Translate

Για 5 ΜΟΝΟ δολάρια! Τι θα γίνει όταν τους προσφέρουν τα τσιπάκια;


Κάθε λογισμικό αναγνώρισης προσώπου χρειάζεται τεράστια ποσότητα δεδομένων, έτσι ώστε  να εκπαιδευτεί η τεχνητή νοημοσύνη, δεν αποκλείεται, για μελλοντική μαζική χρήση ενός παγκόσμιου βιομετρικού συστήματος.
Πρόκειται για μεθόδους αναγνώρισης ενός ατόμου με βάση κάποια χαρακτηριστικά, όπως το πρόσωπο, τα δακτυλικά αποτυπώματα, τα χέρια κλπ.
Σε αυτή την κατεύθυνση,  η Google, η οποία έχει στα σκαριά, ένα νέο σύστημα αναγνώρισης προσώπου, σύμφωνα με το ZDNet, πληρώνει ανθρώπους στο δρόμο για να συλλέξει βιομετρικά στοιχεία τους.
Αυτό που συμβαίνει είναι πως στελέχη της Google πλησιάζουν ανθρώπους στις ΗΠΑ, ζητώντας από αυτούς να καταγράψουν το πρόσωπό τους, προκειμένου να υπάρχει βελτίωση στα νέα συστήματα που τοιμάζονται.
Ο υποψήφιος που συμφωνεί παίρνει στα χέρια του ένα smartphone σε μία πολύ μεγάλη θήκη. Κατόπιν φωτογραφίζει τον εαυτό του, με σκοπό  να καταγραφούν-αποτυπωθούν οι διαφορετικές γωνίες του προσώπου του.
Το αντίτιμο είναι μία δωροεπιταγή αξίας $5 για την Amazon ή τα Starbucks.
Για πέντε δολάρια λοιπόν άνθρωποι παραδίδουν τα βιομετρικά στοιχεία του προσώπου τους. Τι θα παραδώσουν αν τους προσφέρουν καθημερινό φαγητό και στέγη;
Πώς θα αντιδρούσατε εσείς σε μία τέτοια περίπτωση;
Η Google αγοράζει λοιπόν ανθρώπινα πρόσωπα. Πιστέψτε το!
                                                                                                   (από el.gr)
Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com