληλο μήνυμα στο Πακιστάν αλλά και σε όλο τον πλανήτη.
Photo:pexels - el.gr
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com